Garšu dažādība
Siera klubs pateicas čaklajām un garšīgajām saimniecītēm un zemnieku saimniecībai Kotiņi par produktiem semināra brokastu galdam. Šefpavāre Astrīda Čeppe uzbūra ļoti burvīgus salātiņus. Bija krietni daudz! Apēdām! Salātos: vārītas grūbas, kūpināts vistas giross (1:1), konservēta kukurūza, marinēti gurķi, krāsainās paprikas, EKO Baltais bezpiedevu jogurts (iemaisām pēc garšas sinepes), arī sāls un pipari (ieteicams pievienot kūpinātu sieru). Ogres tehnikuma skolotāja Zinaida Bāra no zirņu un kviešu miltiem (zirņu milti - 40%) izcepa plānās pankūkas un tās piepildīja ar "Valmieras piens" sasaldinātu biezpiena masu. Palikušo biezpienu sablendēja ar spinātiem, iemaisīja zirņu miltus un izcepa zaļus plācenīšus. Ilva Liepniece, izmantojot pupu miltus: izcepa rollbiskvītu, kurā iesmērēts Smiltenes piens krēmsiers un sablendētas pašas salasītās pērnās meža zemenītes un avenītes. Redz, cik jauki ZS "Kotiņi" produkti sader ar piena produktiem. Arī otrādi. Sen esam sapratuši, ka sieru un citu piena produktu patēriņš palielinās ar "draugu" - dažādu produktu "atbalstu". |