Siers ēdienos

 
SIERA ĒDIENU RECEPTES

Produktu ir ļoti daudz. Katrai tautai ir kāds īpašs, tai raksturīgs.  Šķiet, ka latvieši dzīvi diez vai spētu iedomāties bez piena. Piens vieno cilvēkus, ar pienu pietiek dzīvības procesam un dzīves turpinājumam.
Visizsmalcinātākais, visvērtīgākais, visnepieciešamākais, pašas Mātes Zemes radīts un dots, skaistu vārdu vainagā ievīts. Lai piena vērtību saglabātu ilgāku laiku, cilvēks iemācījās to koncentrēt – gatavot sieru. Var pieņemt: cik sena ir pasaule, tik sens ir siers. Varbūt siers ir pirmais mākslas darbs, ko radījis cilvēks? Arī dvēseli ielicis, jo siers ir dzīvs, tāpēc nogatavināšanās procesā arvien mainās – uzlabojas tā garša.
Siers ir produkts, ar kuru maltīti var gan iesākt, gan noslēgt. Vēl vairāk – ēst arī pa vidu. Tas ir produkts, kas saprotas ar jebkuru citu produktu: kā sastāvdaļa iederas visur – uzkodās, salātos, zupās, pamatēdienos, desertos, kūkās, cepumos, kokteiļos un, protams, siera platēs. Siers ir ideāls un neaizvietojams izejmateriāls gastronomiskām fantāzijām, klasisku vērtību un gaisīgu brīnumu radīšanai virtuvēs.

 
receptes
     
ULDIS KREBS
MĀRIS ASTIČS
TOMASS GODIŅŠ
AIVARS VARŅECKIS
INĀRA LIEPIŅA
GUNTA STEPANOVA
DZIDRA TILKA
MARIJA ALEKSEJEVA

Marite

ASTRĪDA ČEPPE

LĪVIJA BRŪVERE

SANDRA ZARIŅA
INESE SURVILO
MĀRĪTE SPRIŅĢE
HARALDS SAUŠS
RAMONA JIRGENA