SIERA ĒDIENU RECEPTES
7
       

Holandes siera gardums

6 šķēles siera (pirksta biezumā), 2 olas, rīvmaize, sezama sēkliņas, tomāti, eļļa, dilles, sīpolloki.
Holandes siera šķēles panē olā, apviļā rīvmaizē un sezama sēkliņās, tad atkal panē olā, cep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas. Siera karbonādes rotā ar sasmalcinātām dillēm, sīpollociņiem, tomātu šķēlēm.

Holandes siera bumbiņas

400 g Holandes siera, 3 olas, pusglāze majonēzes, 5 karotes miltu, sezama sēkliņas, rieksti, olīvas, eļļa, salātu lapas, zaļumi.
Holandes sieru sarīvē, pievieno olas, majonēzi, miltus, sastrādā viendabīgu masu. Veido apaļas bumbiņas, katrā var iespiest riekstu. Apviļā sezama sēkliņās. Vāra eļļā zeltaini brūnas. Gatavās bumbiņas kārto uz salātu lapām, pārkaisa ar zaļumiem, rotā ar olīvām. Garšīgas gan karstas, gan aukstas.

Kārtainais siers

4 šķēles Holandes siera, 100 g brinzas, olīvas, krējums, salātu lapas, sasmalcināti rieksti.
Brinzu sarīvē uz smalkās rīves (vai izmaļ gaļas mašīnā), samaisa viendabīgā masā ar ripiņās sagrieztām olīvām un sasmal-cinātiem riekstiem, ziež starp Holandes siera šķēlēm, veidojot it kā sviestmaizes. Kārto uz salātu lapām. Labi garšo ar svaigu dārzeņu salātiem.

       

Krāsainā daba ar sieru

Pa 100 g Mālpils Holandes siera, Mālpils siera, „Bingo”, brinzas, Mālpils kūpinātā siera, Alus virvīšu, vīnogas, rieksti, olīvas, salātu lapas.
Uz lēzena šķīvja izklāj salātu lapas. Sierus (izņemot Alus virvītes) sagriež šķēlēs, sloksnītēs, trīsstūrīšos un pa šķirnēm izkārto plates veidā. Papildina ar vīnogām, riekstiem, olīvām.

Mālpils siers gurķu muciņā

Mālpils sieru izberž caur sietiņu, pievieno redīsu dīgstus. Ja siers liekas par sausu, pielej mazliet saldo krējumu, sāls pēc garšas.
Svaigu gurķi gareniski pārgriež uz pusēm, izņem gurķa mīkstumu, sagriež 4 - 5 cm garos gabaliņos. Siera masu pilda gurķu muciņās. Virsū liek sarkanos redīsus, pārkaisa svaigi maltus piparus.

Holandes siera standziņas ar brūkleņu mērci

Sieru sagriež stienīšos 1,5 x 5 cm. Panē miltos, olā un sezama sēkliņās, cep lielā eļļas daudzumā zeltaini brūnu. Nosusina uz virtuves dvieļa, kārto uz šķīvja un pasniedz ar brūkleņu mērci.

v
       

Plūstošais siers

Holandes siers, tostermaizes šķēles, āboli, sviests, rieksti.
Maizes šķēli apziež ar sviestu, virsū kārto plānas ābolu šķēlītes un uzliek Holandes siera šķēli. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk viegli kust un plūst. Gatavās karstmaizītes pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Holandes siera gardums

6 šķēles siera (pirksta biezumā), 2 olas, rīvmaize, sezama sēkliņas, tomāti,
eļļa, dilles, sīpolloki.
Holandes siera šķēles panē olā, apviļā rīvmaizē un sezama sēkliņās, tad atkal
panē olā, cep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas. Siera karbonādes rotā ar
sasmalcinātām dillēm, sīpollociņiem, tomātu šķēlēm.

 
 
  SIERA ĒDIENU RECEPTES aug atp next