MEGIJA BALCERE
Torte “Skrundas roks”- skatītāju simpātija

Biskvītam: 6 olas, 6 ēdamkarotes miltu, šķipsniņa sāls, dilles, rīvēts siers „Talsu ritulis,  sarkanais”.
Spinātu biskvītam: 6 olas, 6 ēdamkarotes miltu,  sāls,  spināti, rīvēts siers „Mūku kūpinātais”.
Gurķu krēmam: 200 g biezpiena, 200 g smalki sagrieztu gurķu, krējums, majonēze, „Spilvas” gurķu mērce.
Krabju nūjiņu krēmam: svaigais siers, rīvēts siers „Talsu ritulis, sarkanais”.
Paprikas krēmam: 2 lielas, smalki sagrieztas paprikas,
2 iepakojumi ”Limbažu svaigais siers ar kaltētiem tomātiem”.
Tomātu krēmam: 4 lieli tomāti,  200 g biezpiena, sauja rīvēta siera  „Talsu ritulis,  sarkanais”, krējums,  majonēze.
Maize:  „Lāču burkānmaize”,  SIA „Saldus maiznieks” „Kurzemnieku maize” (rupjmaize).
Dekorēšanai: spināti, zaļumi, svaigais siers, rīvēts siers „Talsu ritulis, sarkanais”, majonēze, paprika, krējums, salātlapas, gurķi, olīvas.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās, bet dzeltenumus saputo ar sāli un dillēm. Olu baltumos iecilā olu dzeltenumus, pievieno izsijātus miltus un sieru. Cep 1800 20 - 25 minūtes. Pēc tam gatavo otru biskvītu, tikai tam pievieno spinātus un rīvētu kūpināto „Mūka sieru”. No pirmā biskvīta izgriež vēlamo kūkas formu.
Biezpienu sablenderē ar majonēzi un krējumu. Kad masa ir vienmērīga, tai pievieno gurķus un gurķu krēmu. Samaisa,  klāj uz biskvīta.
Nākamais ir spinātu biskvīts. Uz tā liek sakapātas krabju nūjiņas, kas pievienotas svaigajam un rīvētajam sieram. Pēc tam liek  apgrauzdētu „Lāču burkānmaizi”.
Uz tās klāj paprikas krēmu. Nākamai kārtai apgrauzdē rupjmaizi. Uz tās klāj tomātu krēmu.
Biezpienu sablenderē ar krējumu un majonēzi, pievieno sagrieztus tomātus. Torti apkaisa ar rīvētu sieru un zaļumiem. dekorē torti pēc pašu vēlmēm.

 

atp