Meistarklase
Ogres tehnikuma semināra praktiskajā daļā Kotiņu saimniece un šefpavāre, arī TV šova Īstās latvju saimnieces dalībniece Vija Kuļša topošos pavārus iepazīstināja ar Kotiņi izaudzēto, uzsverot, ka saimniecības moto ir "No lauka līdz galdam". Un tad sākās rosīga darbība - paraugēdienu gatavošana. Tomātu zupa ar miežu grūbām, zirņu un pupu kotletes (ar gaļu un bez gaļas), pērļu grūbu putra ar sviestu un cauraudzi, putraimdesas ar marinētu ķirbi, biešu un citu dārzeņu salāti, ābolu sulā mērcētas pērļu grūbas ar rozīnēm, apelsīniem un putukrējumu, - vienkārši, taču ļoti gardi un sātīgi ēdieni. Tajā pašā laikā - moderni ēdieni .Protams, neiztika bez Talsu piensaimnieks un Smiltenes piens sieriem, Lazdonas piensaimnieks sviesta un PKS Straupe krējuma. Seminārs bija lielisks. Mēs visi visu baudījām un slavējām gatavotājus. |