Populāri ir aktieri, politiķi, rakstnieki, bet ne tikai. Arī citās profesijās ir plaši pazīstami, cilvēki, kā, piemēram, Tomass Godiņš. Sešus gadus viņa valstība šefpavāra krēsls bija restorānā Neiburgs, un, likās, tā būs vienmēr . Taču Tomass deva priekšroku pārmaiņām un strādā firmā Vairāk saules Catering par šefpavāru un ražošanas vadītāju.
Karjerā lielāku ievērību Tomasam nodrošināja dalība TV šovā Mūsdienu Latvijas garša. Raidījumā tika aicināti piedalīties tikai paši labākie, un Tomass savā profesijā tāds ir.
Tomass uzauga galvaspilsētā mammas filoloģes Sandras Godiņas un tēva dzejnieka Guntara Godiņa mīlēts un aprūpēts. Citi puikas bērnībā spēlējas ar automašīnām un pistolēm, Tomasam patika trauki: viņš tos rūpīgi un uzmanīgi pārlika no kaudzītes kaudzītē...
Skolas gaitas Tomasam aizritēja Rīgas Franču licejā. Pēc deviņiem gadiem puisis saprata, ka licejs nav īsta vieta, kur turpināt mācības, lai gan franču valodas zināšanām ir liela nozīme. Tomass sekoja savam aicinājumam un iestājās Rīgas pārtikas ražotāju vidusskolā un ieguva pavāra, konditora palīga kvalifikāciju.
Tomasam Godiņam ir arī otrs svarīgs diploms viņš absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitāti, iegūstot Restorānu un viesnīcu vadītāja kvalifikāciju.
Teorētisko zināšanu pietiek, bet praktiskās zināšanas labs pavārs turpina papildināt visu mūžu, tāpēc man priekšā vēl garš ceļš ejams, lai uzkrātu lielāku pieredzi, Tomass pašnovērtējumā ir pieticīgs.
Tomass Godiņš darba ikdienā strādājis vairākos restorānos, spējis un mācējis izveidot labas pavāru komandas, kas nebūt nav vienkārši. Kā pats atzīst, tas ir lielākais uzdevums un sasniegums. Ieguvēji ir banketu pasūtītāji vai restorāna apmeklētāji, jo viņiem vienmēr ir iespēja baudīt gardus un daudzveidīgus ēdienus. Tieši restorāna viesi ir tie, kuri ieliek atzīmi pavāra darbam, un Tomass domā, ka vārdi Nekad dzīvē neko tik garšīgu neesmu ēdis! ir visaugstākais novērtējums. Brīvajā laikā šefpavārs pārtop par kaislīgu makšķernieku.
Runājot par topošajiem pavāriem - Tomass strādājis arī Rīgas Restorānu servisa skolā par pasniedzēju, - viņš apgalvo, ka jaunieši steidzas pēc viegla un liela atalgojuma, bet tāds tas nebūt nav uzreiz pēc diploma saņemšanas, tāpēc jūtas vīlušies.
Algu nosaka tava prasme, mērķtiecība, vēlēšanās sevi pilnveidot un augt Darba devējs to pamanīs un novērtēs. Izcili pavāri bez darba nesēž. Viņi strādā labos restorānos un saņem labas algas. Bet vieglas un ātras naudas kārotāji brauc uz ārzemēm..., tā vērtē Tomass.
Tomass vada seminārus. Precīzāk: Tomasam patīk un padodas vadīt seminārus jeb meistarklases. Auditorija ir gan profesionāli pavāri un profesionālo mācību iestāžu pedagogi, gan audzēkņi topošie pavāri. Viņš ideāli saprotas ar klausītājiem. Pieredze un zināšanu bagāža ir liela. Un tad vēl kāds jociņš
Smaids
Ieguvēji abas puses.
Kādas ir viņa raksturīgākās personiskās īpašības? Tomass atbild: Precizitāte darbā, kārtības mīlestība, augsta atbildības izjūta, godīgums. Esmu atvērts jauniem kontaktiem, cenšos savu darbu paveikt pēc vislabākās sirdsapziņas.
Ar kādiem produktiem Tomasam vislabāk patīk strādāt?
Tomasa gatavoto ēdienu garšu nosaka produktu kvalitāte, tāpēc viņš vienmēr izvēlas augstas kvalitātes gaļu, zivis, dārzeņus, piena produktus... Ja tie audzēti vai ražoti Latvijā, gandarījums un drošība par rezultātu ēdienu ir divtik liela. Klientiem tiek piedāvāts vislabākais. Kāds viesis reiz jokojis: Ja man mājās sieva gatavotu tik garšīgu samu kā tu, apēstu uzreiz trīs porcijas! Lielisks novērtējums!