Aivara Varņecka meistarklase
Ēmužas īpašnieks un šefpavārs Aivars Varņeckis ir augstas raudzes kulinārijas meistars, un to viņš parādīja un pierādīja, vadot meistarklasi, Rīgas TRIT. Tēma: kurzemnieku kulinārā mantojuma ēdieni. Topošie pavāri atzina, ka bija ļoti vērtīgi un interesanti darboties Aivara vadībā un viņi pirmo reizi gatavoja tādus ēdienus. Pēc tam visi baudīja lielas porcijas, tomēr nespēja iztukšot katlus un pannas. Tēva rausis, kurzemnieku skābputra, šmorklopša zupa ar cūkgaļas "irbītēm", dārzeņiem, pārbērta ar rīvētu sieru, vistas frikasējs ar jaunajiem kartupeļiem, krējuma un siera mērci, sīpollociņiem un redīsu salātiem, skābināts biskvīts ar krēmsiera pildījumu un ogām, - kas varēja būt labāks par to! Garšoja kā īsti mājas ēdieni. Protams, jo gatavoti no dabīgiem un svaigiem produktiem. Izmantojot Jaunpils pienotava, Smiltenes piens, PKS Straupe, Lazdonas piensaimnieks, Kotiņi labumus.
|