ASTRĪDA ČEPPE |
|
||||||
![]() |
Astrīdas receptes |
Rupjmaizes torte ar ogām Biskvītam: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 11 ēdamkarotes Lāču rudzu rīvmaizes, tējkarote malta kanēļa, tējkarote kartupeļu cietes, vanilīncukurs, rums vai ruma esence. |
Āte filo mīklā Uz pannas eļļā apcep dārzeņus: burkānus, puravu, papriku, pievieno garšvielas ingveru un citronzāli Apcep arī āti vai ciu zivi, sagrieztu gabalos. Izklāj plānās filo mīklas vienu kārtu, uzsmērē izkausētu sviestu, tad uzklāj otru kārtu un liek zivs un dārzeņu pildījumu. Mīklu saloka kā aploksni (var veidot dažādas formas: trīsstūrīšus, tūtiņas), lai tā labāk turētos kopā, iesmērē nedaudz kausēta sviesta. Virsū kārto no filo mīklas plēksnītēm veidotas dekorācijas. Ēdienu dekorē ar zaļumiem un ogām. |
Pildītas vīģes basturmas šķēlītēs Ar kazas sieru pilda vīģes, kuras pirms tam dažas minūtes pamērcē uzkarsētā sarkanvīnā, kam pievienotas garšvielas (kanēlis, rozmarīns). Pildīto vīģi ietin basturmas šķēlītē (ļoti plāna, presēta vircota liellopa filejas šķēle, tādas tradicionālas turku un aizkaukāziešu virtuvēs) un 4 5 minūtes cep +180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī Ar kazas sieru labi garšo rieksti - dažādus zemesriekstus uzliek tīstoklīšu virspusē. |
Ūdensrozes Cūkgaļa, olas, ķiploks, pipari, sāls. Cik ūdensrozes gatavos, tik cieti novāra olas. Cūkgaļu samaļ, pievieno jēlu olu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, piparus, sāli (pēc garšas). Samīca viendabīgu masu, izveido plaukstas lieluma apaļus plāceņus, uz katra uzliek nolobītu olu un aizspiež plāceņa maliņas. Izveidojas gaļas bumbas. Katru liek marlītēs, aizsien galus, vāra sālsūdenī līdz 30 minūtēm. Atdzesē, noņem marli. Katru bumbu sagriež 8 daļās, kārto uz šķīvja kā ūdensrozi. Dekorē ar zaļumiem. |
![]() |