GUNDARS SISENIS, 1.vietas ieguvējs
Torte „Kazdangas sieru akords”

Pirmā kārta: 300 g SIA „Dona” rudzu maizes, 400 g Kazdangas siera ar ķiplokiem un garšvielām, 300 g tomātu, 2 daiviņas ķiploka, 10 g čili pipara, 150 g bekona, olīveļļa, 5 kaltēti tomāti, pētersīļu zaļumi.
Maizi sagriež plānās šķēlēs, izkārto uz plāts. Sieru sagriež un rūpīgi sablenderē. Tomātus noblanšē, novelk miziņas, sagriež, izņem sēklas, kopā ar saspiestu ķiploku, čili piparu un sasmalcinātiem pētersīļiem izvāra ievārījumu.
Bekonu sacep kraukšķos, atdzesē, sablenderē. Siera masu samaisa ar tomātu ievārījumu, bekona pulveri un iegūto krēmu liek uz maizes kārtas, kura ir pārsmērēta ar olīveļļu, kaltēto tomātu un pētersīļu maisījumu.
Otrā kārta: 100 g „Lāču”  rupjmaizes rīvmaizes, 5 olas, cepamais pulveris, sāls, šķipsniņa cukura, pāris karotes ruma.
Krēmam: 300 g Kazdangas siera ar dillēm, 150 g sviesta, 300 g pīles gaļas, olīveļļa, 200 ml sarkanvīna,  garšvielas, sezama eļļa.
Izcep biskvītu: olu dzeltenumus atdala no baltumiem, saputo un iemaisa rīvmaizē. Atdzisušo biskvītu pārslaka ar rumu.
Gatavo krēmu: pīles galu sagriež gabaliņos, apcep olīveļļā, tad ielej sarkanvīnu, pievieno garšvielas un izsautē, atdzesē, pievieno sezama eļļu, sablenderē.
Sieru sagriež kubiņos, sablenderē, samaisa ar saputotu sviestu, ar pīles gaļas pastēti, klāj uz biskvīta.
Trešā kārta: 300 g SIA N.Bomja maizes ceptuves „Lielezers” saldskābās maizes, 600 g Kazdangas siera ar ķimenēm, 350 g Kazdangas skābā krējuma, 40 g kaņepju sēklu, kaņepju eļļa.
Uz tortes otrās kārtas liek plāni sagrieztu maizi. Pārsmērē ar kaņepju eļļu.
Gatavo krēmu: sagriež sieru, sablenderē ar krējumu un kaņepju sēklām. Klāj uz maizes. Šo krēmu atstāj tortes virskārtai.
Ceturtā kārta: 300 g SIA „Saldus maiznieks” rudzu maizes, 300 g Kazdangas siera ar papriku, pipariem un zaļumiem, 150 g Kazdangas saldā krējuma, 1 ēdamkarote Dižonas sinepju (var ņemt franču sinepes), 80 g kviešu asnu pulvera, olīveļļa ar zaļumiem.
Maizi sagriež plānās šķēlēs un pārsmērē ar olīveļļu, kura samaisīta ar sakapātiem zaļumiem.
Gatavo krēmu: sieru sagriež gabaliņos un sablenderē ar saldo krējumu, sinepēm, asnu pulveri, pārziež maizi.
Tortes garnēšanai: 1 kg ķiršu tomātiņu, cukurs un ūdens (1:1), sauja piparmētru, zaļās pistācijas, dīksti, zaļumi, melnais sezams, kaperi.
Izvāra sīrupu, kuram pievienotas piparmētras, tomātiņus noblanšē, novelk miziņas, pārgriež uz pusēm un liek uz 12 stundām sīrupā, lai ievelkas.
Uz tortes virskārtas klāj krēmu, kurš likts virs trešās kārtas maizes (tāpēc krēms vārīts vairāk), rotā ar tomātiņu pusītēm, zaļajām pistācijām, dīkstiem, melno sezamu, kaperiem.
Padomi:
*maizei jābūt nobriedušai, lai varētu sagriezt plānas šķēles,

* torte jāgatavo iepriekšējā vakarā, lai kārtas sasūcas ar krēmu.

atp