12.septembris Siera klubam un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumam sākās ar siltu sauli un aktivitātēm tehnikuma zālē, kurā pulcējās sešdesmit 1. un 2.kursa topošie pavāri. Daudzas stundas tika aizpildītas ar semināra "Meistara diena" programmu : lekcijas, diskusijas, konkursi un šefpavāra Havjera Garsijas meistarklase meksikāņu ēdienu gatavošanā, izmantojot Latvijā ražotos produktus, galvenokārt sierus. Tie bija no Smiltenes piens, Jaunpils pienotava, PKS Straupe, Talsu piensaimnieks. Uz atsevišķa galda bija izkārtoti ES aizsargātie Latvijā ražotie Jāņu sieri (Jaunpils pienotava, PKS Straupe, Lazdonas piensaimnieks, Valmieras piens, Rankas piens). Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova iepazīstināja ar lektoriem un darba grupu: piensaimnieku Gundaru Siseni, LLKC projektu vadītāju Valdi Pavlovski, skolotājiem Aivaru Varņecki un Vitu Strautiņu. Viņi - zinoši un interesanti cilvēki, kuri prata un spēja uzrunāt jauniešus un radīt lielu uzmanību dienas garumā.
|