INESE SURVILO
|
|
||||||
![]() |
|||||||
Dažas Ineses receptes |
Ūdensrozes Cūkgaļa, olas, ķiploks, pipari, sāls. Cik ūdensrozes gatavos, tik cieti novāra olas. Cūkgaļu samaļ, pievieno jēlu olu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, piparus, sāli (pēc garšas). Samīca viendabīgu masu, izveido plaukstas lieluma apaļus plāceņus, uz katra uzliek nolobītu olu un aizspiež plāceņa maliņas. Izveidojas gaļas bumbas. Katru liek marlītēs, aizsien galus, vāra sālsūdenī līdz 30 minūtēm. Atdzesē, noņem marli. Katru bumbu sagriež 8 daļās, kārto uz šķīvja kā ūdensrozi. Dekorē ar zaļumiem. |
Aukstā gaļa Cūkas galva, sīpoli, ķiploka daiviņas, lauru lapas, sāls, pipari (var būt arī citas garšvielas). Cūkas galvu sacērt gabalos, nomazgā, liek lielā katlā un kopā ar garšvielām izvāra mīkstu. Kad gaļa viegli atdalās no kauliem, to pārliek bļodā, padzesē un sagriež nelielos kubiņos. Tos ber trauciņos, bet skaistam izskatam trauciņu dibenā ieliek, piemēram, zaļos zirnīšus, burkānu zvaigznītes, olu ripiņas. Pārlej ar novārījumu. Tur aukstā vietā, lai sarec. |
Aknu siers Cūkas aknas, olas, žāvēts speķis, burkāni. Aknas izvāra, divas reizes izmaļ gaļas mašīnā. Speķi izmaļ vienu reizi. Olas un burkānus sagriež mazos kubiņos. |
Ineses salāti Pussaldi āboli, mājās siets siers vai Krievijas siers, olas, sīpols, valrieksti, sēkliņu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu), Provansas majonēze Francis. Ābolus, sieru un olas sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu un valriekstus sasmalcina. Katra saimniece pēc savas garšas izjūtas izvēlas sastāvdaļu daudzumu. Liek salātu traukā, pārlej ar majonēzi, samaisa. Ļoti garšīgi salāti. |
Siļķe kažokā Ineses gaumē Siļķes fileja, vārīti kartupeļi, āboli, vārīti burkāni, olas, valrieksti vai zemesrieksti, vai saulespuķu sēkliņas, Provansas majonēze Francis. Siļķes filejas sagriež mazos gabaliņos, kartupeļus, burkānus un ābolus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, riekstus sasmalcina. |
![]() |