Taustiņš F5, lai atsvaidzinātu informāciju
ZIŅU ARHĪVS 1

 

Grāmata „PAVĀRDZIESMA SIERAM” –  
„Siera kluba” vērtīgākais darbs 2014. gadā

Biedrībai „Siera klubs” 2014. gada labo darbu saraksts bijis garš. Decembra nogalē īpašs notikums – uz galda pēc svaigas tipogrāfijas krāsas smaržo apjomīga grāmata
”Pavārdziesma sieram”. 160 lappusēs nodrukātas vairāk nekā 200 siera un biezpiena ēdienu receptes ar fotogrāfijām, 16 siera plates, padomi siera un biezpiena izvēlē un izmantošanā, kā arī vērtīgs materiāls par siera un  vīna saderību.
Grāmatas ievadā „Vienmēr slavētais siers” biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova raksta:
„Biedrībai „Siera klubs” uz produktu visaugstākā pjedestāla vienmēr būs siers. Neviens nav atbildējis, kāpēc sieram ir uzcelti pieminekļi, kāpēc pasaulslaveni mākslinieki par sieru gleznojuši gleznas, kāpēc pasaulslaveni rakstnieki šo produktu aprakstījuši romānos, komponisti sacerējuši dziesmas... Viena viedokļa nav un  nebūs, versiju daudz. Jo siers ir viens no vissenākajiem produktiem – stiprs, skaists, cēls un garšīgs. Jo siers lielā mērā ir mūsu katra veselības un laba izskata stabila deva. Jo siers ir arī labklājības un valsts atpazīstamības nodrošinātājs. Tātad siers ir vērtība, produkts, kuru ciena.

....Lasīt vairāk

 

Biedrības   „Siera klubs”
atskaite par paveikto 2014. gadā

vadiba

 

Konkurss „Latvijas sieru garšas un izskata saderība”

GALERIJA
vadiba

kop

Biedrība „Siera klubs” 2014. gada 05. novembrī „RIMAN” profesionālās vidusskolas telpās organizēja konkursu „Latvijas sieru garša” un izskata saderība.
Pasākumā piedalījās 16 (sešpadsmit)  komandas no visas Latvijas. Katrā komandā bija 2 (divi) pārstāvji: profesionāls pavārs – skolotājs un topošais pavārs. Daudz bija līdzjutēju.
Konkursa žūrijas komisijā strādāja 4 (četri) pārstāvji: Tomass Godiņš (restorāna „Neiburgs” šefpavārs), Nikolajs Borodkins (restorāna „Le Dome” šefpavāra palīgs), Edgars Treibergs (biedrības „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” valdes priekšsēdētājs) un Jānis Anmanis (gleznotājs).
Katra komanda gatavoja pa vienai siera platei, izmantojot plašu Latvijā ražoto sieru sortimentu. Sieru šķirnes platēs bija dažādas – no 5 (piecām) līdz 12 (divpadsmit). Dekorēšanai izvēlējās augļus, ogas, zaļumus, mērces, arī ceptus un fritētus dekorus.
Izvērtējot siera plates,
1.vietu ieguva Rēzeknes tehnikuma komanda,
2. vietu ieguva Valmieras profesionālās vidusskolas komanda,
3. vietu ieguva Vecbebru profesionālās un vispārizglītojošās internātskolas komanda.
1. – 3. vietu ieguvēji balvās saņēma dāvanu kartes un diplomus.
Konkursanti parādīja savas prasmes un apliecināja faktu, ka siera plate tiešām ir pavārmākslas augstākais „kalngals”.

Siera plates pārsteigums

Sieru uzskata par mākslas darbu – par lielāko cilvēka prāta un spēju sasniegumu. Pamatojums šāds: no vienas izejvielas – piena tiek gatavoti simtiem, pat tūkstošiem sieru šķirņu un veidu, kas atšķirīgi garšā, konsistencē, krāsā, smaržā un formā. Pie tam katrs siera klucis, cilindrs vai ritulis – liels un mazs – ir dzīvs, jo tajā darbojas vērtīgie mikroorganismi jeb baktērijas.
Virtuvē siers turpina mākslas ceļu, jo no šā produkta gatavo simtiem, pat tūkstošiem ēdienu. Bet tikai vienu ēdienu dēvē par kulinārās mākslas kalngalu, un tā ir SIERA PLATE.
Siera plate par kulinārās mākslas kalngalu Latvijā kļuva pirms vairākiem gadiem biedrības „Siera klubs” organizētajos četru novadu konkursos pavāriem – profesionāļiem „Nāc gaismā ar sieru!”
Siera plates mākslas ceļu turpināja arī 2014. gada „Siera kluba” organizētajā konkursā „Sieru izskats un garšas saderība”.
Platei jāizvēlas pēc garšas, konsistences un krāsas atšķirīgi sieri. Jo vairāk siera šķirņu, jo plate būs bagātāka, bet nevajag arī pārspīlēt: visoptimālākais variants ir 6 – 7 dažādi sieri. Un mums taču gribēsies nogaršot katru šķirni! Var kārtot tikai cieto vai mīksto sieru plati, taču viskolorītākā plate būs no dažādu konsistenču sieriem.
Var izvēlēties vienā valstī vai vairākās ražotus sierus, tos būs interesanti salīdzināt. Veidojot plati, sieru var griezt, var nolikt siera gabalu, lai katrs baudītājs pats nogriež tik, cik vēlas. Tad sierus novieto uz dekoratīva virtuves dēlīša vai speciālā siera traukā, kā arī pie katras siera šķirnes jābūt atsevišķam nazītim, lai nesajauktos dažādo sieru garšas.
Platēm cietos sierus var lauzt gabaliņos, puscietos - griež kubiņos, plānās šķēlītēs, var sadalīt trīsstūrīšos, šaurās pirksta biezuma šķēlēs, salmiņos – vārdu sakot, visdažādākajās formās.
Sieru pazinēji var veidot plati franču gaumē: produktu kārto pa apli pulksteņa rādītāju virzienā, „uz sešiem” liekot vismaigāko sieru un pakāpeniski virzoties uz garšas ziņā pikantākiem un asākiem. Tādā secībā sierus arī izgaršo.
Sieru platei kā dekors ir svaigi vai žāvēti augļi, ogas, kafijas pupiņas, olīvas, rieksti, sausi cepumi, krekeri.
Svarīga ir izvēlēto piedevu krāsa, kas plates izskatam ir īpašs „atspirdzinājums”, piemēram, sarkanā – paprika, ķirštomātiņi, ķirši, zemenes, zaļā – piparmētras vai salātu lapiņas, vīnogas, gurķu vai bumbieru šķēlītes.
Siera plates iederas gan nelielā draugu kompānijā, gan godos, gan ģimenes lokā. Atkarībā no pasākuma ilguma un cilvēku skaita izvēlamies sieru daudzumu. Vienai personai vajadzētu iegādāties 100 – 120 g no katras siera šķirnes.

GALERIJA vadiba

 

 

Seminārs Kokneses novadā

Zemnieku saimniecība ”Vecsiljāņi”, kas atrodas Kokneses novadā, 30.oktobrī organizēja semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana – pieredze cieto sieru ražošanā”. Seminārā piedalījās arī biedrības „Siera klubs” biedri, un paši ”Vecsiljāņi” arī ir „Siera kluba” biedri.
Var tikai pabrīnīties, ka vidēja lieluma zemnieku saimniecība ir uzdrošinājusies ražot sieru, kura nogatavināšanas laiks ir visgarākais – pat 2 gadi. Bet ir vērts gaidīt! Fantastisks siers, kuram dots meistares Ievas Midegas vārds – „Ievas siers”.

 „Bija laiks, kad Latvija lepojās ar cieto sieru „Monterigo”. Šo sieru pamazām aizmirstam, kaut gan veikalos „ELVI” to dažreiz vēl var ieraudzīt.  „Ievas siers” ir lielisks produkts, garšas izteiksmes, kvalitātes un atbilstības ziņā tas stabili ieņem augstāko vietu,” tā,  vērtējot cieto sieru grupu,  sacīja Vanda Davidanova.
Semināristi noklausījās lekcijas, iepazinās ar ražotni un degustācijā nobaudīja daudzu „Ievas sieru” veidus – gan piedevu, gan nogatavināšanas ilguma ziņā. Tā bija vērtīga pieredze, par kuru lielu paldies sacījām  Ievai Midegai.

 

....Lasīt vairāk

 

 

Semināru cikls „MEISTARA DIENA” profesionālajās vidusskolās 2014
Projekta mērķis:

1. Seminārs Ogres Valsts tehnikumā

2. Seminārs Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikumā

3. Seminārs Skrundas profesionālajā vidusskolā

4. Seminārs Liepājas Valsts tehnikumā

5. Seminārs „Meistara diena” Smiltenes tehnikumā

6. Seminārs „Meistara diena” Rēzeknes tehnikumā

 

Biedrības „Siera klubs” organizētā
PREZENTĀCIJA Zemkopības ministrijā

8. oktobrī biedrība „Siera klubs” Zemkopības ministrijā organizēja nozares prezentāciju, kurā piedalījās 46 klausītāji: piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji, pārstāvji no zemnieku saimniecībām, Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra, profesionālajām vidusskolām, Zemkopības ministrijas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, LAD, televīzijas, preses u.c.
Augstskolas TURĪBA  pasniedzēja Livija Brūvere analizēja piena un siera ražošanu, eksportu un importu 2013. gadā, kā arī pārskatāmi pastāstīja par piena pārstrādes uzņēmumiem, kuri ražo sieru.
ZM Valsts sekretāres vietniece Rigonda Krieviņa klātesošajiem sniedza plašu informāciju par Krievijas embargo radītajām sekām siera eksporta tirgū.
„Siera kluba” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova iepazīstināja ar biedrības veikumu 2014. gadā, uzsverot, ka siera patēriņš Latvijā arvien pieaug un ka to veicina arī „Siera kluba” organizētie pasākumi.
Debatēs uzstājās SIA „ELPA” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis, SIA „EDAKS” valdes locekle Irina Drozdova, ZS „Vecsiljāņi” siera meistare Ieva Midega, restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš un citi.
Pasākuma dalībnieki izgaršoja 22 sieru šķirnes, kā arī dažādas uzkodas ar sieriem, kuras bija sagatavojis terases „Vējš vītolos” šefpavārs Ivo Lamberts.
Par nozares prezentāciju lasiet materiālu un skatiet bilžu galeriju www.zm.gov.lv „Nozares prezentācija – govs un kazas piena sieri, ražošana, eksports”.

 

Seminārs Rucavā „Rucavas garša”

Biedrība „Siera klubs” un SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” augusta nogalē organizēja semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana – Kurzemes kulinārā mantojuma ēdienu, gatavotu no Latvijas produktiem, izpēte”. Seminārā piedalījās 40 klausītāji no Latgales, Vidzemes, Zemgales un Kurzemes.
Seminārs notika Rucavā. Tradīciju namā „Zvanītāji” semināristus sagaidīja Rucavas puses tradīciju pārzinātāja un krājēja Sandra Aigare ar komandu – lektorēm.

 

 

Lasīt vairāk....

Novadu konkurss  „SIERA SALDĀ TORTE” AUCĒ

 
 

1.vietu ieguva Sandra Latiša no Tērvetes novada, torte „Razbainieku kūka”. Izmantoti Mālpils siers, siers „Smiltenes MAAZDAMER” un Lazdonas „Baltais biezpiena siers”.

2.vietu ieguva Biruta Janočko no Bauskas novada,  torte „Rīta rasa”. Izmantoti Lazdonas „Baltais biezpiena siers”, „Muižas siers” un siers „Smiltenes MAAZDAMER”.

3.vietu ieguva Agita Ozoliņa no Dobeles, torte „Patiesu sajūtu garša”. Izmantoti „Talsu Deviņkalnu siers”, „Muižas siers” un Lazdonas „Baltais biezpiena siers”.

Skatītāju simpātiju ieguva Zane Valaine no Aizkraukles, torte „Meža karaliene”. Izmantots Lazdonas „Baltais biezpiena siers”.

26.jūlijā biedrība „Siera klubs” kopā ar Auces novada domi Aucē pilsētas svētku ietvaros organizēja Zemgales reģiona konkursu „Siera saldā torte”. Piedalījās 15 konkursantes no Jelgavas, Dobeles, Tērvetes, Aizkraukles, Bauskas un Auces.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova secināja, ka ir saskatāmas un garšas ziņā atrodamas atšķirības starp novadu tortu cepēju meistardarbiem, bet kopējais ir lielā uzdrīkstēšanās, centība un prieks par sasniegtajiem rezultātiem.

Lasīt tālāk

 

Sestdien Valmierā izskanēja biedrības "Siera klubs" organizētie divpadsmitie svētki "Latvijas novadu Siera diena", kuru apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku.
Tā bija iespēja vienkopus nogaršot un iegādāties apmēram 80 sieru šķirnes un veidus. Ne tikai dižtirgū, bet arī ēdienos un konkursos satikās AS"Smiltenes piens", AS "Lazdonas piensaimnieks", AS "Valmieras piens" ,PKS „Straupe”, AS "Talsu piensaimnieks" ,SIA "Mālpils piensaimnieks" ,SIA "ELPA", SIA "EDAKS", PLPKS "Dundaga" un zemnieku saimniecību "Dimanti", "Vecsiljāņi", "Lielgrodes", "Rendas", "Birznieki" sieri un citi piena produkti.

Lasīt vairāk....

 

Novadu konkurss  „SIERA SALDĀ TORTE” Aglonā

Galerija
1.vietas ieguvēja Ilona Nikolajeva, torte "Pēterdienas siera ritulis ozola vainagā"
2. vietas ieguvēja Inesa Plivda, torte "Divpadsmit mēneši"
3. vietas ieguvējs Genādijs Dorožko, torte "Minnija"
Skatītāju simpātijas balvas saņēmēja, cepēja Alda Sadovska, torte "Vasaras sapnis"

28. jūnijā biedrība „Siera klubs” kopā ar Aglonas novada domi Aglonā lauku mājā „Upenīte” organizēja Latgales reģiona konkursu „Siera saldā torte”. Piedalījās 13 konkursanti no Daugavpils, Krāslavas, Dagdas un Aglonas, Vārkavas un Riebiņu novadiem.
Tortes bija garšīgas, skaistas, noformējuma ziņā interesantas. Piemēram, bija tortes, kas izceptas Aglonas bazilikas veidā.
„Latgales reģiona konkursā salīdzinājumā ar Kurzemi un Vidzemi piedalījās arī vīrieši. Priecē, ka par tortēm Aglonā bija interese bērniem: to pierādīja Dāvids,”- tā biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.

Lasīt tālāk

Novadu konkurss  „SIERA SALDĀ TORTE” Smiltenē

Rezultāti!
1.vietas ieguvējas Monta Gnevoha un Elīna Kaļva
2.vietas ieguvēja Astrīda Čeppe
3.vietas ieguvēja Mārīte Špriņģe
Skatītāju simpātijas balvas ieguvēja Ira Gaile

Smiltenē pilsētas svētku ietvaros notika biedrības "Siera klubs" un Smiltenes novada domes organizētais Vidzemes reģiona
konkurss "Siera saldā torte". Piedalījās tortu cepējas no Rīgas, Siguldas, Cēsīm, Limbažiem, Valmieras, Ogres, Gulbenes novada, Valkas novada, Alūksnes, kopā 24 konkursantes.
"Uz 20 metrus garā galda uzliktas 24 lielas un krāšņas kūkas, cita par citu skaistākas, - šo iespaidīgo skatu vārdiem grūti aprakstīt.
Ja mums būtu Ginesa  grāmata, šis konkurss noteikti tajā tiktu ierakstīts.," tā vērtē biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
Žūrija vērtēja tortu dekorāciju, formu, garšu, receptes precizitāti, konkursantu stāstu par savām kūkām. Svarīgs faktors bija nolikumā norādīto sieru izmantošanas prasme, kura izpaudās garšas dažādībās.

Lasīt tālāk...

Preiļu mākslas un mūzikas skolas audzēkņi viesojas „Jaunlazdās”

2. jūnijā Preiļu mākslas un mūzikas skolas 33 audzēkņi un pedagogi tikās ar biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāju Vandu Davidanovu Vārkavas novada sabiedriskajā centrā „Jaunlazdas”.
Stāstījums par sieru vēsturi, sieru šķirnēm, nozīmi veselībā, izmantošanas plašajām iespējām, - ar tādu vērtīgu informāciju sākās pasākums. Pēc tam audzēkņi degustēja 12 sieru šķirnes, garšoja dažādus našķus ar sieru, bet visgaidītākā bija siera torte.
V.Davidanova un skolotāja M.Abricka pārrunāja turpmāko sadarbību un vienojās septembrī vēlreiz tikties, lai konkretizētu iecerēto projektiņu – krāsojamās grāmatiņas par sieru veidošanu.

Lasīt tālāk...

 

 

Preses konference svētku „Latvijas novadu Siera diena” sakarā

12. jūnijā biedrība „Siera klubs” organizēja Preses konferenci svētku „Latvijas novadu Siera diena 2014” sakarā. Preses konferenci atklāja „Siera kluba” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, norādot, ka „Latvijas novadu Siera diena” ir biedrības „Siera klubs” lielākais gada pasākums – krāšņs  un garšīgs. Tie ir lielākie svētki siera ražotājiem un siera baudītājiem. Siera diena ir svinēta jau 12 gadus, - kopš biedrības dibināšanas. Ar šo pasākumu pieskandēta Rīga, Preiļi, Smiltene, Limbaži, Madona, Valmiera, Mālpils… Nu atkal izvēlēta Valmiera!

Lasīt tālāk...

 

 

Novadu konkurss  „SIERA SALDĀ TORTE” Skrundā

Rezultāti!
1.vietas ieguvēja Dace Kudore ar torti "Ceriņziedu laimes pakavs"
2.vietas ieguvēja Zane Stepanova
3.vietas ieguvēja Baiba Cine ar torti "Ābeļziedi"

10. maijā Skrundā pilsētas svētku ietvaros notika biedrības „Siera klubs”, sadarbībā ar Skrundas novada domi, rīkotais Kurzemes reģiona konkurss „Siera saldā torte”. Konkursā piedalījās 12 tortu cepējas no 8 novadiem.

Rezultāti!

Seminārs zemniekiem Dundagā

PLPKS  „Dundaga” zemniekiem – piena ražotājiem organizēja semināru „Kooperatīva darbības attīstība un konkurētspējas palielināšana”.

Seminārā piedalījās arī biedrības „Siera klubs” biedres, nolasot lekcijas un sagatavojot paraugēdienus no siera. Semināristi uzzināja, cik vērtīgs ir piens, kuru dēvē par balto zeltu. Cilvēkbērna pirmais ēdiens ir mātes piens. Turpmākās dzīves laikā piens tiek dažādots, pārvēršot to neskaitāmos veidos.

Lasīt tālāk...

 

 

Tikšanās ar reģionālās preses žurnālistiem

27. martā Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs bija uzaicinājis 26 reģionālo preses izdevumu pārstāvjus uz tikšanos, lai žurnālistus informētu par Latvijas lauksaimniecības politikas aktualitātēm un problēmām. Žurnālistus uzrunāja ne tikai ministrs, bet arī Zemkopības ministrijas departamentu direktori, Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas veterinārā dienesta vadītāji.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētājai Vandai Davidanovai bija iespēja pastāstīt par „Siera kluba” darbu un sasniegumiem piena pārstrādē. Žurnālisti varēja nobaudīt vairāk nekā 25 sieru šķirnes, kā arī gardu siera torti, kura bija cepta ar AS „Rīgas piena kombināts” svaigo sieru „RASA” un AS „Smiltenes piens” Krievijas sieru.

Lasīt tālāk...

 

 

 

 
sieri

Saldais seminārs

Semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”, kas notika 20. martā, var nosaukt par SALDO SEMINĀRU, jo galvenais akcents tika likts uz konditorejas izstrādājumiem.
Seminārs sākās ar veģetārām brokastīm, ko gatavoja restorāna „Ezera sonāte” šefpavārs (Talsi) Aivars Varņeckis. Kāpostu un burkānu plācenīši, galda biešu kotletes, lēcu un auzu pārslu biezputra, mannas un kliju biezputra, - zināmi  produkti, bet iestrādāti neparastos salikumos kopā ar citiem produktiem. Tiem, kuriem kārojās kādu stiprāku ēdienu, noderēja Lāču salinātā rudzu rupjmaize ar cauraugušu žāvētu cūkgaļu, kā arī biezpiens ar zaļumiem.

Lasīt tālāk....

 

 

Biedrība „SIERA KLUBS”
Gada pārskats par periodu no 2013. gada 1. janvāra līdz 31.decembrim

vadiba

KONKURSS "MANS ĪPAŠAIS SIERS"

2013. gadā Latvijā mājražotāji no nepasterizēta piena ir izgatavojuši aptuveni 900 tonnas svaigā siera. Sieru šķirnes un veidi – daudz un dažādi. Siera reālo gatavotāju skaits varētu pārsniegt piecus desmitus.
Ķimeņu siers, siers ar zaļumiem, siers ar sēkliņām, siers ar sīpoliem, siers ar aprikozēm un rozīnēm, siers ar ķiplokiem, siers ar kaņepēm, siers ar kurkumu, siers ar zemenēm un ķiršiem, siers ar dzērvenēm, siers ar riekstiem, siers ar mandelēm, kūpināts svaigais siers un vēl, un vēl...
Lai noskaidrotu un popularizētu
NEPARASTĀKOS, INTERESANTĀKOS, PĀRSTEIDZOŠĀKOS un GARDĀKOS SVAIGOS SIERUS,
biedrība "Siera klubs" un žurnāls "Mājas Viesis"
organizē konkursu
"MANS ĪPAŠAIS SIERS".
Konkursā aicinām piedalīties visu novadu svaigo sieru sējējus – mājražotājus.
Pieteikties aicinām līdz 2014. gada 31. martam, rakstot pieteikumu brīvā formā un to nosūtot pa e-pastu: sieraklubs@inbox.lv
Žūrija izvēlēsies 16 sieru sējējus, aizbrauks ciemos, lai iepazītos gan ar "īpašajiem sieriem", gan pašiem sieru sējējiem.
Par šiem sieru gatavotājiem varēsiet lasīt publikācijās žurnālā "Mājas Viesis".  Īpašo sieru sējēju balle – apbalvošana notiks 19. jūnijā a/s “Lauku Avīze”.

 

 
mans

Seminārs  „Igauņu virtuve”

Biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” 20. februārī organizēja otru semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana no Latvijā ražotiem un iegūtiem produktiem”. Kura tēma bija visinteresantākā, pat grūti izvērtēt, un vai tas ir vajadzīgs? Galvenais:
semināra diena bija aizpildīta ar garšīgu, veselīgu un jaunu informāciju. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības „LGAAKS” valdes loceklis Roberts Senkāns stāstīja par aitkopības nozares attīstību Latvijā, par aitas un jēra gaļas atšķirību, par jēra gaļas labajām īpašībām mūsu uzturā, par jēra gaļas daudzveidīgo izmantošanu.

....Lasīt vairāk

igauni

Seminārs  „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”

Biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” 30. janvārī organizēja semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”.
No cūkgaļas kūpināšanas rezultātā iegūt vairāk nekā 20 dažādus produktus: kūpinātu, cauraudzi, kūpinātu karbonādi, gaļas desas, kūpinātu šķiņķa ruleti, kūpinātas gaļas rullīšus ar sasmalcinātiem ķiplokiem... Seminārā savu veiksmes stāstu par kūpinājumiem atklāja Normunds Krankovskis (SIA „Zītari IR”).
Pārsteigums bija sīpolu marmelāde. Kā to gatavot, pieredzē dalījās SIA „Waras ula” īpašniece Ineta Vilciņa. Vispirms ir vajadzīgi sarkanie sīpoli... Bet garšīga gan tā sīpolu marmelāde.
Vēl lielāks pārsteigums semināristiem bija Ozolnieku novada Dalbes pagasta SIA „Antek” īpašnieces Antras Zeiliņas marinētie ķiploku ziedi. Tos parasti izlauž un izmet, lai netraucē augt lielumā ķiploku galviņām. Taču Antra iemanījās ķiploku ziedus marinēt, pildīt burciņās – tas viņas bizness.

....Lasīt vairāk

Degustācijā – 17 sieri

22. janvārī notika Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sēde (LOSP), un tās dalībniekiem – apmēram 50 cilvēkiem – biedrība ”Siera klubs” organizēja sieru degustāciju, piedāvājot 17 sierus.

....lasīt vairāk

Uzturs, veselība, skaistums, harmonija

Biedrība „Siera klubs” jau vienpadsmito gadu organizēja semināru „Uzturs, veselība, skaistums, harmonija”. Šajā plašajā tēmā vienmēr iekļaujam jaunas un noderīgas sadaļas, - tā būs arī 2014. gadā. Atkal ir atrasti jauni produkti un receptes ar pārsteidzošām garšām, jauni dzērieni, jaunas gudrības un zinoši lektori.

....Sikāka informācija

Mūsu pavāri papildinājuši recepšu sadaļu

Semināru cikls „MEISTARA DIENA” profesionālajās vidusskolās 2013

  Seminārs Blomē

Projekta mērķi:

* sadarbībā ar profesionālām vidusskolām popularizēt Latvijā ražotos sierus un citus piena produktus, uzlabojot šo produktu tēlu, uzsverot to labās īpašības un dabiskumu;
* tā kā pavāra profesija ir viena no visvairāk pieprasītajām Latvijā un situācija joprojām pasliktinās, kopā ar arodvidusskolu vadību izstrādāt kopēju pasākumu kompleksu jauniešu ieinteresēšanā šajā profesijā;
* radīt labvēlīgu un interesantu vidi mācībām – profesiju apgūšanai, uzņēmējdarbības attīstībai laukos un lauksaimnieciskai ražošanai;
* iesaistīt jauniešus lauku attīstības politikas veidošanā;
* palielināt siera un citu piena produktu patēriņu jauniešu vidū, iepazīstināt viņus ar šo produktu daudzveidību, veidojot tiem uzticību un lielāku iedrošinājumu to pielietojumam;
* sadarbībā ar ieinteresētajiem republikas izcilākajiem pavāriem, kuru vārds izskanējis arī aiz Latvijas robežām, celt ēdināšanas servisa speciālistu prestižu;
* iepazīstināt Latvijas jauniešus ar Eiropas dotajām iespējām lauku attīstībā, tādā veidā viņus censties pārliecināt strādāt Latvijā un pierādīt, ka vislielākā mērā viņu dzīves kvalitāte atkarīga no pašu zināšanu un apgūto prasmju kvalitātes;
* pievērst pavāru uzmanību augstvērtīgo Latvijas lauksaimniecības produktu novērtēšanai un pārvēršanai ēdienos (sevišķi piena produkti un siers).

 

14.novembrī  Smiltenes novadā Blomes pagastā viesu mājā „Donas” biedrība „Siera klubs” un SIA „Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs” organizēja semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana (Latvijā audzēto un ražoto produktu izmantošanas iespēju palielināšana Eiropas un Latvijas novadu kulinārā mantojuma ēdienu receptēs)”.
Seminārā piedalījās 45 klausītāji – pavāri, viesu māju saimnieces, uzņēmēji, profesionālo vidusskolu skolotājas un citi interesenti, kas bija ieradušies no Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Madonas, Rankas, Liepājas, Cīravas, Ventspils, Skrundas, Talsiem, Rīgas, Valmieras un Smiltenes.

lasīt vairāk...

cep

1. Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskolā
2. Aizkraukles profesionālajā vidusskolā
3. Ērgļu profesionālajā vidusskolā
4. Zaļenieku tehnoloģiju un amatniecības vidusskolā
5. Jelgavas Amatu vidusskolā
6.Valmieras profesionālajā vidusskolā
7.Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā

Pirmo reizi Latvijā „Govju parāde”

14. septembrī Rīgā notika pasākums „Lauki ienāk pilsētā”, kura ietvaros biedrība „Siera klubs” organizēja „Govju parādi”. Piedalījās astoņas saimniecības, bija atvestas deviņas govis (sešas šķirnes):
* ZS „Vālodzes”, Vecpils pagasts, Durbes novads. Saimnieks Ilgvars Kārkliņš. Latvijas zilās šķirnes govs.
* ZS „Laņģi”, Vandzenes pagasts, Talsu novads. Saimniece Inga Ķiršakmene. Holšteinas melnraibās šķirnes govs.
* ZS „Birzītes 1”, Lažas pagasts, Aizputes novads. Saimnieks Andrejs Silenieks. Holšteinas sarkanraibās šķirnes divas govis.
* ZS „Birzmaļi 2”, Nīcas pagasts, Nīcas novads. Saimnieks Dainis Skrodis. Hošteinas melnraibās šķirnes govs.
* ZS „Vilkābeles”, Gaviezes pagasts, Grobiņas novads. Saimniece Ivita Zaķe. Švices šķirnes govs.
* Piemājas saimniecība „Kauguri”, Dunalkas pagasts, Durbes novads. Saimniece Brigita Kapiņa. Latvijas brūnās šķirnes govs.
* ZS „’Mežmaļi”, Zebrenes pagasts, Dobeles novads. Saimnieks Jānis Virubka. Latvijas brūnās šķirnes govs.
* SIA „Birzītes DS”, Lažas pagasts, Aizputes novads. Saimnieks Didzis Silenieks. Švices šķirnes govs.

....Lasīt vairāk

 

Zemkopības ministre Laimdota Straujumu un 1.vietas ieguvēja Inga Ķiršakmene ZS"Laņģi"

Latvijas novadu Siera diena 2013

„Latvijas novadu Siera dienu” atklāja biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Svētku dalībniekus un viesus sveica Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Valmieras nodaļas uzņēmējdarbības konsultante Inga Ozoliņa, piena pārstrādes uzņēmuma „FOOD UNION” sastāvā esošās akciju sabiedrības „Valmieras piens” valdes priekšsēdētājs Harijs Panke, SIA „ELPA” valdes priekšsēdētājs, biedrības „Siera klubs” valdes loceklis Gundars Sisenis, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Pārtikas nozares nodaļas vadītāja Ilona Mežiniece.

....Lasīt vairāk

sd1
 

Krāsaino gotiņu dārzs

Biedrības „Siera klubs” galvenais uzdevums ir popularizēt sieru, uzsverot šī produkta nozīmi mūsu veselības uzturēšanā, enerģijas un spēka palielināšanā. Bet sieru gatavo no piena, un pienu dod govis.Šī ķēdīte ir atradusi vizuāli krāšņu stāstu Latgalē, Vārkavas novadā „Siera kluba” sabiedriskajā centrā „Jaunlozdas”. Būve no vecas kūts ar ES projekta „LEADER” finansējumu pārtapusi par izskatīgu divstāvu ēku. Tajā ierīkota vairāk nekā 100 gotiņām ērta mītne. Gotiņas gatavojuši Latvijas skolu skolēni, dažas no tām arī dāvinātas.

 

....Lasīt vairāk

1
 

Pirmo reizi Latvijā – „Godu saimnieču saiets”

Rīgā, Mežaparkā biedrības „Siera klubs” un „Gūdu saimineiču bīdreiba” rīkoja vērienīgus svētkus „Latvijas godu saimnieču saiets”.
25. maija rītā Mežaparka Pasākumu pļaviņā pulcējās godu saimnieces: būvēja teltis, klāja galdus, kurināja ugunskurus. Tika iekārtotas četras godu sētas no Kurzemes, Latgales, Zemgales un Vidzemes, cita par citu bagātākas un krāšņākas.
Svētkus atklāja zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Visus klātesošos sveica SIA „Rīgas meži” valdes loceklis Andrejs Kondratjuks, folkloras vācēja un apkopotāja, Saeimas deputāte Janīna Kursīte un „Siera kluba” vadītāja, svētku idejas autore Vanda Davidanova.

....Lasīt vairāk

 

Apgūst franču virtuves īpatnības

 

Biedrība „Siera klubs” un SIA „Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Jelgavas Amatu vidusskolā 2.maijā organizēja semināru par franču virtuves īpatnībām un Francijā ražotiem sieriem. Seminārā piedalījās vairāk nekā 40 klausītāji.

....Lasīt vairāk

g
 

Seminārs Madonā

 

2013. gada 9.aprīlī Madonā biedrība „Siera klubs”, SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”  un AS „Lazdonas piensaimnieks” organizēja semināru „Piena ražošanas un pārstrādes nozare mūsdienās un nākotnē”.
Seminārā piedalījās vairāk nekā 50 klausītāji, galvenokārt zemnieki, kuri nodarbojas ar piena lopkopību.

 

....Lasīt vairāk

 

Semināri „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”

 

Martā biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” organizēja divus seminārus. Semināri notika Rīgā, Riman profesionālajā vidusskolā. Klausītāju bija daudz – vairāk nekā 50 cilvēki.

 

 

....Lasīt vairāk

sem
 
Seminārs
„Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana (Latvijas produkti – veselībai, enerģijai, harmonijai)”

 

31. janvārī biedrība „Siera klubs” un SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” organizēja semināru pavāriem, viesu māju saimniecēm un profesionālo vidusskolu skolotājām, kopā – 50 dalībniekiem.

Seminārā tika nolasītas 6 lekcijas, kā arī bija praktiskā daļa – ēdienu gatavošana un bagātīgas degustācijas.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova semināra dalībniekus iepazīstināja ar Latvijā ražotajiem EKO jogurtiem un jaunajām siera šķirnēm.
Brokastis no Latvijas produktiem, izmantojot Latgales novada receptes, bija sagatavojusi godu saimniece un Maizes muzeja direktore Vija Ancāne (Aglonas novads).

 

....Lasīt vairāk

 
Degustācijas veikalos

 

Pēc Programmas bija paredzēts organizēt 20 (divdesmit) degustācijas. Noorganizētas 24 (divdesmit četras) degustācijas piena produktu sortimenta ziņā lielākajos un pircēju skaita ziņā visvairāk apmeklētākajos lielveikalos „RIMI” tīklā gan Rīgā, gan citās lielākajās pilsētās.
Iepazīstoties ar izvēlētā tirdzniecības tīkla pircēju skaita izpētes datiem, degustācijas galvenokārt organizētas sestdienās un svētdienās, kad pircēju skaits ir vislielākais. Sestdienas un svētdienas ir dienas, kad veikalus apmeklē ģimene – vecāki kopā ar bērniem un pusaudžiem. Sestdienas un svētdienas ģimenēm ir iepirkšanās dienas bez steigas un stresa, līdz ar to cilvēki atļāvās ilgāk uzkavēties pie degustācijas stenda, lai produktus nogaršotu, novērtētu un uzdotu jautājumus.
Degustācijās kopā piedāvāti 53 (piecdesmit trīs) dažādi piena produktu veidi: sieri, kefīri, jogurts, biezpiens u.c. Savukārt katrā degustācijā piedāvāti 8 (astoņi) dažādi piena produktu veidi. Katra degustācija sākta ar 2 (divu) produktu piedāvājumu, pēc tam produktu sortiments palielināts un dažādots (tā rīkoties degustāciju organizētājiem ieteica „RIMI” tīkla Mārketinga daļa).
Degustācijas kopā apmeklēja apmēram 19 tūkstoši cilvēku. Degustāciju liels ieguvums, ka pircēji pēc tam degustētos produktus iegādājās, norādot, ka līdz šim daudzus produktus nepirka tikai tāpēc, ka nezināja, kā tie garšo.

Semināri un degustācijas Latvijas vispārizglītojošās un profesionālajās vidusskolās

Programmas „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem” ietvaros
notiek pasākums SEMINĀRI un DEGUSTĀCIJAS vispārizglītojošās un profesionālajās vidusskolās

Pēc Programmas bija paredzētas 20 (divdesmit) degustācijas. Līdzekļi ļāva degustāciju skaitu palielināt par 2 (divām), līdz ar to notika 22 (divdesmit divas) degustācijas Latvijas 4 (četru) novadu profesionālajās un vispārizglītojošās vidusskolās, – aptverot lielākās pilsētas un laukus.
Līdzekļi atļāva degustāciju programmu paplašināt – papildināt ar semināriem, kuros audzēkņi noskatījās 30 minūšu garu dokumentālu, izglītojošu filmu „Piena deja”, diskutēja par šo filmu, noklausījās lekcijas par sieru (tā tapšanas vēsturi, šķirnēm, izmantošanu, nozīmi veselībā), par biezpienu (tā tapšanas vēsturi, veidiem, izmantošanu, nozīmi veselībā), par skābpiena dzērieniem (to tapšanas vēsturi, izmantošanu, nozīmi veselībā).
Vispārizglītojošo skolu audzēkņi degustāciju laikā piedalījās konkursos „Kādas siera šķirnes pazīsti”, „Biezpiena izmantošanas banka”, bet profesionālo vidusskolu audzēkņi gatavoja sieru plates, tā papildinot gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas un iemaņas.
Katrā degustācijā piedāvātas līdz 13 (trīspadsmit) sieru šķirnes un veidi, kā arī biezpiens un skābpiena dzērieni – gan Latvijā, gan citās ES dalībvalstīs ražotie piena produkti. Profesionālajās vidusskolās papildus piedāvātas 5 (piecas) sieru šķirnes siera plašu gatavošanai. Degustācijās kopā izgaršotas apmēram 50 sieru šķirnes un veidi, kā arī citi piena produkti.
Degustācijās un semināros kopā piedalījās 2578 profesionālo un vispārizglītojošo skolu audzēkņi. Viņi ir Programmas svarīga mērķa grupa, lai, apzinoties un uzzinot par piena produktu veselīgumu, šos produktus lietotu.

Esam jau pabijuši:

1.
Mālpils
vidusskola
2.
Siguldas pilsētas vidusskola
3.
RIMAN profesionālā vidusskola
4.
Jelgavas Spīdolas ģimnāzija
5.
Jelgavas amatu vidusskola
6.
Jelgavas tehnikums

7.
SIA"Biznesa
augstskola
TURĪBA"

8.
Aizputes vidusskola

www www www www www www www www

9.
Grobiņas
ģimnāzijā


10.
Skrundas
profesionālajā
vidusskolā

11.
Viduslatgales profesionālā vidusskola

12.
Preiļu 1.
pamatskol
13.
Daugavpils
Krievu licejs
14.
Daugavpils 12.
vidusskola
15.
Smiltenes
skolās

www www www www www www www  
MEISTARA DIENAS

Rankā mazie siera svētki

Biedrība „Siera klubs” 9. oktobrī ciemojās Rankas arodvidusskolā ar interesantu un saturīgu semināru „Meistara diena”. Vairāk nekā 5 stundu garumā notika teorētiskas un praktiskas nodarbības.
Skolēni – topošie pavāri noskatījās dokumentālu filmu „Piena deja”, un, kā paši atzina, visvērtīgākais, ka bija iespēja redzēt, kā lielražošanā top siers, biezpiens un jogurts. Toties meitenes bija sajūsmā par informāciju, kā piena produktus izmantot skaistumkopšanā.

.....Lasīt vairāk

 

Seminārs „Meistara diena” Rēzeknē

14. novembrī Austrumlatgales profesionālajā vidusskolā ar mācību programmas īstenošanas vietu Rēzeknē biedrība „Siera klubs” organizēja semināru „Meistara diena”. Pasākumā piedalījās audzēkņi arī no mācību programmas īstenošanas vietas Lūznavā, kopā vairāk nekā 130 topošie pavāri.

 

 

..... Lasīt vairāk

 

Seminārs „Meistara diena” Zilupē

15. novembrī Austrumlatgales profesionālajā vidusskolā ar mācību programmas īstenošanas vietu Zilupē, biedrība „Siera klubs” organizēja semināru „Meistara diena”. Seminārā piedalījās vairāk nekā 80 audzēkņi un skolotāji.

 

 

.....Lasīt vairāk

Sēja sieru, cepa maizi

Biedrība „Siera klubs” un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Latgalē organizēja divu dienu semināru „Siera siešana un maizes cepšana mājas apstākļos”. Piedalījās profesionālo arodvidusskolu 30 skolotāji, kuri māca topošos pavārus. Pedagogi bija atbraukuši no Ventspils, Cīravas, Kuldīgas, Skrundas, Kandavas, Viesītes, Smiltenes, Dobeles, Rīgas un Kokneses, un viņi bija ne tikai klausītāji un skatītāji, bet arī līdzdalībnieki, jo seminārs bija teorētisks un praktisks.

.....Skatīties vairāk

Seminārs sabiedriskajā centrā "Jaunlozdas"

Vidzemnieki - laikraksta "Ziemeļlatvija" lasītāji un žurnālisti, kopā 55 cilvēki augustā apmeklēja Latgali un vairākas stundas piedalījās seminārā sabiedriskajā centrā "Jaunlozdas".
Stāsta Vanda Davidanova:"Tā kā grupas sastāvā bija pusmūža cilvēki, tad iztirzājām tēmu par siera un citu piena produktu nozīmi mūsu dzīvē mūža otrajā pusē.Bija noorganizēta 13 siera šķirņu  degustācija. Vidzemnieki varēja nobaudīt arī Latgalē mājās sietos sierus.. Ir gandarījums, ka uz mūsu centru brauc interesanti tik tālu ceļu - no Ziemeļvidzemes.

.....Skatīties vairāk

NOSLĒGUŠIES SVĒTKI "PIENA PRODUKTU BALLE" VENTSPILĪ UN VALMIERĀ
Seminārs par programmas LEADER īstenotajiem projektiem

Biedrība „Siera klubs” 7. jūnijā dienas garumā organizēja semināru par programmas LEADER īstenotajiem projektiem Līvānu, Vārkavas un Preiļu novados.

Seminārā piedalījās Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta departamenta, SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”, biedrības „Preiļu rajona partnerība”, Līvānu novada domes, Vārkavas novada domes un Sutru pagasta pārstāvji, kopā apmēram 30 cilvēki.

Tika apskatīti 7 objekti, kuros ieguldīti LEADER līdzekļi, viens no tiem – sabiedriskais centrs „Jaunlozdas”.
Kopā ar biedrību „Vārkavas novada pensionāri”

Biedrībām „Siera klubs” un „Vārkavas novada pensionāri” ir sadarbības vēsture – decembrī kopā tika sagatavotas 80 dāvaniņas no piena produktiem novada vientuļajiem cilvēkiem.

...... .lasīt vairāk

Sabiedriskais centrs “JAUNLOZDAS” darbojas

Biedrība “Siera klubs” īstenojusi projektu “Sabiedriskā centra, kas nodrošinās vienādas un daudzveidīgas iespējas visām iedzīvotāju grupām, telpu ierīkošana” (LEADER). Centrs nodots ekspluatācijā 2012. gada 1. martā. Tas atrodas Vārkavas novadā.

...... lasīt vairāk

Jaunlozdas
Seminārs „MEISTARA DIENA” Alsviķu profesionālajā skolā

Ceļš no Rīgas līdz Alsviķiem ir tāls, bet „Siera klubs” šo skolu apmeklē jau otro reizi.

Vanda Davidanova: „Alsviķos mācās jaunieši ar dažādām veselības problēmām. Viņu interese un lielā atsaucība par notiekošo semināra laikā ir gandarījums mums, lai mēs uz šo skolu vestu labāko un garšīgāko, kas seminārā plānots.”

....... lasīt vairāk

Seminārs „MEISTARA DIENA”

Dobeles amatniecības un vispārizglītojošajā vidusskolā

Gandrīz piecas stundas topošie pavāri un apkalpošanas servisa audzēkņi aizvadīja, gūstot zināšanas par sieru, biezpienu un skābpiena produktiem, tos izgaršojot bagātā degustācijā, pēc tam – ēdienos.

....... lasīt vairāk

Garša, veselība un harmonija virtuvē

Janvāris, februāris un marts – jau devīto gadu šie trīs mēneši ir biedrības „Siera klubs” organizēto semināru laiks. Tēmas bijušas dažādas, piemēram, „Viss par sieru”, „Pavārmākslas akadēmija”, „Garša, veselība un harmonija virtuvē”.

Apmeklētāju skaits ir liels: apmēram 60 klausītājas, kas ir pavāres, viesu māju saimnieces un profesionālo vidusskolu skolotājas no Ventspils, Skrundas, Kuldīgas, Liepājas, Mālpils, Ērgļiem, Lazdonas, Smiltenes, Trikātas, Rīgas, Aglonas, Preiļiem u.c.

...... lasīt vairāk

Biedrībai „Siera klubs” 10 gadi Talak....Lasīt vairāk

Laimīgā Siera zeme

Ir skaista teika:
Aiz trejdeviņiem kalniem, aiz trejdeviņām zemēm piena okeānā atrodas laimīgā siera Lejputrijas zeme. Tur gandrīz viss ir no siera – mājas, skursteņi, koki. Tur vītero siera putni un zied siera puķes. Bet kalni ir balti kā sniegs – tie no biezpiena, un kalnu pakājēs urdz jogurta strautiņi.

Cilvēki vāra siera zupas, gatavo siera un biezpiena klimpas, siera makaronus un čipsus, jogurta krēmus, un ēd. Viņi ir veseli, stipri un laimīgi, un dzīvo ilgāk nekā 100 gadus.
Piena okeānā peld lielas siera zivis un sargā siera Lejputrijas zemi no svešinieku ziņkārības. Tomēr biedrībai „Siera klubs” paveicās turp aizbraukt, jo nosaukumā ir atslēgas vārds „siers”. Kādas pasakainas vietas un lietas izdevās redzēt! Un kādus gardus sierus ēst! .....lasīt vairāk

 

Semināri un degustācijas Latvijas novadu skolās

ES līdzfinansētās programmas „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem” ietvaros oktobrī un novembrī 16 profesionālās vidusskolās un vispārizglītojošājās vidusskolās notiek semināri un degustācijas....lasīt vairāk

Esam jau pabijuši:

Meistara dienas Vecbebru profesionālajā vidusskolā

Šī gada 2. novembrī Vecbebru Profesionālajā vidusskolā notika Siera kluba organizētais pasākums "Meistara diena"....lasīt vairāk

 

Meistara dienas Latgalē – Preiļos un Dagdā

Biedrība „Siera klubs” septembra nogalē divas dienas strādāja ar Latgales topošajiem pavāriem – profesionālo skolu audzēkņiem Preiļos un Dagdā. Vairāk nekā 200 jaunieši noskatījās izglītojošu dokumentālu filmu „Piena deja”, noklausījās lekcijas par siera šķirņu daudzveidību, par piena produktu nozīmi uzturā un veselībā, par pavāra profesijas svarīgumu, tikās ar siera ražotājiem un citiem uzņēmējiem, ieklausījās viņu pieredzē un veiksmes stāstos, kas patiesībā ir smags darbs. Tika organizētas bagātīgas siera un jogurta degustācijas, gatavoti paraugēdieni......lasīt vairāk

 

Filma jauniešiem "Piena deja"

ES līdzfinansētās programmas "Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem" ietvaros ir uzfilmēta dokumentāla - izglītojoša filma jauniešiem "Piena deja".
Filmā esam centušies parādīt, cik svarīgs ir piens, kādus garšīgus un veselīgus produktus no tā var ražot, cik šie produkti ir svarīgi mums gan ikdienā, gan svētkos.
Filma būs vērtīgs izziņas materiāls semināros un degustācijās, kas tiks organizēti vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolās.

 

Filmu var lejupielādēt šeit: FILMA2 (68Mb, mp4, 320x240)

 

_A R H Ī V S_

PIENA PRODUKTU BALLE

Latvijas viducī – Limbažos notika svētki „Piena produktu balle”. Pirmo reizi Latvijas piensaimniecības vēsturē. Varbūt pat pirmo reizi pasaulē...
Biedrība „Siera klubs” un SIA „Mārketinga komunikāciju aģentūra AD ASTRA” ieguldīja bagātu izdomu un lielu darbu, lai pasākums paliktu atmiņā katram apmeklētājam.
Atklājot svētkus, Zemkopības ministrijas Departamenta direktore Rigonda Lerhe sacīja, ka piensaimniecība Latvijā ir radusies dziļā senatnē, pārdzīvojusi garu attīstības ceļu, kļūdama par vienu no galvenajām tautsaimniecības nozarēm. Eiropas Savienība ir piešķīrusi līdzekļus projektam „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem”, kura ietvaros notiek arī svētki „Piena produktu balle” ar mērķi popularizēt šos produktus, atgādinot, ka piens pasaulē ir viens no svarīgākajiem un nepieciešamākajiem cilvēka uzturlīdzekļiem.
Garšīgu un lustīgu „Piena produktu balli” vēlot, klātesošos uzrunāja biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Viņa norādīja, ka Limbaži svētku rīkošanai izvēlēti tāpēc, ka Vidzeme vienmēr bijusi bagātākā ar piena ražotājiem un piena pārstrādātājiem, un lai to skaits palielinās, jo ēdāji būs vienmēr.
Svētkos visus sveica arī Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētājs Aigars Legzdiņš un AS „Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētāja Ināra Driksna. Bet lielāko zemnieku saimniecību – piena ražotāju īpašniekiem paldies par darbu teica Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. ......lasīt vairāk.

ES līdzfinansētās Programmas „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem” 2011. gada 2. ceturksnī īstenotie pasākumi

..lasīt vairāk
10. Latvijas novadu Siera diena Mežaparkā

18. jūnijā Mežaparkā dienas garumā notika lieli svētki – 10. Latvijas novadu Siera diena. To atklāja Zemkopības ministrijas Valsts sekretāre Dace Lucaua. Klātesošos sveica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, SIA „Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš un biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Uz svētkiem bija atbraukuši „Siera kluba” sadarbības partneri no Igaunijas – Valio piena pārstrādes rūpnīcas direktors Heiki Raimetess un Viru siera rūpnīcas eksporta inženieris Heiki Pensa.
Dižtirgū ar visdažādākajiem pārtikas produktiem piedalījās vairāk nekā 40 tirgotāji, no tiem 16 bija siera un citu piena produktu ražotāji.
Svētku galvenais notikums bija konkurss „Nākotnes siers”, kurā 11 siera ražotāji pieteica jaunus produktus – sieru. ..lasīt vairāk

Latvijā ražoto sieru popularizēšana Igaunijā

Biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Igaunijā noorganizēja pieredzes apmaiņas braucienu pie ziemeļu kaimiņiem. Mērķis-iepazīties ar piena ražošanu un piena produktu sortimentuIgaunijā, bet galvenais – popularizēt Latvijā ražotos sierus.....lasīt vairāk

Semināru 52 klausītāji saņēmuši sertifikātus

Janvārī, februārī un martā notika biedrības „Siera klubs” organizētais semināru cikls „Garša, veselība, harmonija virtuvē” jeb „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”..... lasīt vairāk

Atkal – bagātīgas degustācijas veikalos

Es līdzfinansētās programmas „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem” 2. gada 2. ceturkšņa pasākumu ietvaros notiek degustācijas veikalos. Tiek piedāvāti vairāk nekā 40 procenti:
sieri – „Monterigo”, Tējas siers, kūpinātais Tējas siers, Mālpils siers, Brinza, Latvijas siers, „Bakšteins”, Muižas siers ar ķimenēm un lokiem, Ķimeņu siers, Kazdangas siers ar dillēm, kausētais siers „Azaids”, Trikātas BLUE, „Sniega bumbas”, „Sievas prieks” un „Vīra prieks” un citi......
lasīt vairāk

Viedokļu veidotāju seminārs „Piena produkti – spēkpilna dzīve” Skrundā

Biedrība „Siera klubs” veiksmīgi turpina īstenot programmu „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem”. Programma tiek finansēta ar Eiropas Savienības, Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un biedrības „Siera klubs” atbalstu.
Šis seminārs bija ieplānots jauniešiem Kurzemē. Lēsām, ka jauniešiem vismaz 5 stundas klausīties lekcijas būs mazliet apgrūtinoši, tāpēc seminārā vajadzīgas ne tikai lekcijas, bet vēl kas interesants, gudrs, un prātā paliekošs, un gribējās ne tikai Kurzemes, bet visas Latvijas jauniem cilvēkiem kārtējo reizi pateikt, cik daudz garšīgu sieru un piena produktu ir Eiropas Savienības dalībvalstīs, ka šie produkti ir veselīgi un mums nepieciešami uzturā, un ka šos produktus iespējams kombinēt kopā ar citiem un gatavot visdažādākos ēdienus.
.......lasīt vairāk

Baltie raidījumi LTV-1

ES līdzfinansētās programmas „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem” ietvaros. .......lasīt vairāk

Seminārs
„RAŽOŠANAS EFEKTIVITĀTES PAAUGSTINĀŠANA – AUGSTAS KVALITĀTES PIENA PRODUKTI”

Latvijas vairākiem piena pārstrādes uzņēmumiem, piemēram, AS „Latgales piens”, PLPKS „Dundaga”, SIA „ELPA”,  SIA „EDAKS” ir ilggadēja un veiksmīga sadarbība ar Čehijas firmu INTERO CHMELAN. . .......lasīt vairāk

Degustācijas lielveikalos

ES līdzfinansētās programmas „Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem”  ietvaros lielveikalos tiek organizētas siera, biezpiena, jogurta un kefīra degustācijas. . .......lasīt vairāk
Zināšanas un atpūta
Savienot lietderīgo ar patīkamo izdevās biedrības „Siera klubs” biedriem un sadarbības partneriem, apmeklējot Latgali. Brauciena mērķis bija iepazīties ar piena pārstrādi šajā reģionā, kā arī uzzināt par kulinārā mantojuma jomā darbojošos viesu māju un to saimnieču prasmēm piena produktu izmantošanā, gatavojot ēdienus pēc senām receptēm. .......lasīt vairāk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1v 2v 3v 4v 5v 6v 7v 8v 9v 10v 11v 12v 13v 14v 15v 16v