4. seminārs Ogres tehnikumā

 

17.septembris. Ogres tehnikumā notika „Siera kluba” organizētais seminārs topošajiem pavāriem "Meistara diena". Piedalījās 70 semināristi un skolotājas.Dienas sākums bija nedaudz satraucošs, jo izmainījām pasākuma gaitu. Skolotāja Zinaida Bāra izveidoja 5 komandas, un katra gatavoja pēc savām fantāzijām un zināšanām lielas plates no sieriem, kūpinājumiem, dārzeņiem, zivīm, maizēm. Audzēkņi šādu uzdevumu nebija gaidījuši. Stresa momentiņš arī tas, ka  ieradās
reģionālā Zemgales TV . Taču kopumā  bija lieliski. Gan lekcijas, gan šefpavāra Kaspara Jansona meistarklase, gan degustācijas. Semināru vienojošā tēma - sieri un zivis. "Smalkas" zivis : palijas, sami, foreles, aukstajā galdā arī mazsālīts lasis un  ES Aizsargātais Latvijas īpašais produkts  -  Carnikavas nēģi.

Latvijas ražojumu daudzveidība
„Siera kluba organizētajā seminārā , kas notika Ogres tehnikumā , uz bagātīgi klātiem galdiem topošo pavāru izveidotajās platēs bija „Smiltenes piens”, PKS „Straupe”, „Jaunpils pienotava”, „Talsu piensaimnieks”, „Rankas piens”, „Lazdonas piensaimnieks”, ZS "Juri" sieri, Rēzeknes gaļas kombināta kūpinājumi,  Carnikavas nēģi, Latvijā audzēti dārzeņi. Sieri kopā ar dažādiem produktiem izskatījās tik apetīti rosinoši. Latvijas ražojumu daudzveidība  baudītājiem bija  izziņas "karte", kādi  mēs esam, cik  dažādi esam. Visi kopā - veselīgi un droši izmantošanai. 

Kaspara Jansona vadītā meistarklase
Tie, kuri ir piedalījušies Kaspara  Jansona meistarklasēs, zina, ka viņš ir lielisks vadītājs. Jo viņš ir ļoti zinošs un ar ļoti lielu pieredzi pavārmākslā. Arī atraktīvs, - īsts aktieris virtuvē. „Siera kluba” seminārā Ogres tehnikumā par zivīm bija divi interesanti un saturīgi stāstījumi: lektori  Didzis Ustups, institūta BIOR Zivju resursu pētniecības departamenta vadītājs un Kaspars Jansons.  Pēc lekcijām Kaspars  kopā ar topošajiem  pavāriem gatavoja  vairākus ēdienus , izmantojot palijas, samus, foreles. Zivis tika pasniegtas ar salātiem, avokado gvakomole,  pērļu grūbu sautējumu, mērcēm un sieriem. Porcijas - smalki  noformētas kā restorānā. Bet galvenais - neaprakstāmas garšas!

   
...............................................................................................................................................................................................................................................................