|
||
|
Siera klubs 30.maijā Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumā organizēja semināru "Meistara diena. Kupls bija lektoru pulks : Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova, ZS Kotiņi projektu vadītājs Rolands Keišs, Latvijas maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītāji Ilva Kavicka un Valdis Pavlovskis, Livija Brūvere. Meistarklases, izmantojot Kotiņu produktus, sierus un citus piena produktus, vadīja Kotiņu saimniece Vija Ķuļša un šefpavāre Astrīda Čeppe. Viņu gatavotie tradicionālie ēdieni mijās ar mūsdienīgiem. Degustāciju četri galdi "lūza" no krāšņi noformētiem Latvijas labumiem. Paldies par darbu Rīgas TRIT skolotājai Irinai Duvanovai. Seminārā piedalījās vairāk nekā 80 audzēkņi. |
Latvijas produktu izlase Siera kluba seminārā "Meistara diena" Rīgas TRIT no Latvijas labākajiem produktiem uzklāja degustācijas galdu, kā arī gatavoja siltos ēdienus. Jaunpils pienotava, Rankas piens, Smiltenes piens, Talsu piensaimnieks, PKS Straupe, Valmieras piens - sieri un citi piena produkti. Maiznīca Lielezers maizes - salinātā rudzu rupjmaize un karašiņas. Rēzeknes gaļas kombināta gardie kūpinājumi. Kopā tā bija mūsu ražotāju labumu bagāta daudzveidība.
|
No lauka līdz galdam |