SIERA ĒDIENU RECEPTES 1
         
receptes

Aukstā zupa ar Lapzemes sieru

100 g Lapzemes siera, 10 burkāni, 1 l buljona, sviests, 1 glāze saldā krējuma, 2 sīpoli, 5 ķiploka daiviņas, sāls, pipari, zaļumi.
Sviestā apcep sagrieztu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku. Pievieno sagrieztus burkānus. Cep. Pielej buljonu un vāra 30 minūtes. Atdzesē un visu blenderē. Pielej krējumu, pievieno mazos kubiņos sagrieztu sieru un zaļumus.

Brendijs ar Brie sieru

120 g Brie siera, 3 ēdamkarotes sviesta, ēdamkarote brendija, melnie pipari.
Minētās sastāvdaļas rūpīgi sastrādā viendabīgā masā un ziež uz kraukšķīgas maizes šķēlēm. Neparasta kombinācija. Īpatnēja un laba garša!

Forele ar Kamambēras sieru

5 nelielas foreles, puse Kamambēras siera ritulīša, sviests, jogurts bez piedevām, saldais krējums, sāls, pipari, majorāns.
Notīrītas foreles apziež ar sviestu, pilda ar sieru, kārto cepamā traukā, apkaisa ar majorānu, sāli, pipariem. Saputo jogurtu ar krējumu, pārlej zivis. Cep mēreni karstā krāsnī 20 minūtes.

Basturmas rullītis ar meloni un kausēto sieru „Rasa”

Kārbiņa kausētā siera „Rasa”, melone, basturma.
Basturmu sagriež ļoti plānās šķēlītēs, uz katras šādas šķēlītes uzsmērē kausēto sieru „Rasa”. Meloni nomizo, sagriež pirksta biezuma stienīšos un tin basturmas rullīti.

       

Groziņi ar Brie pildījumu

200 g liellopa filejas, 200 g siera, 100 g pupiņu, 5 ēdamkarotes baraviku, 2 tomāti, sīpols, eļļa, pipari, 1 glāze ūdens, Tobasco mērce, kārtainās mīklas groziņi.
Fileju sagriež kubiņos un kopā ar sīpolu apcep, pielej ūdeni, pievieno piparus, pupiņas, vāra mīkstus slēgtā katlā. Baravikas izcep, pievieno gaļai. No tomātiem izņem sēklas, sagriež, apvāra. No sagatavotā ēdiena nolej šķidrumu. Masu pilda groziņos. Virsū liek Brie šķēles. Groziņus cepeškrāsnī uzsilda, lai Brie sāk tecēt. Ēd ar svaigu galviņkāpostu salātiem.

Lasis ar Kamambēras sieru

2 šķēles laša, katra šķēle apmēram 200 g, 100 g Kamambēras siera, zivju garšvielas, 1 sīpols, puse citrona, marinēti gurķīši, kaperi, pētersīļi, saldais krējums, tomāti, svaigi gurķi.
Laša šķēles, citrona šķēles un sīpola šķēles liek katlā, uzlej ūdeni (lai apņem produktus) un uz nelielas uguns sautē 20 minūtes. Ļauj atdzist, liek uz lēzena šķīvja.
Gatavo auksto mērci: saldajam krējumam pievieno citrona sulu, sāli, kubiņos sagrieztu sieru, kaperus, pētersīļus, sarīvētu marinētu gurķi, visu rūpīgi samaisa. Ar šo mērci pārlej lasi. Rotā ar svaiga gurķa un tomāta ripiņām.

       

Pildītas Edamas siera tūtiņas

Edamas siers, vēžu astītes, svaigi gurķi (mizoti), dilles, sarkanais čilī pipars, ingvera sakne, sāls, pipari, (svaigi malti), olīveļļa.
Čilī pākstij izņem sēklas, ingvera sakni nomizo, visu smalki sagriež. Tāpat sagriež vēžu astītes un svaigu gurķi, sakapā svaigas dilles, pievieno sāli, piparus un olīveļļu. Visus produktus samaisa. Edamas sieru sagriež plānās šķēlēs, satin tūtiņas un pilda ar šiem pikantajiem salātiem.

Kausētais siers „Rasa” kūpinātas karbonādes rullītī

Kūpināta karbonāde, kausētais siers „Rasa”, olīvas, rudzu maize, zaļumi.
Karbonādi sagriež plānās šķēlēs, izklāj uz pārtikas plēves. Virsū smērē sieru „Rasa”, uzber sakapātus zaļumus un stingri satin rullī. Liek ledusskapī, lai sastingst.
Izspiež apaļas formas maizītes, kārto uz pannas, apslaka ar garšaugu eļļu un krāsnī apcep. Karbonādes rullīšus griež pirksta biezuma gabaliņos, liek uz maizītēm.
Dekorē ar ripiņās sagrieztām zaļajām olīvām.

 
  SIERA ĒDIENU RECEPTES aug   next