Vispirms semināristi noskatījās dokumentālo filmu „Piena deja”. Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova nolasīja lekciju par sieru vēsturi, šķirnēm, raksturoja populārākos sierus Latvijā un pasaulē, kā arī pastāstīja par sieru iedalījumu. Projektu vadītāja Solvita Zaharova nolasīja lekciju par biezpienu un skābpiena dzērieniem. Ar lielu interesi visi noklausījās Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošās pētnieces Dalijas Segļiņas stāstījumu par piena produktu saderību ar dažādām ogām un augļiem (sulām, sukādēm u.c.).
Degustācijā varēja nogaršot ne tikai lielražošanā tapušās vairāk nekā desmit sieru šķirnes, bet arī vietējo zemnieču ražojumu – garšīgos mājās sietos sierus. Seminārā piedalījās ZS „Pūliņi” saimniece Ira Dzene un ZS „Ābelītes” saimniece Iveta Blūmane. Viņas, uzrunājot jauniešus, pastāstīja par uzņēmējdarbības iespējām laukos. Seminārā piedalījās arī ģimenes uzņēmuma „Liepa” īpašnieks Pēteris Paparinskis, piedāvājot bioloģisko dārzeņu, ogu un augļu sukādes, kas veidoja interesantu garšu buķeti ar piena produktiem.

Pēc tam sekoja visgaršīgākā semināra daļa: šefpavārs Juris Karlsons gatavoja daudzus ēdienus ar sieru, biezpienu un kefīru. Tos visus nobaudīja semināra dalībnieki.