1.Konkursa mērķis:
1.1. popularizēt un paplašināt Latvijā konditorejas izstrādājumu sortimentu, izmantojot biezpienu;
1.2. konkursa dalībniekiem popularizēt savas prasmes un idejas, iemaņas, dalīties pieredzē, apgūt jaunu pieredzi;
1.3. dažādot jau zināmās receptes, izmantojot Latvijā ražotos produktus (galvenokārt biezpienu, dažādus miltus, sviestu u.c.);
1.4. veicināt sadarbību starp konditorejas lietpratējiem un ražotāju.
2. Konkursa dalībnieki:
2.1. Konkursā aicināti piedalīties profesionāļi konditori un mājražotāji, arī interesenti.
3. Konkursa norises kārtība:
3.1. konkursants līdz 2024. gada 19. augustam atsūta biedrībai Siera klubs brīvā formā uzrakstītu pieteikumu (sieraklubs@inbox.lv) ;
3.2. konkursants receptūru (tehnoloģisko karti nevajag) iesniedz 15 minūtes pirms konkursa atklāšanas žūrijas komisijas vadītājam;
3.3. ierašanās konkursa norises vietā (Krišjāņa Barona ielā 6, Jelgavā (aiz Kultūras nama), kur notiks Siera svētki) līdz plkst. 10.30 , reģistrācija,
3.4. iekārtošanās teltī norādītajā vietā, katrs dalībnieks izkārto biezpienpīnes žūrijai degustēšanai;
3.5. plkst. 12.00 konkursa atklāšana, katrs dalībnieks līdz 3 min. prezentē biezpienpīnes;
3.6. pēc prezentācijas konkursanti biezpienpīnes drīkst pārdot (cik daudz, tas katra konkursanta ziņā, arī cena konkursanta ziņā);
3.7. plkst. 14.00 žūrija paziņo rezultātus, apbalvošana.
4. Konkursa vērtēšanas kritēriji:
N.p.k. |
Kritēriji |
Punkti |
1. |
Prezentācijas vietas noformēšana |
0 10 |
2. |
Biezpienpīņu vizuālais izskats (arī forma) |
0 15 |
3. |
Biezpienpīņu garša |
0 20 |
4. |
Biezpienpīņu receptūra |
0 15 |
5. |
Prasme (pierādījums) biezpiena izmantošanā, (vērtēs pēc receptūras un konkursanta stāstījuma) |
0 15 |
|
Kopā: |
0 75 |
Piezīme: Žūrijai ir tiesības piešķirt līdz 10 bonusa punktiem.
Apbalvošana:
4.1. konkursa dalībnieki saņem Pateicības par dalību konkursā un balvas.
4.2. 1. 3. vietu ieguvēji saņem diplomus un balvas no biedrības Siera klubs un uzņēmumiem.
Biedrības Siera klubs valdes priekšsēdētāja V.Davidanova
Piezīme. Saistošākās biezpienpīņu receptes tiks publicētas žurnālā Praktiskais Latvietis (tā Jums reklāma!).
Par biezpienpīņu konkursu sižeti TV raidījumā Izstāsti Latvijai un Zemgales TV, publicitāte laikrakstā Latvijas Avže un sociālajos tīklos.
|