Vēstuli ar apmēram šādu tekstu uzaicinājumu uz Siera kluba sadarbībā ar LLKC organizēto semināru rakstu divdesmito gadu. Jā, 2023. gadā mūsu semināriem apaļa jubileja. Iesākums bija vienkāršs: tēmas tikai par sieru un vīnu, bet apmeklētāju interese auga. Ieklausoties idejās un vēlmēs, tēmu loks paplašinājās, un tagad, šķiet, ka gandrīz nav jautājumu, kurus neesam nedz teorētiski, nedz praktiski iepazinuši, izbaudījuši un sev paņēmuši vērtīgāko gan no Latvijas, gan pasaules virtuvēm. Ar tik daudziem izciliem pavāriem un lektoriem, jaunu produktu ražotājiem esam strādājuši.
Vai šis laiks ir piemērots semināra organizēšanai? Ar vārdiņu šis domāju galvenokārt finansiālo situāciju mums un Jums. Taču gribas zināšanas un svētkus gaišu kopā sanākšanu. Ja izdosies nokomplektēt grupu ar vismaz 20 dalībniekiem, seminārs būs, ja ne, tad atliksim.
Semināra norises datums 2023.gada 14. aprīlis plkst. 10.00.
Norises vieta Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma mācību laboratorijā, zāle un restorāns.
Diena būs ļoti piepildīta: pat brokastīs meistarklase, tad vēl vairākas meistarklases, tad vīni un jaunie sieri jaunā pasniegšanas veidolā. Visu paspēsim, jo praktisko daļu vadītāji būs, varētu sacīt netradicionāli sagatavojušies, lai Jums dotu pēc iespējas vairāk zināšanu un prasmju. Semināru caurvīs trīs līnijas:
- produktu salikumi, kuri veidos neparastas, pārsteidzošas garšas,
- taupība un vēlreiz taupība, bet tā netraucēs galdā celt augstas raudzes paraugēdienus,
- šķīvju noformējumā - saules un mēness koši elementi izteiksmīgās krāsās.
Programma
Plkst. 10.00 Brokastis ar padomiem, vērtīgu saturu un jaunām garšām.
Vēl nebaudītais ar biezpienu
(izmantots Jaunpils pienotava biezpiens)
Astrīda Ceppe, šefpavāre
Vēl nebaudītie meža gaļas kūpinājumi
Ausma Štāle, gaļas produktu ražošanas meistare
Vēl nebaudītie traifli,
Ligita Šefere, profesionālās izglītības skolotāja
Šķīvju pārsteidzoši moderni noformējumi (krāsas, formas, garšas)
Inese Bedeice, profesionālās izglītības skolotāj
Plkst. 12.00 Vai konditorejas izstrādājumi un saldie ēdieni var būt veselīgi?
Visi saka nē! Bet konditore Airita Mieze apgalvo: Var būt! un pierāda parāda.
Plkst. 14.00 Stiprinātie vīni (portvīns, madeira, šerijs)
Gints Sniedze, uzņēmuma IS Wine Konsulting īpašnieks,
Latvijas vadošais vīnzinis un eksperts
Jauno sieru degustācija (pie katra vīna šķirnes piederīga siera šķirne):
cietie sieri no Talsu piensaimnieks, zilā pelējuma siers no Rankas piens.
Nogaršosiet arī Smiltenes piens sierus Vegan un Stracciatella.
Lūgums pieteikumus (brīvā formā) atsūtīt līdz 03. aprīlim uz Siera kluba
e-pastu: sieraklubs@inbox.lv
Piezīme. Pavasara nogalē vai vasaras sākumā plānojam semināru par un ar Alūksnes ezera zušiem. Gribam to organizēt kā izbraukuma semināru uz Alūksni (zušu ķeršana, apstrāde, arī kūpināšana, ēdienu gatavošana) degustācija ar sieru un vīnu.
Priekšroka būs semināristiem, kuri piedalīsies 14. aprīļa seminārā.
Otra piezīme. Pērn neesat par semināra apmeklējumu saņēmuši sertifikātu, 6 stundas pieplusosim pie šā gada semināra
Ar cieņu
Vanda Davidanova,
biedrības Siera klubs
valdes priekšsēdētāja
|