AS "LAZDONAS PIENSAIMNIEKS"    
 

Lazdona, "Klētis", Lazdonas p.,
Madonas n., LV-4824
Tālrunis: 64825167,
fakss: 64825199,
e-pasts: lazdonaspiens@apollo.lv

 

Produkti no Vidzemes skaistākās vietas

            Lazdonas piensaimnieku  Sabiedrība dibināta 1922.gada 3.decembrī. Līdz 1993.gadam pienotava bija Cesvaines sviesta un siera rūpnīcas cehs ar 57 strādājošiem. 1993.gada 24.martā tika atjaunota Lazdonas piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība ar 51 biedru, kuru 1997.gadā reorganizēja par A/S „Lazdonas piensaimnieku ”. Valdes priekšsēdētāja ir Elvīra Utināne.
Laikā, kad Latvijas pārtikas preču tirgū arvien biežāk ienāk nenosakāmas izcelsmes produkti, īpašu vērību iegūst kvalitatīva, dabīga produkcija bez konservantiem, ko ražo arī AS „Lazdonas piensaimnieks ” vislielākā izvēlē.
AS „Lazdonas piensaimnieks” iepērk pienu no 111 zemnieku saimniecībām un 3 kooperatīvām sabiedrībām.
Uzņēmumā strādā vairāk nekā 70 darbinieki, kuri pienu pārstrādā daudzveidīgos, kvalitatīvos piena produktos.
AS „Lazdonas piensaimnieks” ražo:
*pienu,
*karsēto pienu (īpašu produktu ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu),
*rīsu pienu (3,3 %),
*kafijas pienu (5,3 %),
*saldo un skābo krējumu,
*sviestu un kausēto sviestu (99,6 %),
*biezpienu (brokastu biezpienu ar saldo krējumu (9 %) un vājpiena biezpienu (0,5 %),
*rjaženku,
*paniņas,
*Balto sieru,
*Balto sieru ar zaļumiem,
*Balto sieru ar rozīnēm,
*Līgo sieru,
*Ķimeņu sieru,
*saldo biezpiena sieriņu ar rozīnēm,
*3 veidu rīsu krējuma krēmus: ar dzērveņu piedevu, ar mango – smiltsērkšķu piedevu un ar plūmju marmelādi,
*rupjmaizes kārtojumus ar putukrējumu un ar biezpienu,
*debessmannu „Dzērvenīte”,
*3 veidu saldā krējuma krēmus: vaniļas, ar kakao un ar auzu pārslām,
*biezpiena torti „Liene”.
Pievērsiet uzmanību karsētajam pienam – īpašam produktam ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu – 4%. Tas ir bioloģiski pilnvērtīgs un vajadzīgs bērniem, sportistiem, jaunām māmiņām. Garšīgs ir kausēts sviests 99,6% - īsts un izcili labs produkts,  kas 2008.gadā ieguva patentu. Ķimeņu siers ir neaizvietojams ne tikai Līgo svētku galdā, bet arī ikdienā, tam ir mazāks tauku saturs un līdz  ar to mazāks kaloriju daudzums.  Ir saņemts diploms no Zemkopības Ministrijas par Ķimeņu un Jāņu siera ražošanu, latviešu tradīciju saglabāšanu un kopšanu.  Baltais biezpiena siers pieskaitāms skābpiena sieru grupai, kas ir visvecākais siers, ko jau kopš seniem laikiem izgatavoja zemnieku saimniecībās. Tas ir  bagāts ar olbaltumvielām, kalciju  un fosfora sāļiem.