Konkursa Pavārzelis 2013. Zelta medaļas ieguvējs. Konkursa EuroSkill ekselences medaļas ieguvējs. Konkursa WorldSkills, kas notika Brazīlijā, ekselences medaļas ieguvējs. Starptautiskā Eiropas mēroga pavāru konkursa Oliver Roelinger Prize 1. vietas ieguvējs.
Haralds Saušs sen ir pārkāpis Latvijā organizēto pavāru konkursu slieksni un izmēģina spēkus arvien tālāk un augstāk. Viņam izdodas.
Strādājis restorānā Kaļķu vārti pie Raimonda Zommera. Darbs bija lieliska mācībstunda. Strādāja restorānākafejnīcā Rocket Bean Roastery pie Atūra Taškāna. Arī daudz mācījās un iemācījās. Atgriezās pie Raimonda jaunajā restorānā ENTRESOL. Pēc tam cītīgi darbojās kā konsultants Daugavpilī viesnīcās Park Hotel Latgola restorānā Plaza, kur izstrādāja jaunu ēdienkarti un ieviesa mūsdienu pavārmākslas modernismu virtuvē, interjerā, viesu apkalpošanā. Kā konsultants strādā garšvielu firmā Santa Maria. Bet pamats pavāra zināšanām ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā apgūtā ēdināšanas pakalpojumu specialitāte un turpinājums augstskolā.
Haralds vada seminārus gan pavāriem profesionāļiem, gan profesionālo mācību iestāžu audzēkņiem. Viņam piemīt īpašs talants aizraut klausītājus īsts aktieris! Paraugs topošajiem pavāriem.
2017. gadā piedalījās TV reklāmu filmēšanā un biedrības Siera klubs dokumentālajā filmā Mūžīgais piens. Viņa ēdienu receptes nopublicētas Siera kluba izdotajā grāmatā Jāņu siers. Par Haraldu un viņa ģimeni, par saknēm Latgalē ir tapusi filma 100 recepšu Latvijas simtgadei.
Harlds Saušs novēl topošajiem pavāriem: Mācieties teoriju. Cīnieties par labu prakses vietu. Piedalieties konkursos. Atrodiet savu elku! Viņš to ir atradis, - tas ir Raimonds Zommers.
Viss notiek caur asarām un darbu. Arī caur nenormālām laimes sajūtām. Nenolaidiet rokas! Neveicas? Nepadodieties! Gūstiet pieredzi un mācieties no savām kļūdām!, arī šie zelta vārdi ir Haralda Sauša teikties.
Izbraucis Eiropu un pasauli. Ne kā tūrists, bet kā dalībnieks konkursos un dažādos pasākumos. Paspēj visu un visur, par to mēs varam tikai pabrīnīties un par Haraldu domāt ar baltu skaudību. Iedomīgs? Nē! Ļoti vienkāršs un sirsnīgs, vienmēr smaidīgs un izpalīdzīgs. Jaunietis, kurš ļoti mīl savu dzimto pusi Latgali, Daugavpili. Kurš mudīgi vicina cirvi un skalda malku vecmāmiņas lauku mājā, kurina plīti un prot pagatavot arī latgaļu ēdienus.