SIA "ELPA"   Uzzini vairāk
 

 

Bērzu gatve 4, KAZDANGA,
LV-3457, Liepājas raj.
Tālt. 63448097

   

 

Interesants atradums ir uzņēmums SIA „ELPA”, kurš iekārtots bijušā kolhoza administratīvā un kultūras nama telpās. Jā, no ārpuses ar nelieliem pārbūvējumiem ir tas pats vecais Valatas kultūras nams, bet iekšpusi ne pazīt. Ēka pārtapusi mūsdienīgā Eiropas Savienības prasībām atbilstošā piena produktu ražotnē, kura 2008. gadā nosvinēta 15 darbības gadu jubileju. Iesākums bija necils un grūts. Deviņdesmito gadu sākumā piensaimniecībā bija iestājusies dziļa krīze. Sakarā ar daudzu bijušo padomijas lielo piena ražošanas un pārstrādes uzņēmumu likvidēšanos arī Liepājas rajonā veidojās situācija, ka nevarēja uzticēties grimstošajam lieluzņēmumam „Kurzemes piens”. Domu biedru grupa, ko vadīja toreizējais lauksaimniecības tehnikuma direktors un tagadējais SIA „ELPA” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis, pieņēma lēmumu uz Kazdangas Lauksaimniecības tehnikuma bāzes radīt uzņēmumu, kas nodarbotos ar tolaik tikai Liepājas rajonā aizsākto, bet tagad jau visā Latvijā plašāk izvērsušos ekoloģiskās lauksaimniecības piena produktu pārstrādes nodarbi. Tādēļ arī uzņēmuma nosaukuma SIA „ELPA” atšifrējums ir šāds : Ekoloģiskās Lauksaimniecības Pārstrādātāju apvienība. Tomēr cerības par ekosaimniekošanas strauju attīstību izrādījās pārāk optimistiskas. Pastāv iespējas, ka tomēr tuvākā nākotnē sertificēto ekosaimniecību saražotais piena daudzums palielināsies un uzņēmums varēs pāriet tikai uz ekoloģisku piena produktu ražošanu. Arī līdz šim uzņēmums nav atteicies no tā dibināšanas pamatmērķa - ražot dabīgus, veselīgus piena produktus, pielietojot Latvijas piensaimnieku gadsimtu garumā uzkrāto pieredzi un tradīcijas. Savā patreizējā produktu ražošanas tehnoloģiskajā procesā netiek pielietoti konservanti, stabilizatori, modificētās pārtikas piedevas. Katru dienu no apkārtējām Liepājas, Kuldīgas, Saldus rajona zemnieku saimniecībām - apmēram 100 piegādātājiem - tiek iepirktas līdz 35 tonnu augstas kvalitātes piena, un pēc pārstrādes tas pārtop labākajā Latvijas pasterizētajā pienā ar samazinātu tauku saturu, krējumā, biezpienā, kefīrā, jogurtā un četru veidu mīkstajos, nenogatavinātajos sieros „Kazdanga”: ar dillēm , ķiplokiem, papriku, pētersīļiem un ķimenēm. Ēdot Kazdangas sieru, katras dienas rītu jūs varat pārvērst par atklājumu. Mīkstais, nenogatavinātais siers var būt par pamatēdienu brokastīs, kā arī laba apetīti rosinoša uzkoda pirms pusdienām. Mīkstais, nenogatavinātais siers, papildināts ar svaigām dillēm, sausajām ķiploku, pētersīļu, seleriju un paprikas garšvielām, kā arī ķimeņu sēkliņām, iegūst bagātīgu pēcgaršas buķeti.
  • Nobaudot sieru ar dillēm, atcerēsieties vasaras vakarus, kad katrā dārzā jūtams diļļu aromāts.
  • Siers ar ķiplokiem un garšvielām ir ar saulainu nokrāsu, un tas būs izaicinājums tiem patērētājiem, kas ciena kaut ko pikantāku..
  • Siers ar papriku, pipariem, zaļumiem, un sīpoliem, piešķirs raibumu un asumu katrai maltītes reizei.
  • Tradicionālā ķimeņu piedeva sieram dos lauku māju pavarda izjūtu.
Ikvienam no mums gribas elpot svaigu gaisu, gribas ēst svaigus, dabīgus produktus, tieši to jums piedāvā piena pārstrādes uzņēmums no Kazdangas - SIA „ELPA” vairumtirdzniecības bāzēs, veikalos, tirgos, ēdināšanas iestādēs, bērnudārzos, skolās un slimnīcās Kurzemē un Rīgā. Visi piena produkti tiek ražoti, ievērojot Eiropas Savienības prasības, un ieguvējs ir pircējs, jo SIA „ELPA” produkcijas kvalitātes latiņa tiek celta arvien augstāk.