DACE KUDORE, 2. vietas ieguvēja
Torte „Maska”

Pamatkārtas
1 kārta Lāču „ Īstā rupjmaize” – 1,2 kg
1 kārta Lāču „ Īstā saldskābmaize”- 1,2 kg
1 kārta olu biskvīta no  Lāču „ Rudzu rīvmaizes”- 10 olas, 10 ēdamkarotes rudzu rīvmaizes, 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, citronpipari, sāls.

Sāļās masas
Kūpinātas mencas masa. 700 g kūpinātas mencas bez ādas un asakām, 400 g Lazdonas „ Baltā biezpiena siera”, 300 g saputota saldā  krējuma.
Mencu attīra no ādas un asakām, sasmalcina, pievieno Lazdonas „Balto biezpiena sieru”, saputotu saldo krējumu, citronu sulu, nedaudz, sāls, citronpiparus un visu labi samaisa.
Brokoļu un svaigā siera masa. 600 g brokoļu,  850 g svaigā  siera (gatavots mājās no kefīra),  sāls un citas garšvielas,  citronu sula.
Brokoļus vieglā sālsūdenī novāra, atdzesē un sablenderē. Sajauc ar svaigo sieru, pievieno nedaudz citronu sulu, sāli, piparus un visu labi samaisa.

Virsmas apdarei un dekoriem
200 g svaigā siera , 200 g Lazdonas „ Baltā biezpiena siera”, sablenderētas olīvas, rīvēts “Kazdangas siers ar dillēm”, diedzētas lucernas sēklas, sarkano apelsīnu un citronu čipsi,  “Smiltenes MAAZDAMER” siera čipsi,  200 g Kazdangas siera.

Pirmajā kārtā liek īsto rudzu rupjmaizi, uz tās smērē mencas - baltā siera masu.
Otrajā kārtā liek īsto saldskābmaizi, uz tās smērē brokoļu - svaigā siera masu.
Trešajā kārtā liek rudzu rīvmaizes biskvītu.
Pusi tortes nosmērē ar svaigā siera - baltā siera masu, bet otru pusi - ar brokoļu - svaigā siera masu. Vienu tortes pusi pārkaisa ar sarīvētu Kazdangas sieru, otru pusi -  ar sablendētām olīvām.
Tortes malas apstrādā, apliek ar diedzētām lucernas sēklām.
Dekoram izmanto sarkanā apelsīna, citronu čipsus un siera čipsus no “Smiltenes MAAZDAMER” siera.

 

atp