Ko seminārā baudījām lekciju starplaikos? Kulinārā mantojuma piena produktus no PKS Straupe (Jāņu sieru, biezpienu, sviestu un kaņepju sviestu), pasniegtus
mūsdienīgā izpildījumā un papildinātus daudzās garšās un krāsās, Jaunpils pienotava rūgušpienu, Smiltenes piens jauno produktu - Siera bumbas jeb kraukšķus. Andris Reizenbergs piedāvāja mūsdienīgus kokteiļus. Gunta Duka piedāvāja jaunumus no maizes plauktiem. Raimonds Zommers gatavoja āti, pasniedza to buljonā. Papildus uz maizes kraukšķa bija dažādas jūras veltes. Pāvels Skopa uzbūra saldo ēdienu : trauciņā satikās topinambūra saldais krēms, topinambūra sulas sāļā karamele, dzērveņu pastila, baltās šokolādes želeja, kūpināta baltā šokolāde, lazdu riekstu malto, un to visu lieliski papildināja Smiltenes siera bumbas. Liela semināra vērtība - klātienē satikties ar sen neredzētiem kolēģiem. |