Meistarklase konditorejā
Siera klubs un izcilā konditore Airita Mieze dāvina jums biezpienmaizes "Daile" recepti. Garšīgu, godīgi ceptu , izmantojot īsto biezpienu, jo gardu biezpienmaizi reti kur var nopirkt. Tas, ko piedāvā, ir surogāti, kuros gandrīz nav biezpiena, toties ir nedabiskas, mums kaitīgas vielas. Nosaukums un cena gan ir.
Biskvītam: 120 g miltu, 160 g cukura, 5 olas, 20 g kukurūzas cietes. Smilšu mīklai: 400 g ZS Kotiņi miltu, 180 g cukura, 280 g sviesta, 1 ola, mazliet vaniļas un cepamā pulvera. Biezpiena masai: 60 g ZS Kotiņi miltu, 10 olas, 1 kg PKS Straupe biezpiena, 1 kg dzērveņu, mazliet vaniļas. Riekstu kārtiņai: 320 g cukura, 100 g sviesta, 200 g mandeļu miltu, 200 g piena. Gatavo biskvītu, mazliet apcep. Biezpienu sablendē, pievieno cukuru, saputotas olas, izkausētu, sviestu, ko iemaisa mīklā. Gatavo riekstu kārtiņu : cukuru ar pienu un sviestu uzvāra, līdz iegūst gaiši brūnu masu. pieber riekstus, atkal uzvāra. Uz smilšu mīklas lej biezpiena masu, dzērvenes, uzliek izcepto biskvītu, pārlej ar riekstu masu. Cep gatavu 175 grādos 40 minūtes. Kāda smarža! Kāds gardums! Esam atgriezušies bērnībā!
Airita topošajiem konditoriem mācīja cept triju veidu vegāniskās picas un saldos gardumus: vēja kūkas ar rabarberu krēmu, krēmsiera kūkas, tortīti ar sāļo karameli un piena šokolādes ganašu, upeņu operas kūku un jau slavēto biezpienmaizi Daile. Viss seminārs notika par tēmu Vai konditoreja var būt veselīga? Airita pierādīja, ka var. |