Svētki Hanzas peronā

 

 Neliels ieskats pasākumā Hanzas peronā. „Novadu garša” svinēja atskatu uz 2022.gadā paveikto, kopā saaicinot   visu novadu izcilākos produktus un ražotājus. Piedalījās arī „Siera klubs”, to pārstāvēja mūsu biedres Ilva Liepniece, sefpavāre no Auce un Astrīda Čeppe,  šefpavāre no Rīgas. LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, pienācis pie mūsu krāšņā un bagātīgā stenda, sacīja, ka ir tik skaisti, ka  būs žēl  izjaut burvīgo kompozīciju. Bet neko darīt! Visi garšoja un pirka! Un slavēja. Dienas rezultāts - notukšoti galdi un laba sajūta. 

Piedāvājums un pieprasījums

„Siera kluba” stendā LLKC pasākumā „Novadu garša” apmeklētāji vērtēja, ka 10 punktus dod par sagatavoto gardumu garšu un 10 punktus - par izskatu. Sacīja: tik perfekti viss nostrādāts! Tas ir Ilvas Liepnieces un Astrīdas Čeppes nopelns. Abām šefpavārēm milzīga pieredze, vēlēšanās sevi un „Siera klubu” cildināt. Liels paldies arī „Kotiņi” produkcijai, šajā gadījumā dažādiem miltiem (auzu, kviešu, vegānu, miltu maisījumiem), jo mūsu biedri strādā ar Kotiņu produkciju. Pirms vairākiem gadiem satikāmies un negrasāmies šķirties. Hanzas peronā priecīga atkalredzēšanās bija ar Rolandu Keišu, un dzima ideja, ko mēs kopā varētu īstenot novembrī. Taujājot par citiem produktiem Astrīdas un Ilvas meistardarbiņos, tas bija  „Smiltenes piens” Krēmsiers, „Jaunpils pienotava” sviests, medus, ogas...

Jaukas satikšanās

„Siera klubs”  Hanzas peronā satika vairākus savus sadarbības partnerus, par ko liels prieks. „Kotiņi” jau minējām, bet visjaukākais, ka Rolands Keišs visā dienas garumā apmeklētājus cienāja ar divu  garšu grūbiņu biezputrām un ar dažādu miltu pankūciņām. Satikām strausu fermas „Nornieki” īpašnieku Pēteri Gobzemu . Satikām aitu piena sieru, saldējumu un konfekšu gatavotāju Ilutu Straģi no Brunavas "Krišjāņiem", kā arī „Lapsu mājas siers” ražotājus Sabīni un Jāni Lapsas. 
Gandarījums, ka visi stādā un attīstās, vairo Latvijas produktu sortimentu un apjomu.

...............................................................................................................................................................................................................................................................