Pavārmākslas teorijā tik zinošā, pieredzē tik bagātā Dzidra Tilka apgalvo, ka viņai ļoti garšo miežu putraimu biezputra ar sacepinātiem sīpoliņiem un kraukšķīgu speķīti. Arī piens ar rupjmaizi, sviestu vai medu. Arī vārīti kartupeļi ar biezpienu un siļķi. Latviešu ēdieni, gatavoti no Latvijā audzētiem produktiem.
Dzidra dzimusi Balvos, beigusi Līgatnē pamatskolu, un nekad nesapņoja par pavāra profesiju. Tomēr mācījās Rīgas Tirdzniecības tehnikumā. Profesija sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu pārtikas tehnoloģe. Pavāre, šefpavāre, pārtikas tehnoloģe, kafejnīcu un restorānu direktora vietniece, tad direktore, tādas bija Dzidras Tilkas karjeras kāpnes. Nejauši nāca piedāvājums strādāt skolā, un Dzidra piekrita. Jau piecpadsmit gadus viņa ir pasniedzēja. Strādājusi Riman profesionālajā vidusskolā, tagad Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā. Dzidras audzēkņi ir topošie pavāri. Dzidra stāsta, ka tas ir darbs, kurā jāieliek lielas zināšanas, liela mīlestība un liela pacietība. Jo pirmajā vietā ir cilvēki audzēkņi, un viņas izskoloto pavāru skaits sniedzas ap pieciem simtiem. Pavāra uzdevums ir ne tikai pagatavot ēdienu. No viņa atkarīga produktu izvēle, viņš it kā nejauši, tomēr stipri ietekmē ēdāju veselību un liek viņiem pašiem aizdomāties par šķīvja saturu, līdz ar to dzīvot pareizi. Tas ir ģimenes tradīciju, iekšējās kultūras, katra mūsu izglītības, domāšanas un uztveres jautājums. Ēdiens ir lietu, cēloņu un seku kopsakarība, kas no rīta līdz vakaram virmo mums apkārt, dod dzīvības enerģiju, saka pasniedzēja. Viņa, būdama Siera kluba biedre, aktīvi iesaistās pasākumos un aicina līdzi savus audzēkņus. Viņiem patīk. Dzidra Tilka uzsver, ka Siera klubs popularizē ēdienu gatavošanu no Latvijas produktiem. Topošie pavāri, piemēram, klājot Līgo galdus, gatavojot 20 metrus garo siermaizi Siera svētkos, vadot lielveikalos degustācijas, apmeklējot seminārus, iepazīst Latvijas kvalitatīvos produktus, tos nogaršo un novērtē, un zināšanas par tiem paņem līdzi kā ceļamaizi savā profesijā.