2.seminārs "Meistara diena"Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā

 

„Siera klubs” 30.maijā Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumā organizēja semināru  "Meistara diena”.  Kupls bija lektoru pulks : „Siera kluba”  vadītāja Vanda Davidanova, ZS „Kotiņi” projektu vadītājs Rolands Keišs, Latvijas maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītāji  Ilva Kavicka un Valdis Pavlovskis, Livija Brūvere. Meistarklases, izmantojot „Kotiņu”  produktus, sierus un citus piena produktus, vadīja „Kotiņu” saimniece Vija Ķuļša un šefpavāre Astrīda Čeppe. Viņu gatavotie tradicionālie ēdieni mijās ar mūsdienīgiem. Degustāciju četri galdi  "lūza" no krāšņi noformētiem  Latvijas labumiem.  Paldies par darbu Rīgas TRIT skolotājai Irinai Duvanovai. Seminārā piedalījās vairāk nekā 80 audzēkņi.

Latvijas produktu izlase

 „Siera kluba” seminārā "Meistara diena"  Rīgas TRIT no Latvijas labākajiem produktiem uzklāja degustācijas galdu, kā arī gatavoja siltos ēdienus. „Jaunpils pienotava”,” Rankas piens”, „Smiltenes piens”, „Talsu piensaimnieks”, PKS „Straupe”, „Valmieras piens” - sieri un citi piena produkti. Maiznīca „Lielezers” maizes - salinātā rudzu  rupjmaize  un karašiņas.  Rēzeknes gaļas kombināta gardie kūpinājumi. Kopā tā bija mūsu ražotāju labumu bagāta daudzveidība.

 

No lauka līdz galdam
„Siera klubs” seminārā Rīgas TRIT meistarklasi klasisko ēdienu gatavošanā, izmantojot „Kotiņu”  produktus, vadīja pati „Kotiņu” saimniece un "Īstā latvju saimniece" Vija Kuļša. Vijas vadībā jaunie pavāri  vārīja tomātu zupu ar grūbām, cepa zirņu un pupu kotletes, tās pasniedza ar grūbu biezputru, kurā iemaisīts sviests un uzputots krējums. Liels pārsteigums bija saldais ēdiens : vīnogu sulā un rumā mērcētas grūbas ar rozīnēm un putukrējumu. Visos ēdienos iederējās rīvēts siers. Arī aukstajā galdā bija daudzi gardumi no „Kotiņu” produktiem : picas, biezpienmaizes, siera  pīrādziņi, cepumi. To sastāvā -  „Kotiņu” kvalitatīvie milti. Viena saimniecība - tik daudz ko izaudzē, pārstrādā, un mēs  baudām. Par semināra moto "No lauka -  līdz galdam”, - strādājot  virtuvē, topošie pavāri pārliecinājās. Paldies, Vijai un Rolandam! Šefpavāre  Astrīda Čeppe seminārā "Meistara diena" arī  strādāja ar „Kotiņu” produktiem. Viņas izaicinājums bija sagatavot netradicionālus ēdienus. Iecere izdevās. Zaļo griķu salāti ar kātu seleriju, „Smiltenes piens” sieru "Bakšteins", sarkanajām vīnogām un apelsīnu, pārlieti ar Extra Virgin olīveļļas mērci. Grauzdētas pilngraudu mannas zupa (vārīta dārzeņu buljonā un pienā), pasniegta ar uzputotu krējumu. Šokolādes kūciņas, ceptas tikai no pupu miltiem. Cepumi, cepti tikai no zirņu miltiem.  Ēdienus bija bauda garšot gan jaunajiem pavāriem, gan „Kotiņu” saimniecei Vijai Kuļšai. 

   
...............................................................................................................................................................................................................................................................