SIERA ĒDIENU RECEPTES 2
       

 

Edamas siera, rudzu maizes un zuša kūka

„Lāču” rudzu maize, 400 g Edamas siera, 200 g kūpināta zuša, sviests, dilles, citrons, sāls.
Maizei noņem garoziņu, sagriež plānās šķēlēs. Sieru smalki sarīvē, pievieno mīkstu sviestu, sasmalcinātas dilles un sāli, rūpīgi sastrādā krēmveidīgā masā.
Starp maizes šķēlēm smērē siera krēmu, satin pārtikas plēvē un novieto ledus-skapī, virsū liek vieglu slogu, atstāj uz 3 vai 4 stundām. Pēc tam griež gabaliņos, virsū liek zuti, rotā ar svaigām dillēm, citrona šķēlīti.

Sīpolu un krējuma zupa ar Edamas sieru

500 g sīpolu, 175 g Edamas siera, 3 ēdamkarotes eļļas, 1 ēdamkarote miltu, 700 ml ūdens, 175 ml baltvīna, 175 g saldā krējuma, 1-2 ēdamkarotes angļu graudu sinepju, sāls, pipari, majorāns.
Sīpolus notīra, sagriež plānos gredzenos un sakarsētā eļļā labi apcep, tad pievieno miltus un maisot nedaudz apcep. Pievieno baltvīnu, ūdeni un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
Pievieno saldo krējumu, pusi sarīvēta siera un majorānu, pēc garšas pievieno graudu sinepes, sāli, piparus, uzvāra un noņem no uguns. Pasniedzot pārkaisa ar atlikušo sieru.

       

Raudzētās kartupeļu pankūkas ar kausēto sieru „Rasa”

400 ml piena, 200 g kausētā siera „Rasa”, 4 lieli kartupeļi, 1 ēdamkarote cukura, 40 g rauga, 500 g miltu, 4 olas, sāls, eļļa.
Pienu uzsilda, pievieno cukuru un raugu, noliek siltā vietā uz 20 minūtēm.
Kartupeļus mazgā, mizo, sarīvē uz smalkās rīves, nospiež lieko šķidrumu, liek bļodā, pievieno pienu un raugu, miltus, sakultas olas, sāli, samaisa mīklu un tur siltā vietā 1-1,5 stundas, lai uzrūgst. Eļļu uzkarsē mazā panniņā. Mīklu ar kausiņu lej uz pannas tā , lai izveidojas viena liela pankūka, mērenā karstumā 1-2 minūtes apcep zeltainu, apgriež un apcep otru pusi, liek uz lēzena trauka, pārsmērē ar kausēto sieru un pasniedz. Var likt pa vairākām pankūkām vienu virs otras.

Ķimeņu siera un sēņu balle

12 marinētu šampinjonu, pusgurķis, 50 g siera, 1 vārīta ola, 30 g žāvēta šķiņķa, 1,5 ēdamkarotes majonēzes, 1 daiviņa ķiploka, viens saišķītis pētersīļu, diļļu.
Šķiņķi sīki sagriež, pievieno sakapātas olas, rīvētu Ķimeņu sieru, sasmalcinātu ķiploku, majonēzi. Visu labi samaisa un no masas veido nelielas bumbiņas. Gurķi sagriež ripulīšos, uz kuriem liek siera bumbiņas. Augšā uzliek sēņu cepurītes, zaļumus sīki sagriež un uzber uz šķīvja. Rotā ar pētersīļu lapiņām.

       

Ķimeņu siera rulete ar vistu

300 g Ķimeņu siera, 200 g biezpiena, 200 g vārītas vistas filejas, 50 g sviesta, saišķītis pētersīļu, sāls.
Polietilēna maisiņu no iekšpuses iesmērē ar sviestu, liek iekšā sieru, maisiņu aizsien, liek katliņā karstā ūdenī, vāra līdz siers paliek mīksts.
Sagatavo pildījumu. Sīki sagriež pētersīļus, vistas fileju salmiņos. Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno sāli, vistu, pētersīļus un samaisa.
Sieru plāni izveltnē, liek pildījumu, un satin. Liek aukstumā uz 3 līdz 4 stundām. Pirms pasniegšanas sagriež gabalos.

Zaļais salāts ar Ķimeņu sieru

Galviņa salātu, 400 g zemeņu, 60 g Ķimeņu siera, 100 ml apelsīnu sulas, 1 ēdamkarote medus,
4 ēdamkarotes balzamiko etiķa, 4 ēdamkarotes olīveļļas, 4 ēdamkarotes ciedru riekstu vai zemesriekstu, sāls, melnie pipari.
Apelsīnu sulu uzsilda un pievieno medu, maisa, līdz medus izkūst. Noņem no uguns, lai mazliet atdziest. Pievieno etiķi, sāli, melnos piparus. Zemenes nomazgā, notīra un nosusina. Katru ogu sagriež 4 daļās. Atdzisušā marinādē maisot lēnām pievieno olīveļļu, ieliek zemenes uz 15 minūtēm.
Salātus sadala lapās, nomazgā un nosusina. Sagriež lielās strēmelēs. Sieru sarīvē.
Salātu strēmeles liek salātu traukā, pievieno zemenes ar marinādi, sasmalcinātus vai veselus riekstus. Visu uzmanīgi samaisa. Uzber rīvētu sieru un pasniedz.

 
  SIERA ĒDIENU RECEPTES aug atp next