Saldo kartupeļu un chorizo zupa
800 g saldo kartupeļu, 300 g kausētā siera RASA, 2 burkāni, 2 selerijas kāti, 2 sīpoli, 3 daiviņas ķiploka, 200 g shorizo desas, 1 tējkarote karija, 2 l vistas buljona, olīveļļa, pētersīļi, sāls, pipari, čili, karijs, pētersīļi.
Izvāra vistas buljonu. Kartupeļus un sīpolus nomizo un sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas sagriež plānās šķēlītēs. Burkānus notīra un kopā ar seleriju kātiem sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs.
Katlā ielej olīveļļu, to uzkarsē un saber visus dārzeņus. Cep uz vidēji lielas liesmas 10 minūtes, apmaisa. Dārzeņiem jābūt zeltainiem, nedrīkst piedegt. Cepšanas beigās pie pievieno kariju un sakapātus pētersīļu zaļumus.
Kad dārzeņi gatavi, tos liek vistas buljonā, sablenderē ar rokas blenderi, pievieno kausēto sieru RASA un desu chorizo.
Pasniedzot zupā ieber sīki sakapātu čili (ja ēdājs to vēlas).
Ulda Kreba recepte |
Apelsīnu sulā sautētas bietes un sarkanie sīpoli ar ceptu cūkgaļas fileju
1 kg cūkgaļas filejas, 500 g siera, 200 g sarkano sīpolu, 150 g biešu, 200 g apelsīnu sulas, 200 g buljona, ķiploks, timiāns, medus, muskatrieksts, sāls, pipari.
Izcep cūkgaļas fileju. Sīpolus griež pusgredzenos, bieti sarīvē, katlā karstā eļļā apcep. Tad pievieno sulu un garšvielas. Uz lēnas uguns sautē 30 minūtes, tad noņem vāku un turpina sautēt, pievienojot medu, līdz viss šķidrums iztvaikojis.
Apcep siera šķēles. Cūkgaļas fileju sagriež šķēlēs. Uz šķīvja kārto cūkgaļas filejas šķēli, virsū uzliek sautētās bietes, sarkanos sīpolus un apceptu siera šķēli. Rotā ar zaļumiem.
Izmanto Kazdangas vai Mālpils sieru.
Ulda Kreba recepte
|
Biezpiena TIRAMISU
1 kg biezpiena, 10 olas, 400 g cukura, 500 ml kafijas, 50 gab. dāmu pirkstiņu, 40 g šokolādes.
Tiramisu pagatavošanai nepieciešama kūku cepamā panna (vislabāk ar atveramu sānu malu). Pannas dibenu vēlams izklāt ar dubultu follija kārtu, lai kafija netecētu ārā.
Biezpienu izberž caur sietu. Izvāra stipru kafiju. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Pēc tam karstā ūdens peldē olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un iemaisa biezpienā. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā biezpienā.
Kafijā izmērcē dāmu pirkstiņus.
Traukā liek biezpiena masu, virsū dāmu pirkstiņus (tā veido vairākas kārtas). Pēdējā kārtā ir biezpiena krēms, virs tā uzber sarīvētas šokolādes skaidiņas.
Gatavo tiramisu pārklāj ar foliju un ieliek ledusskapī, līdz pienāk laiks to celt galdā.
Ulda Kreba recepte |
|