GUNTA ATIĶE, 3. vietas ieguvēja
Torte „Lauku peļu labumi”

500 g dažādu Kazdangas sieru, 500 g marinētu sēņu, 500 g vistu aknu, 1 paciņa Provansas majonēzes, 1 paciņa Baraviku majonēzes,  150 g krējuma, 3 klaipi SIA „Saldus maiznieks” rupjmaizes.
Maizes klaipus sagriež gareniski, noņem garozu. Kārto taisnstūra formā.
Sierus sagriež gabaliņos, sablenderē, samaisa ar Provansas majonēzi.
Sēnes sablenderē un samaisa ar Baraviku majonēzi.
Vistu aknas izvāra un sablenderē, pievieno krējumu, masu samaisa un uzputo.
Katru maizes kārtu mitrina ar buljonu.
Uz pirmās maizes kārtas liek siera krēmu, uz otrās maizes kārtas – sēņu krēmu, uz trešās – aknu un krējuma krēmu..
Tortes virskārtu pārsmērē ar krējumu, pārkaisa  ar sarīvētu sieru, izrotā.

 

 

atp