Šefpavāres Astrīdas Čeppes meistarklase
Šefpavāres Astrīdas Čeppes meistarklases moto bija "Vēl nebaudītais ar biezpienu". Tāpēc galvenais produkts bija Jaunpils pienotavas biezpiens. Astrīda to labi pazīst, jo regulāri lieto ikdienā, kā pati atzīst, citu - gardāku nav atradusi. Viņa gatavoja: rudzu maizes un biezpiena uzkodu ar olīvu, anšovu tapenādi un plaucētu paipalu olu ; biezpiena, Jaunpils Bauskas siera, garšaugu un valriekstu bumbiņas ar granātābolu sēkliņām uz kviešu maizes grauzdiņa; biezpiena, Jaunpils Bauskas siera un šķiņķa kēksiņus ar lociņiem un Smiltenes piena krēmsieru; biezpiena knēdeļus ar redīsiem, dīgstiem, PKS Straupe bezpiedevu jogurta un laima mērci, melno trifeļu skaidiņām un Lazdonas piensaimnieka GĪ sviestu (izmantoja arī ZS Kotiņi jauno - īpaši veselīgo mannā); biezpiena suflē ar ziedkāpostu krēmīgu biezeni, rūgtās šokolādes želeju un kaņepju drumstalām. Biezpiens satikās ar neierastiem - smalkiem produktiem, un rezultātā veidojās neierastu garšu buķeti. Arī tāpēc, ka Astrīda gandrīz neizmantoja cukuru un sāli. Semināristēm, kuras to nepamanīja, likās, - nav saldumiņa, nav asumiņa. Patiesībā bija viss, tikai savādākā garšu veidolā. |