TREŠĀ DIENA
Siera kluba pieredzes brauciena arī trešais rīts atnesa sauli. Paēdām brokastis Aizputes restorānā "Karaliskā zoss" un devāmies uz Nīcu. Apmeklējām Nīcas siera ražotni, kur top Nīcas sieri. Izgaršojām, novērtējām - gana labi. Tad ieskatījāmies Nīcas senlietu krātuvē, lai iepazītos ar Nīcas un Otaņķu bagāto kultūras mantojuma pūru. Acis priecēja košais tautastērps un zīļu vainags. Pie Prenclavu vējdzirnavām mūs sagaidīja melderis un kundze Arnis un Pārsla Kupši, ekskursija un bagātīgs galds ar Pārslas gatavotajiem "Otaņķu gardumiem". Pārsla vairākkārt piedalījusies mūsu organizētajos siera toršu konkursos, bija ko atcerēties. Visbeidzot nokļuvām Latvijas pašā dienvidu daļā: Rucavas tradīciju namā Zvanītāji. Izbaudījām Rucavas sievu sirsnību, dziesmas, stāstus vietējā dialektā , tradicionālos ēdienus, tik daudz dzirdējām par vietējās kultūras vērtībām un ierašām. Savām rociņām gatavojām lielo vērtību - balto sviestu. Nodziedājuši obligāto "Galda dziesmu", ēdām sviestu ar karstiem kartupeļiem, marinētu siļķīti, piekožot Rucavas maizi. Saldajā tika pasniegts buberts ar ķīseli un biezpienmaizes. Paldies, Māra Tapiņa! Jūs pārspējāt pašas sevi! Tik brangi ēduši nevarējām nekāpt Pūsēnu kāpā un nemeklēt Baltijas jūru! Tā, lūk, aizvadījām trīs fantastiskas dienas! Skaistas un neaizmirstamas!
|