Konkurss „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā”. Preiļu struktūrvienība. Vera Naklonova un skolotāja Ināra Liepiņa

 

„Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums” Preiļu struktūrvienības (trešā komanda) skolotāja Ināra Liepiņa pirms konkursa jokoja,  ka noteikti jāpiedalās, lai par skolu kārtējo reizi dzird Latvijā. Un konkursā veiksmīgi startēja audzēkne Vera Naklonova un skolotāja Ināra Liepiņa. Ināra ir augstas raudzes pedagogs ar ļoti lielu pieredzi.
Viņa ilgus gadus strādājusi prestižos Rīgas restorānos par šefpavāri. Konkursa ēdienu garšas bija izcilas, pat vārdus grūti  atrast, lai tās noraksturotu.

 

Vera un Ināra gatavoja:
- karsto uzkodu:  Latvijas lielo pelēko zirņu  kroketes ar zaļumu majonēzi,
- šefpavāra komplimentu: Jāņu siera musu ar rabarberu-aprikozu biezeni, Jāņu siera un salinātas rudzu maizes čipsiem,
- krāsnī cepta Jāņu siera salātus ar spinātiem, žāvētām dzērvenēm, tomātiem un kvinoju,
- vēja kūku ar salinātas rudzu maizes krēmu,
- pamatēdienu - vistu rudzos ( pildīts vistas stilbiņš salinātas rudzu  maizes groziņā ar sklandrausi, Bearnēzes un Grande Duro siera mērci, glazētiem dārzeņiem).
Ēdienu nosaukumi vien ko nozīmē!

   
   
   
   
   
   
   
   
...............................................................................................................................................................................................................................................................