Ogrē top Jāņu siers

 

Ogrēnietis - Lapsu Mājas Siers ražotājs Jānis Lapsa saņēmis atzinumu no Pārtikas un veterinārais dienests, ka drīkst gatavot Eiropas Savienības Aizsargāto Latvijas īpašo produktu - Jāņu sieru. SIERA KLUBS valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, kura kopā ar PVD vecāko eksperti Unu Rubinu apmeklēja nelielo ražotni, stāsta : "Tik mazu "rūpnīciņu" redzēju pirmo reizi, tajā viss kompakti un pārdomāti izkārtots, un darbība notiek precīzā secībā : katlā ieliej10 l vājpiena, uzkarsē, ieber 1 kg vājpiena biezpiena, kad sāk atdalīties sūkalas, tās nolej un siereklim pievieno olas, sviestu, ķimenes, sāli.
Iznākums - 1,2 kg Jāņu siera. Nu atkal Latvijā ir 6 atzīti Jāņu siera ražotāji" Ogrēnieši Jāņu sieram izejvielas - pienu un biezpienu iepērk PKS "Straupe".

 
   
   
   
...............................................................................................................................................................................................................................................................