Taustiņš F5, lai atsvaidzinātu informāciju

Semināru cikls „MEISTARA DIENA”  2017

1. Seminārs Ventspils tehnikumā

2. Seminārs Smiltenes tehnikumā

3. Seminārs Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā

4. seminārs Ogres tehnikumā

5. seminārs Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā

6. seminārs Jelgavas Amatu vidusskolā

 

Pieredzes brauciens uz Lietuvu

Biedrības „Latgales Kulinārā mantojuma centrs” rīkotajā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lietuvu, lai iepazītos ar kaimiņu kulinārā mantojuma ēdieniem, uzņēmējiem, kas tos gatavo, piedalījās arī SIERA KLUBS, kas ir Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla biedrs. Ceļojām pa Druskininkiem un kūrortpilsētas apkārtni, nogaršojām 15 šķirņu sierus un pētījām gatavošanas procesus. Visas trīs dienas bija ļoti piesātinātas ar ekskursijām un degustācijām.

 

Lasīt vairāk.-->.

 

Zemgales reģiona konkurss
„Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”

1. vietu ieguva Ilva Liepniece (Auce), sāļā torte „Lielupes makšķernieka sapnis”
2. vietu ieguva Teresa Djomina (Dobele), saldā torte „Aveņu siera pārsteigums”

3. vietu ieguva Česlava Kizakova (Bauska), saldā torte „Senā lāde”

4. vieta un par skatītāju simpātiju kļuva Annas Cirītes (Jelgava)  torte „Pilna mana pūra lāde visādiem labumiem”.

26. augustā Jelgavā notika Piena, medus un maizes svētki. To ietvaros  biedrības „Siera klubs” un”Latvijas maiznieku biedrība”, sadarbībā ar  Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Kultūra”, Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli, Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem, organizētais Zemgales reģiona konkurss „Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”. Piedalījās 15 konkursantes no Dobeles, Jaunpils, Auces, Bauskas, tomēr visvairāk no Jelgavas pilsētas un novada. Priecē fakts, ka uzdrīkstējās savas prasmes parādīt seši jaunieši, kuri vēl tikai mācās par pavāriem un konditoriem.

Lasīt vairāk -->

 

Vasaras seminārs „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana un Vidzemes kulinārā mantojuma vērtību apgūšana”

Biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar biedrību „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” organizēja semināru „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana un Vidzemes kulinārā mantojuma vērtību apgūšana”. Apmeklētāju bija daudz, braukuši pat no Liepājas un Ventspils.
Diena sākās plkst. 9.00 Siguldā, tur pirmais pieturas punkts bija lekcija par mājas saldējuma ražošanu un iepazīšanās ar SIA „Siguldas saldējums”, arī – degustācija. Patīkams fakts: Siguldas saldējums top no PKS „Straupe” kvalitatīvā piena un saldā krējuma.

Lasīt vairāk...-->

 

Latgales reģiona konkurss
„Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”

1. vietu ieguva Ilze Gribuste (Preiļu novads), torte „Dūrainīši”

2.vietu ieguva Ņina Cakule (Līvānu novads, Turku pagasts), torte „Sāļā kūka”

3. vietu ieguva Tatjana Maļuhina (Dagda), torte „Kārumniece”

Svetlanas Ustinovas (Rēzekne) torte „Latgales sirds” - skatītāju simpātija

5.augustā Rēzekne svinēja 732 gadu pastāvēšanu Latgales sirdī. „Siera klubs” un „Latvijas Maiznieku biedrība” svētkus kuplināja ar Latgales reģiona konkursu „Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā ”. Pasākuma atklāšanā, uzrunājot gardumu gatavotājas no Preiļu, Līvānu, Aglonas, Riebiņu, Ilūkstes, Rēzeknes novadiem un Rēzeknes, domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs sacīja, ka konkursā ļoti veiksmīgi apvienotas trīs svarīgas lietas: veltījums Latvijas simtgadei, Rēzeknes svētkiem un Latvijas izcilāko produktu polarizēšana, kuri iestrādāti visdažādākajos gardumos. Konkursa atklāšanā piedalījās arī pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” direktore Jūlija Danilina.

Lasīt vairāk -->

 

Vidzemes reģiona konkurss
„Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”

1. vietu ieguva Līga Makejeva (Gulbenes novads), torte „Saule brida rīta rudzu lauku”

2.vietu ieguva Armanda Freiberga (Sigulda), torte „Ogas biezpienā”

3. vietu ieguva Līga Stīpniece (Smiltene), Siera kūka ar citronu krēmu.

Inta Ekerte (Pārgaujas novads), torte „Mistērija” - skatītāju simpātija

29. jūlijā Valmierā notika pilsētas svētki un tos kuplināja Vidzemes reģiona konkurss „Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”, ko organizēja „Siera klubs” un „Latvijas Maiznieku biedrība” sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras Kultūras centru. Konkursa ģenerālsponsore – Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule.  Piedalījās 18 konkursantes no Smiltenes, Valmieras, Straupes, Inčukalna, Gulbenes, Līgatnes, Madonas, Amatas, Siguldas novadiem un Rīgas. Konkursa skaistie „Gardumi”, rotāti ar tautiskiem rakstiem, dāvana gan Valmierai svētkos, gan Latvijas simtgadei. Gardumi – pārsvarā bija saldās un sāļās tortes, bet bija arī groziņi, kliņģeris, maizes klaips. Kopumā viss bija ļoti krāšņi un garšīgi.

Lasīt vairāk -->

 

 

 

Cēsīs, Rožu laukumā pulcējās daudzi tūkstoši  piena produktu mīļotāju. Bija sestdiena – 22.jūlijs, jau piecpadsmito reizi pēc kārtas notika vieni no gada garšīgākajiem svētkiem – „Latvijas novadu Siera diena.” Tie bija „ieripojuši” skaistajā Vidzemes pilsētā - Cēsīs. Pasākuma viesiem tika piedāvāta bagātīga programma: iespēja iegādāties un nogaršot vairāk nekā 60 siera šķirnes, kas uz Rožu laukumu atceļojušas no dažādiem Latvijas novadiem. Siera zupa, dižtirgus, stiprinieku konkurss, gleznu un siera gleznu retroskopiju izstādes, dejas orķestru mūzikas pavadībā – viss vienuviet, saules apspīdētajos „Siera svētkos.”

 

 

Lasīt vairāk ---->

 

Grāmatas „Jāņu siers” atvēršanas svētki

22. jūnijā biedrība „Siera klubs” Zemkopības ministrijā organizēja grāmatas „Jāņu siers” atvēršanas svētkus un Jāņu ielīgošanu. Bija Līgo dziesmas, ziedi, vainagi, sieri, pīrāgi ar sieru, ruletes ar sieru…Pāri visam – brīnišķīga grāmata „Jāņu siers” un daudz pateicības vārdu radošajam kolektīvam.
Pasākumu ieskandēja Ogres tehnikuma ansambļa dziesmas. Pēc tam sekoja sveiciens no „Siera kluba” vadītājas Vandas Davidanovas, Zemkopības ministra Jāņa Dūklava,  PKS „Straupe” valdes priekšsēdētāja Imanta Baloža, AS „Jaunpils pienotava” valdes priekšsēdētāja Viestura Krilova, PLPKS „Dundaga” valdes priekšsēdētāja Gunta Pirvita, AS „Lazdonas piensaimnieks” tirdzniecības vadītājas Helēnas Krūmiņas un citiem. Kopā pasākumā piedalījās vairāk nekā 60 viesi: arī „Siera kluba” valdes locekļi, biedri un sadarbības partneri, braukuši pat no Liepājas (Liepājas tehnikums), Daugavpils (Daugavpils Būvniecības tehnikums), Valmieras (Valmieras tehnikums), Vecbebriem, Ogres u.c.

 

Lasīt vairāk...

 

 

TAUTISKIE RAKSTI SIERA, BIEZPIENA UN MAIZES GARDUMĀ.... Nolikums

Pirmo reizi Latvijā
                    četru reģionu konkurss, kas veltīts Latvijas simtgadei,
„TAUTISKIE RAKSTI SIERA, BIEZPIENA UN MAIZES GARDUMĀ”

Dziedot vien izdziedāju
Visu darba nedēļiņu:
Izdziedāju maizes klaipu,
Savu piena bunduliņu.

Biedrība „Siera klubs” un „Latvijas Maiznieku biedrība” sadarbībā ar Skrundas novada domi, Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras kultūras centru, Rēzeknes pilsētas pašvaldību un aģentūru „Tūrisma un kultūras centrs”,  Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Kultūra”, Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli, kā arī ar Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas
uzņēmumiem organizē no Latvijā ražotiem produktiem
konkursu „ TAUTISKIE RAKSTI SIERA, BIEZPIENA UN MAIZES GARDUMĀ”.

 

Iznākusi grāmata „Jāņu siers”

Krāšņa kā Jāņu vainags ar iepītām pļavu puķēm, gudra kā siera sējējas paaudžu paaudzēs, - tāda ir grāmata „Jāņu siers”, kura smaržo pēc svaigas tipogrāfijas krāsas. Liela, apjomīga – 206 lappuses.
Ļoti bagāts saturs: Jāņu siera vēsture, no sendienām savāktās receptes, siera gatavošana, Jāņu siera saderība ar rudzu maizi un miežu alu, Jāņu siers teikās, tautasdziesmās, ticējumos, anekdotēs, paražās, latviešu prozā. Tā ir grāmatas vēsturiskā daļa. Bet dzīvē nekas nestāv uz vietas, arī Jāņu siera sakarā notikušas pozitīvas izmaiņas. Šis siers iekļaut Eiropas Savienības tradicionālo īpatnību reģistrā, tas kronēts par Latvijas sieru karali, no tā gatavotas gleznu retroskopijas, tapušas tik daudzu ēdienu receptes, kurās vieta Jāņu sieram, un uzgleznotas 30 gleznas par tēmu „Jāņu siera ceļš…” Tā ir grāmatas jaunākā – mūsdienu daļa. Abas izteiksmīgi saplūst kopā kā skanīgā Līgodziesmā, kā spoža ugunskura dzirksteļu dejā.

Lasīt vairāk...

 

Gleznu izstāde „JĀŅU SIERA CEĻŠ”

Biedrība „Siera klubs” un PIKC „Ogres tehnikums” organizēja profesionālās izglītības iestāžu, dizaina un mākslas vidusskolu audzēkņu radošo konkursu „JĀŅU SIERA CEĻŠ”, kas veltīts Latvijas simtgadei. Konkursa mērķis bija paplašināt jauniešu zināšanas par Latvijas unikālo produktu - Jāņu sieru un radīt interesi par tā gatavošanu, vēsturi.

Lasīt vairāk....

 

Seminārs "Jaunākās tendences konditorejā 2017"

SIERA KLUBS organizēja semināru „Jaunākās tendences konditorejā 2017”. Tas notika Ogres Tehnikumā un sākās ar gardām brokastīm. Piedalījās 38 semināristi no daudziem Latvijas novadiem. Semināru vadīja Lanordija produktu konsultante – tehnoloģe, koordinatore Marika Bērziņa. Viņa ir viena no viszinošākajām un pieredzes bagātākajām konditorēm Latvijā. Semināra dienas kārtība bija plaša un vērtīga: lekcijas par tortu dekorēšanu, par jaunākajiem produktiem konditorejā, par marcipāna daudzveidīgo izmantošanu, par piena produktu vietu konditorejā (biezpiens, sviests, siers, krējums, piens) u.c.

Lasīt vairāk....

 

Semināru cikls „MEISTARA DIENA”  2017

1. Seminārs Ventspils tehnikumā

2. Seminārs Smiltenes tehnikumā

   

 

 

       

 

Kurzemes reģiona konkurss
„Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”

1. vietu ieguva Baiba Cine (Kuldīga) torte „Laimes pakavs Latvijai”

2.vietu ieguva Anta Garbare (Ventspils),  sāļo groziņu parāde „Jumītis”

3. vietu ieguva Rasa Britāla (Skrunda), torte „Ūsiņš”

Ineta Zveja (Vaiņodes novads), torte „Rakstu raksti Latvijai”- skatītāju simpātija

Ludmila Tuleiko (Skrunda), torte „Māra” - skatītāju simpātija

6. maijā Skrundā notika pilsētas svētki un to ietvaros krāšņs un garšīgs konkurss „Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”. To organizēja „Siera klubs” un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Skrundas novada domi. Ģenerālsponsors – Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule. Piedalījās 19 konkursanti no Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, arī no Skrundas, Durbes, Aizputes, Kandavas, Priekules, Talsu, Vaiņodes novadiem. „Siera kluba” vadītāja V.Davidanova: „Konkurss – mūsu dāvaniņa Latvijas simtgadei, un mēs nebijām kļūdījušies, izvēloties tēmu par tautiskiem rakstiem. Konkursanti tos prata iepīt un ievīt savos gardumos, galvenokārt tortēs. Bet bija arī citi veidi, piemēram , krāšņs maizes klaips, siera plate, groziņi, kūciņas u.c. Kopumā tā bija krāsaina un pārsteidzoši garšīga izstāde, kas kuplināja Skrundas svētkus, dodot gandarījumu gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem – gardumu baudītājiem.

Lasīt vairāk

 

Gleznas no siera un siera uzkodām

Zemkopības ministrijā 27.aprīlī notika ikgadējā reģionālās prese žurnālistu tikšanās ar ministru Jāni Dūklavu un ministrijas ekspertiem.
Biedrība „Siera klubs” demonstrēja krāšņas gleznu retroskopijas, kas bija gatavotas no siera un siera uzkodām. Tās „uzbūra” nodibinājuma  „Māras pūrs” dibinātāja Ramona Jirgena. Viņai palīdzēja Valmieras tehnikuma audzēkņi.

 

Lasīt vairāk....

 

Starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā „Vairāk nekā siers…”

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) notika starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā „Vairāk nekā siers…” Šāda mēroga konkurss – Latvijā pirmo reizi. Piedalījās konkursanti no Igaunijas, Lietuvas, Itālijas, Polijas, Ukrainas. Latviju pārstāvēja Ogres tehnikums, Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikums, tā teritoriālā struktūrvienība no Cīravas, Valmieras tehnikums, Liepājas tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Daugavpils profesionālā tirdzniecības skola un paši – mājinieki, kopā 15 komandas.

 

Lasīt vairāk....

 

Marta seminārs

30. martā biedrība „Siera klubs” organizēja trešo semināru „Veselība, labs izskats, harmonija – ar uzturu”. Piedalījās 46 semināristi. Viņi atzina, ka iepriekšējie semināri bijuši ļoti interesanti un vērtīgi, bet šis seminārs tos pārspējis.
Kā gan citādi, ja auditorijas priekšā darbojās Latvijas pavārmākslas izcilības: starptautisko konkursu „World Skill” un „Euroskill” ekselences medaļu ieguvējs Haralds Saušs, „Michelin” restorānu pieredzi apguvušais Arturs Taškāns, pavāru pavārs, kura zināšanām un pieredzei grāmatas būtu par maz – Kaspars Jansons un no Latgales, no Dagdas – tās puses viena no slavenākajām godu saimniecēm Marija Aleksejeva. Par vīniem, šķiet, visatraktīvāk prot stāstīt tieši AS „Interbaltija AG” Mārketinga vadītāja Solvita Meļņikova. Punktiņu uz „i” uzlika Ina Krūze (Laidzes profesionālā vidusskola), kura cepa siera torti, un Inese Bedeice (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums), kura gardumu dekorēja tautiskiem rakstiem. Un cik garšīga un smaržīga bija „Grauzdētavas” (restorāns „Rocket Bean  Roastery”)  kafija, par kuru stāstīja un kuru visiem pasniedza Raimonds Vilde.

Lasīt vairāk....

 

2017.GADĀ PLĀNOTIE PASĀKUMI .... Lasīt vairāk

 

Konkurss “Jāņu siera ceļš”

Biedrība “Siera klubs” un Profesionālās izglītības kompetences centrs “Ogres tehnikums”
Profesionālās izglītības iestāžu, dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu radošā konkursa
“Jāņu siera ceļš”
NOLIKUMS

 

Februāra seminārs

23.februārī biedrība „Siera klubs” organizēja otro semināru „Veselība, labs izskats, harmonija – ar uzturu” jeb „Latvijas produkti pašmāju un kaimiņvalstu virtuvēs”. Piedalījās 35 semināristi, kas bija mērojuši ziemīgo ceļu no Kārsavas, Valmieras, Liepājas, Dobeles, Talsiem, Aizkraukles, Vecbebriem, Jaunpils u.c.
Nesalīdzināmi tālāku braucienu – 3 stundu garu lidojumu – veica šefpavārs Edgars Zaķis, kurš 16 gadus strādā Īrijā un pēc „Siera kluba” uzaicinājuma speciāli ieradās Latvijā uz šo semināru.
No Rēzeknes novada Vērēmu pagasta ar gardiem kūpinājumiem un asprātīgu stāstījumu auditorijas priekšā stājās biedrības „Lotgolys golds” vadītājs Andris Mejiers. Viņš gatavo 7 veidu speķi, dažādu garšu un veidu kūpinātu gaļu, gaļas desas jeb kilbasas, studiņu (auksto gaļu), putraimdesas, cep maizi… Andris nesaka – kūpināt, bet gan – kapciet, un šķiet, ka šis burvīgais latgaļu vārdiņš produktiem piedod neaizmirstamu „rozīnīti”.
Krietni tuvāk – no Vecrīgas, no restorāna „Neiburgs” uz semināru atbrauca šefpavārs Tomass Godiņš, un gatavoja brokastis, kā arī brokastīm paredzēto ēdienu un produktu garšu un izskatu uzlaboja, darbojoties kā liels meistars.

 

Lasīt vairāk....

 

Latgales Kulinārā mantojuma centra biedru kopā sanākšana

Vēl ilgi sildīsimies atmiņās par braucienu uz Latgali, uz Andrupenes lauku sētu, kur notika biedrības „Latgales Kulinārā mantojuma centrs” biedru kopā sanākšana, lai atskatītos uz 2016. gadā paveikto un lemtu par 2017. gada iecerēm un plāniem.

Lasīt vairāk....

 

Janvāra seminārs

Kurzemes kulinārais mantojums
Agrita Šulca, Liepājas tehnikuma pasniedzēja par recepšu vākšanu
Brokastis – kurzemnieku senie ēdieni
Aivars Varņeckis, ZS „Ēmužas” šefpavārs un Ventspils tehnikuma pasniedzējs
Kulinārā mantojuma ēdienu mūsdienīgais noformējums
Tomass Godiņš, restorāna „Neiburgs” šefpavārs
Ikdienas un svētku kulinārijas jaunumi un pārsteigumi. Padomi mājražotājiem
Meistarklasi vada restorāna „Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš
SIERI un SINEPES Sinepju gatavošana
Virtuves karalienes mērces. Kā vienkāršu ēdienu padarīt karalisku. Mērču gatavošana.
Sāls. Kā iegūt sāli ar dažādām garšām un krāsām.
Meistarklase meksikāņu ēdienu gatavošanā, izmantojot Latvijas sierus.
Vada šefpavārs Hosē Havjers Mansurs - Garsija
Teorētiska ievirze par meksikāņu ēdieniem. Praktiskas nodarbības.
Intas Ekertes,  Straupes pagasta „Rožkalnu” māju saimnieces, pieredze mājražošanā – konditorejā.

Lasīt vairāk....

 

Jauni sadarbības partneri

Biedrība „Siera klubs” vienmēr ir gandarīta par jauniem sadarbības partneriem. Šoreiz tas ir Līvānu gardēžu klubiņš, kuru vada aktīvs sirdscilvēks Ināra Ivanova.
Decembra nogalē biedrības vadītāja Vanda Davidanova devās uz Līvāniem, kur pie Lidijas Gļaudas notika saimnieču kopā sanākšana. Pasākuma tēma bija Vecgada vakara Latgales ēdieni. Protams, divpadsmit! Un ne mūsdienu gardumi, bet gatavoti pēc atmiņās saglabātām kulinārā mantojuma receptēm.
Putraimdesas, sutināti kāposti ar cūku ribiņām, studiņš, zirņu pikas, no samaltas zirņu masas gatavota zivs, pildīta līdaka, vinegrets, rasols ar pašu gatavotu majonēzi, mājās sieti dažādi sieri, speķa pīrāgi, taukos vārītas rozā un dzeltenas rozītes, no smilšu mīklas cepti cepumi, vāverītes, sēnītes, eži, plātsmaizes, biezpiena mājiņas… Ne visu ar spalvu aprakstīt! Nobaudīt un atcerēties bērnības garšu gan gribējās, un tas izdevās.

 

Lasīt vairāk....

 

Semināru cikls „Veselība, labs izskats, harmonija – ar uzturu”

Tuvojas gada noslēgums, un atkal rakstu Jums – „Siera kluba” semināru interesentiem, kuri nu jau četrpadsmit gadus apmeklējuši mūsu organizētās mācības janvāra, februāra un marta pēdējās ceturtdienās, lai papildinātu teorētiskās un praktiskās zināšanas, klausoties lekcijas, piedaloties ēdienu gatavošanas meistarklasēs, iepazīstoties ar lauku gardumu ražotājiem, visu degustējot. Uzrunāju arī tos cilvēkus, kuri nav piedalījušies mūsu semināros, bet – iespējams – izlems tos apmeklēt. Laipni aicinu mūsu saimē!
Semināru ciklu lielo virsrakstu nemainīsim: „Veselība, labs izskats, harmonija – ar uzturu” turpināsies arī 2017. gadā. Šī tēma ir neizsmeļama, ļoti daudzpusīga, tāpēc papildināma un pilnveidojama.

Lasīt vairāk....

 

Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla jaunie dalībnieki
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums un Smiltenes tehnikums

Decembrī Eiropas kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku reģistrā parādījušies divi jauni Latvijas reģioni – Kurzeme un Vidzeme. Līdz šim bija tikai Latgale. Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums un Smiltenes tehnikums kļuvuši par pilntiesīgiem Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla biedriem. Apsveicam!
Biedrība „Siera klubs” 2014.gadā iestājās biedrībā „Latgales kulinārā mantojuma centrs”, kļūstot gan par Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla, gan Latgales Kulinārā mantojuma biedriem. Toreiz individuāli iestāties Eiropas Kulinārā mantojuma tīklā bija problemātiski lielās biedru naudas dēļ. Nu noteikumi ir vienkāršoti: katra juridiska vai fiziska persona, aizsūtot iesniegumu Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla vadībai, kas atrodas Zviedrijā, kā arī samaksājot gada biedra naudu EUR 130.00, kļūst par šā tīkla biedru. Tālākais ir pašu ziņā.

 

 

Lasīt vairāk....

 

 

* * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Biedrības „Siera klubs” paveiktais 2016. gadā * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Arī sieri svinēs Ziemassvētkus

Biedrība „Siera klubs” bieži centusies organizēt pasākumus, lai varētu sacīt: „Tas notiek pirmo reizi Latvijā!”
Piparkūku mājiņas – skaists un mīļš Ziemassvētku tuvināšanas brīdis. Taču Ventspils tehnikuma audzēkņu gatavotajām bija īpaša pievienotā vērtība.
Stāsta „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova: „Mums sadarbībā ar Ventspils jaunajiem pavāriem un citu specialitāšu audzēkņiem radās ideja īstenot pasākumu „Kur dzīvo sieri?” Protams, Ziemassvētku laikā. Lai arī Latvijā ražotiem sieriem būtu svētki, lai šim vērtīgajam un veselīgajam produktam mēs pievērstu patērētāju lielāku uzmanību: sak, neaizmirstiet tos, glīti noformētus platēs vai ēdienos, celt svētku galdā.”

 

 

Lasīt vairāk....

 

Bagātīga degustācija

3.decembrī Vecbebros biedrība „Siera klubs” Latvijas Biškopības biedrības vairāk nekā 150 biedriem organizēja 27 šķirņu un veidu sieru degustāciju. Bija arī dažādas medus šķirnes, tāpēc sierus varēja baudīt ar vasarā ievākto dzintaraini saldo produktu.
Degustācijā klātesošie izgaršoja šādus sierus: Holandes un kūpināto „Mozzarellu” no AS „Smiltenes piens”, Jāņu sieru un Balto biezpiena sieru no AS „Lazdonas piensaimnieks”, Jāņu sieru un „Delicato” no PKS „Straupe”, „Olimpu” un kūpināto „Sulguni” no AS „Jaunpils pienotava”, Jāņu sieru un „Taizeli” no PLPKS „Dundaga”, kūpinātās siera virvītes, Mālpils sieru, Holandes sieru ar zaļumiem”, sierus „Dillīte” un „Pipariņš” no SIA „Mālpils piensaimnieks”, Kalnu sieru un Kalnu „Premium” no SIA „Kalnu piens”, triju veidu Kazdangas sierus no SIA „ELPA”, sarkano un zaļo Talsu rituli, un Talsu rituli „Ķiplociņš” no AS „Talsu piensaimnieks”, divu garšu Ievas sieru no ZS „Vecsiljāņi”, divu garšu sierus „SierŠtelle” no SIA „Malevss”.  Uz degustācijas galdiem kopā bija gandrīz 30 kg sieru.

Lasīt vairāk....

 

Reģionālā konkursa „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda” uzvarētājas izbaudījušas braucienu uz Briseli

Četru reģionu konkursa „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda” 1. – 3. vietu ieguvējas novembra nogalē devās 3 dienu apmaksātā braucienā uz Briseli. Tāda bija konkursa galvenā balva. Esot bijis jauki un interesanti. Lūk, no aptaujas dažas atbildes par braucienu un konkursu.
Jūsu pārdomas par redzēto Briselē.

  • Vienreizēja iespēja būt Eiropas Parlamentā, muzejā un iepazīt tā darbu.
  • Jauka un jautra kompānija, tik daudz redzētā.
  • Draudzīgas dalībnieces, sirsnīga atmosfēra, interesantas ekskursijas.
  • Ziemassvētku sajūta pašā svētku gaidīšanas laikā.
  • Saliedējošs vakars restorānā, garšīgas vakariņas ar vietējiem ēdieniem.
  • Jaunas pieredzes – ēdieni, produktu piedāvājums veikalā, tirdziņos.
  • Iemīlējos Briselē.

Kāds ir jūsu ieguvums, piedaloties konkursā, neskaitot galveno balvu?

  • Tas stimulē un dod pārliecību, ka daru pareizi.
  • Iepazīti fantastiski kolēģi.
  • Pieredzes apmaiņa.
  • Sadraudzējāmies un nākotnē ciemosimies viena pie otras.
  • Sevis pilnveidošana, zināšanu papildināšana.
  • Gatavojoties konkursam, atradu jaunas receptes un tās izmēģināju.
  • Jaunas idejas darbam.

Vai piedalīsieties nākamajā konkursā "Latviešu  raksti godu galdā - SIERMAIZĒS", kas būs veltīts, sagaidot Latvijas simtgadi?

  • Ir vēl laiks domāt, bet noteikti ieteikšu citiem un mudināšu paziņas.
  • Iespējams.
  • Centīšos, ļoti vēlētos.
  • Kauns būtu atteikt.
  • Noteikti piedalīšos.
  • Nekad nesaki nekad.
  • Jā, jo ļoti patika šī konkursa organizētība un, protams, galvenā balva.

 

100 receptes - lepojamies ar mūsu biedriem

Biedrība "Siera klubs" lepojas, un ir pateicīga ka "Vidzemes TV" ir sagatavojusi filmiņas par mūsu biedrēm, un viņas ir Ināra Liepiņa un Marija Aleksejeva.
Lai sižeti jums sagādā ieinteresētību un dod zināšanas. Materiāli ir par Latgales senatnīgajiem ēdieniem.

 

Krāsainie mirkļi Rucavā

12.novembrī biedrības „Siera klubs” pārstāvji devās uz Rucavu, kur notika lieli svētki: „Rucavas tradīciju klubs”, kuru vada Sandra Aigare, svinēja 15 gadu jubileju, bet „Rucavas sievas” – 5 gadu jubileju.
„Mēs nevarējām nebraukt, jo sadarbība jau vairākus gadus ar abiem jubilāriem: Goda saimnieču saiets Mežaparkā, Annas dienas svinības „Vītolniekos”, semināri „Zvanītājos”, Rucavas sievu dalība tortu konkursos un citi pasākumi mūs ir vienojuši,” stāsta „Siera kluba” vadītāja V.Davidanova.
Baltajā ziemīgajā dienā krāsainie mirkļi pārvērtās garās krāsainās – sirsnīgās stundās, ko grūti vārdiem izstāstīt. Tās bija jāredz un jāizdzīvo!

 

Lasīt vairāk....

 

Cildina biezpienu, maizi un tortu cepējas

11. novembrī Zemkopības ministrijā biedrība „Siera klubs” un Latvijas Maiznieku biedrība – 2016. gada reģionālo konkursu „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda” organizatori – pulcēja Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales novadu konkursu 1. – 3. vietu ieguvējas, konkursu atbalstītājus, kā arī abu biedrību pārstāvjus un sadarbības partnerus.
Pasākumā piedalījās Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un konkursu ģenerālsponsore – Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule, kura 1. – 3. vietu ieguvējām dāvā triju dienu braucienu uz Briseli.

Lasīt vairāk....

 

Semināru cikls „MEISTARA DIENA”  2016

1. Seminārs Smiltenes tehnikumā

2. Seminārs Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā

5. Seminārs Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā

6. Seminārs Ogres tehnikumā

 

ZIŅU ARHĪVS 1
ZIŅU ARHĪVS 2
*