Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2023
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums

12.septembris „Siera klubam” un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumam sākās ar siltu sauli un aktivitātēm tehnikuma zālē, kurā pulcējās sešdesmit 1. un 2.kursa topošie pavāri.  Daudzas stundas tika aizpildītas ar semināra  "Meistara diena" programmu : lekcijas, diskusijas, konkursi un šefpavāra Havjera Garsijas meistarklase meksikāņu  ēdienu gatavošanā, izmantojot Latvijā ražotos produktus, galvenokārt sierus. Tie bija no „Smiltenes piens”, „Jaunpils pienotava”, PKS „Straupe”, „Talsu piensaimnieks”. Uz atsevišķa galda bija izkārtoti ES aizsargātie Latvijā ražotie Jāņu sieri („Jaunpils pienotava”, PKS „Straupe”, „Lazdonas piensaimnieks”, ”Valmieras piens”, „Rankas piens”). „Siera kluba” vadītāja  Vanda Davidanova iepazīstināja ar lektoriem un darba grupu: piensaimnieku Gundaru Siseni, LLKC projektu vadītāju Valdi Pavlovski, skolotājiem Aivaru Varņecki un Vitu Strautiņu. Viņi -   zinoši un interesanti cilvēki, kuri prata un spēja uzrunāt jauniešus un radīt lielu uzmanību dienas garumā.

Šķīvjos – 20 siera šķirnes un veidi
„Siera” kluba” seminārā "Meistara diena" Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā degustācijas galds "lūza" no pilniem šķīvjiem, kuros bija gan dažādi sieri, gan uzkodas ar sieriem un biezpienu, gan konditorejas gardumi, kuri cepti, izmantojot sierus. Mūsu sadarbības partneri „Talsu piensaimnieks”, PKS „Straupe”, „Smiltenes piens”, „Jaunpils pienotava”, „Kotiņi”, SIA "Pārsa" (Kuldīgas maize). Paldies par atbalstu semināru organizēšanā Zemkopības ministrijai un Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centram. 

Šefpavāra Havjera Garsijas meistarklase
„Siera kluba” seminārā "Meistara diena" Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā šefpavārs Havjers  Garsija gatavoja vairākus meksikāņu ēdienus, izmantojot Latvijā ražotos produktus, galvenokārt sierus. Pat ļoti daudz un dažādus sierus! Varētu teikt, ka meksikāņi ir lielāki sierēdāji nekā mēs. Jaunajiem pavāriem patika darboties kopā ar Havjeru, jo viņš ir liels stāstnieks, labi pārzina virtuves gudrības. Atsevišķa tēma bija par garšvielām, tām ir milzīga loma  meksikāņu virtuvē. Havjera  gatavotais: piena zupa meksikāņu gaumē, karstie salāti ar sieru „Burrata”, ečilatas, tamales no kukurūzas biezputras, čurros ar mērci un kompotu visiem garšoja. Būs ko atcerēties! Meistarklase bija interesants un vērtīgs piedzīvojums.