Nolikums BIEZPIENPĪŅU KONKURSAM

Biezpiens ir lielisks produkts gan ikdienā, gan svētkos, un tam ir liela nozīme konditorejā. Latviskais gardums – biezpienpīne, kurai ir vairāk nekā 100 gadus sena recepte, ir gandrīz aizmirsta. Tāpēc Siera svētkos tai dosim jaunu garšu! Ar jūsu idejām! Ar jaunām piedevām! Pat ar krāsām!

1.Konkursa mērķis:

1.1. popularizēt un paplašināt Latvijā konditorejas izstrādājumu sortimentu, izmantojot biezpienu;
1.2. konkursa dalībniekiem popularizēt savas prasmes un idejas, iemaņas, dalīties pieredzē, apgūt jaunu pieredzi;
1.3. dažādot jau zināmās receptes, izmantojot Latvijā ražotos produktus (galvenokārt biezpienu, dažādus miltus, sviestu u.c.);
1.4. veicināt sadarbību starp konditorejas lietpratējiem un ražotāju.

2. Konkursa dalībnieki:

2.1. Konkursā aicināti piedalīties profesionāļi – konditori un mājražotāji, arī interesenti.

3. Konkursa norises kārtība:

            3.1. konkursants līdz 2024. gada 19. augustam atsūta biedrībai „Siera klubs” brīvā formā uzrakstītu pieteikumu (sieraklubs@inbox.lv) ;
3.2. konkursants receptūru (tehnoloģisko karti nevajag) iesniedz 15 minūtes pirms konkursa atklāšanas žūrijas komisijas vadītājam;
3.3. ierašanās konkursa norises vietā (Krišjāņa Barona ielā 6, Jelgavā (aiz Kultūras nama), kur notiks Siera svētki) līdz plkst. 10.30  , reģistrācija,
3.4. iekārtošanās teltī norādītajā vietā, katrs dalībnieks izkārto biezpienpīnes žūrijai degustēšanai;
3.5. plkst. 12.00 konkursa atklāšana, katrs dalībnieks līdz 3 min. prezentē biezpienpīnes;
3.6. pēc prezentācijas konkursanti biezpienpīnes drīkst pārdot (cik daudz, tas katra konkursanta ziņā, arī cena – konkursanta ziņā);
3.7. plkst. 14.00   žūrija paziņo rezultātus, apbalvošana.

4. Konkursa vērtēšanas kritēriji:

N.p.k.

                    Kritēriji

Punkti

1.

Prezentācijas vietas noformēšana

0  – 10

2.

Biezpienpīņu  vizuālais izskats (arī forma)

0  – 15

3.

Biezpienpīņu garša

0  – 20

4.

Biezpienpīņu receptūra

0  – 15

5.

Prasme (pierādījums) biezpiena izmantošanā, (vērtēs pēc receptūras un konkursanta stāstījuma)

0  – 15

 

                                                               Kopā:

0  – 75

Piezīme: Žūrijai ir tiesības piešķirt līdz 10 bonusa punktiem.                                                                                   

Apbalvošana:

4.1. konkursa dalībnieki saņem Pateicības par dalību konkursā un balvas.
4.2. 1. – 3. vietu ieguvēji  saņem diplomus un balvas no biedrības „Siera klubs” un  uzņēmumiem.

Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja          V.Davidanova

Piezīme. Saistošākās biezpienpīņu receptes tiks publicētas žurnālā „Praktiskais Latvietis” (tā – Jums reklāma!).
Par biezpienpīņu konkursu – sižeti TV raidījumā „Izstāsti Latvijai” un Zemgales TV, publicitāte laikrakstā „Latvijas Avže” un sociālajos tīklos.

 

...................................................................................................................NOLIKUMS........................................................................................................................