Tikšanās Aglonas maizes muzejā

 

2.februārī - Starptautiskā Sieru diena. Neplānoti svētki, tomēr “Siera klubs”,  Ogres tehnikums, Zemkopības ministrijas pārstāvji,  LLKC un 130 semināra dalībnieki to atzīmēja, baudot  Latvijas garšīgos sierus bagātīgā degustācijā. Ogres tehnikumā notika LLKC un ZM seminārs par atbalsta saņemšanas nosacījumu kārtību jaunajā plānošanas periodā. 

Attēlā (no kreisās) Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante, “Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova, skolotājas Zinaida Bāra, Gita Kalnageidāne un Lilita Meldere pie krāšņā  sieru galda, uz kura izkārtoti “Smiltenes piens”, “Talsu piensaimnieks”, PKS “Straupe”, “Lazdonas piensaimnieks”, “Rankas piens”, “Jaunpils pienotava”, Sierštelle sieri. Uz otra galda gozējās mājražotāju  “Lapsu māja” produkti. Visi bija pārsteigti, ka sierus var tik koši pasniegt. Tie bija kā glezna. “Siera kluba” vadītāja Vanda pateicīga uzņēmumiem par gardo un daudzveidīgo sieru sortimentu. Platēs izkārtoto sieru šķirnes un veidus varēja  atpazīt, Vanda par sieriem arī stāstīja. Lielu interesi rosināja uzkodas. Piemēram, kā veidota zaļā  ruletīte? Izcepta plāna omlete (zaļo krāsu deva spināti), piepildīta ar “Smiltenes piens” Krēmsieru, satīta rullītī. Mini kartupeļu pankūciņas ar "Stracciatellu" un dekorējumu (šoreiz ar gurķu šķēlītēm)  vienmēr no šķīvjiem nozūd vispirms. Krēmsiers medus kūciņām "vēderā"  un dekorējumā, - mazais kumosiņš kusa mutē. Volovāni ar divu veidu sagatavotām Krēmsiera masām.  Zalā - siers sablendēts ar saldētiem, apvārītiem zirņiem, rozīgā - siers sablendēts ar ceptu sarkano papriku. Arī dekorā  paprika. Semināristi baudīja un brīnījās par sieriem – tik daudzos veidos. 

   
...............................................................................................................................................................................................................................................................