Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2023
Kandavas Lauksaimniecības tehnikums

„ Siera kluba”  katrs organizētais seminārs "Meistara diena" sākas ar lekcijām. Kandavas lauksaimniecības tehnikumā par savu darba un slavas ceļu stāstīja šefpavārs Kaspars Jansons. Lekcija par sieriem bija „Siera kluba” vadītājas Vandas Davidanovas ziņā. Uzņēmēja no Talsu novada, "SKIM saldumi"  īpašniece Olga  Blumbaha  lielu uzmanību pievērsa, kā uzsākt biznesu, kā idejas vērst īstenībā.  Viņas moto "Vajag uzdrīkstēties!". Olga jauniešiem piedāvāja nogaršot arī pašas gatavoto veselīgo produkciju - želejkonfektes, sulas, sīrupus u.c.
Latvijas lauku konsultāciju centra projektu vadītāja  Valda Pavlovska tēma bija par ES aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Sarunas noslēgumā – konkurss un filmas par salinātās rudzu rupjmaizes cepšanu un Jāņu siera gatavošanu. Pēc tam lielā degustācija pie bagātīgi klātā galda, uz kura bija „Smiltenes piens”, „Siera ražotne”, „Jaunpils pienotava”, „Talsu piensaimnieks”, „Lazdonas piensaimnieks”, PKS „Straupe” ražotie sieri un uzkodas. Lai šo apjomīgo semināru  mūsdienu "dārgajā" ikdienā varētu organizēt, „Siera klubs” pateicas Zemkopības ministrijai, piena pārstrādes uzņēmumiem un LLKC.

Kaspara Jansona izcilā meistarklase
„Siera klubs”  aizvadījis saturīgu un ļoti interesantu  semināru "Meistara diena" Kandavas lauksaimniecības tehnikumā. Par to vislielākā  atzinība restorāna"Meat Chef" šefpavāram Kasparam Jansonam. Ēdieni, kurus viņš gatavoja, smalka  galda cienīgi. Kaspars jokoja: - Citādi strādāt neprotu! Liels pluss, ka Kaspars perfekti pārzina Latvijā ražotos sierus. Un tos izmanto. Visaugstāk novērtētie „Smiltenes piens” „ Burrata”, „Straciattella”, „Mozzatellas”, „Tilzītes”, „Talsu piensaimnieks” Deviņkalnu sieri, „Jaunpils pienotava” Bauskas siers. Ko Kaspars gatavoja? Franču sīpolzupu ar trejiem sieriem, pīles krūtiņu ar sīpolu biezeni, sakņu selerijas un siera slāņmiju un meža ogu mērci, Brukletu ar „Burratu” un baravikām, „Mozzarellas” salātus ar karamelizētiem bumbieriem, ābolu sidra mērci un  Smiltenes Krēmsiera kūku ar dedzināta sviesta karameļu mērci un ceptu ābolu čatniju.