Siera kluba katrs organizētais seminārs "Meistara diena" sākas ar lekcijām. Kandavas lauksaimniecības tehnikumā par savu darba un slavas ceļu stāstīja šefpavārs Kaspars Jansons. Lekcija par sieriem bija Siera kluba vadītājas Vandas Davidanovas ziņā. Uzņēmēja no Talsu novada, "SKIM saldumi" īpašniece Olga Blumbaha lielu uzmanību pievērsa, kā uzsākt biznesu, kā idejas vērst īstenībā. Viņas moto "Vajag uzdrīkstēties!". Olga jauniešiem piedāvāja nogaršot arī pašas gatavoto veselīgo produkciju - želejkonfektes, sulas, sīrupus u.c.
Latvijas lauku konsultāciju centra projektu vadītāja Valda Pavlovska tēma bija par ES aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Sarunas noslēgumā konkurss un filmas par salinātās rudzu rupjmaizes cepšanu un Jāņu siera gatavošanu. Pēc tam lielā degustācija pie bagātīgi klātā galda, uz kura bija Smiltenes piens, Siera ražotne, Jaunpils pienotava, Talsu piensaimnieks, Lazdonas piensaimnieks, PKS Straupe ražotie sieri un uzkodas. Lai šo apjomīgo semināru mūsdienu "dārgajā" ikdienā varētu organizēt, Siera klubs pateicas Zemkopības ministrijai, piena pārstrādes uzņēmumiem un LLKC. |