* Seminārs Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas sieriem un citiem produktiem pavāriem, tehnikumu profesionālo priekšmetu skolotājām, viesu māju saimniecēm u.c: tēma Upju veltes saderībā ar sieru;
* Semināru cikls (5 semināri) Meistara diena topošajiem pavāriem, pavāru palīgiem, konditoriem, katrā seminārā piedalās līdz 80 (astoņdesmit) semināristi. Lekcijas un sieru uzkodu degustācija, meistarklase ēdienu gatavošanā un degustācija.
* Latvijas sieru popularizēšana (prezentācijas, degustācijas) ES valstīs: Polijā, Somijā, Slovēnijā, Portugālē, Lietuvā, Igaunijā u.c.) tehnikumu projektu ietvaros Siera klubs atbalsta ar produktiem , kuri tiek reklamēti..
* Piedalīšanās un atbalsts Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma organizētajā seminārā Jaunie un tradicionālie produkti prasmju konkursos. Lekcija Latvijas kulinārais mantojums mūsdienu virtuvē Jāņu siers, biezpiens, skābpiena dzērieni. Degustācija.
* Seminārs Piena pārstrādes uzņēmumu un tehnikumu vadītāju iepazīstināšana ar jaunajiem sieriem un to saderību ēdienos un citiem produktiem, pasākums kafejnīcā Biscuit Riga.
* Siera un vīna degustācijas organizēšana žurnālistiem, kuri ar publicitāti atbalstījuši Siera klubu un ražotājus 20 gadu garumā.
* Siera cepumu konkurss Siera svētkos Smiltenē, kurā piedalījās 15 dalībnieces.
* Dalība ar sieru un sieru uzkodu prezentāciju (lekcija, degustācija) Kuldīgā republikāniskajā latviešu valodas skolotāju konferencē (70 personām).
* Ziemassvētku konkurss Rīgas TRIT piparkūku un siera mājiņu gatavošanā
* Svētki Latvijas novadu Siera diena Smiltenē 16. jūlijā.
* Dokumentālas filmas uz ņemšana par Siera svētkiem.
* Mācību un pieredzes brauciens Latvijas produktu garša Kandavas novadā.
* Pieredzes brauciens pa Talsu novadu ( Talsu piensaimnieks, ZS Ēmužas, foreļu audzētava Vandzenes pagastā) .
* Sadarbība ar Eiropas Reģionālā kulinārā mantojuma tīklu Zviedrijā un biedrību Latgales Kulinārā mantojuma centrs:
- Kulinārā mantojuma recepšu apzināšana un vākšana visos reģionos, iesaistot tehnikumu audzēkņus,
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla ideju popularizēšana, iesaistot tīklā jaunus biedrus,
- Kulinārā mantojuma pieredzes un mācību 3 (trīs) dienu brauciens uz Igauniju,
- Latvijas kulinārā mantojuma produktu un ēdienu gatavošanas iekļaušana semināru Meistara diena programmās, degustācijas nodrošinājums.
* Biedrības Siera klubs mājas lapas www.sieraklubs.lv uzturēšana un regulāra, papildināšana.
* Biedrības Siera klubs FACEBOOK profila lapas uzturēšana un regulāra papildināšana (mums ir vairāk nekā 10 tūkst. sekotāju).
* Sadarbība ar medijiem (laikrakstiem, žurnāliem).
* Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā iekļautā produkta Jāņu siers reklamēšanas pasākumi:
- aptaujas Gardākais Jāņu siers organizēšana (aptaujātas 450 personas),
- konkurss ēdienu gatavošanā no ES reģistros iekļautajiem produktiem Latviešu viesmīlība ES valstu viesiem, pasniedzot mūsu īpašos produktus ēdienos, piedalījās 8 komandas, 16.dalībnieki,
- dokumentālas filmas uzņemšana par konkursu Latviešu viesmīlība ES valstu viesiem pasniedzot mūsu īpašos produktus,
- sadarbībā ar SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Jāņu siera un dažādu konditorejas izstrādājumu, kuros izmantos Jāņu siers, popularizēšanas pasākumi Novadu garša, noslēguma pasākums Hansas peronā.
- publicitātes par Jāņu sieru nodrošināšana laikrakstā Latvijas Avīze, Siera kluba facebook profila lapā un mājas lapā.
|