Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2022
PIKC „Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums”

15.septembrī  Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika “Siera kluba” organizētais seminārs "Meistara diena". Piedalījās 70 audzēkņi un pedagogi.
Secinājums : tās bija  interesantas un bagātas stundas. Programmu var sadalīt 3 daļās. Vispirms – 4  lekcijas jeb sarunas par sieru veselībā  (Vanda Davidanova), par jaunākajām tendencēm konditorejā (konditore Airita Mieze), par Latvijā ražoto produktu atpazīstamākajiem zīmoliem (LLKC Kuldīgas biroja  uzņēmējdarbības  konsultante Linda Dūdiņa  –  Holere), par ziediem ēdienos, noformējumā (pedagoģe un konditore Ina Krūze). Pēc tam sekoja sieru un uzkodu degustācija. Galdā: „Jaunpils pienotava”, „Smiltenes piens”, „Talsu piensaimnieks”, „Rankas piens”, PKS „Straupe” sieri, saderībā ar dažādiem citiem Latvijā ražotiem un audzētiem produktiem. Nedaudz  lietainā dienā labi iederējās karsts buljons ar siltiem pīrādziņiem. Vanda Davidanova atgādināja, ka, neskatoties uz sieru cenu, jācenšas tos un biezpienu neizslēgt no ēdienkartes. Piens un tā produkti ir arī veselība: stipri kauli, kupli mati, spēcīga imunitāte, enerģija, skaista āda, redzīgas acis u.c.
Grupa topošo konditoru un Airita cepa vegāniskās picas. Tās bija brīnums! Kaut arī mēs neviens nebijām vegāns, izmantoja vegāniskos produktus  – „Smiltenes piens” jauno vegānu sieru un ZS „Kotiņi” miltus "Kaņepīte". Neaprakstāma garša! Tad sekoja Airitas meistarklase  - topošie konditori gatavoja cepumus un siera kūku, kas tiešām kusa mutē. Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma tie jaunieši un pedagogi, kuri piedalījās konditores Airitas Miezes vadītajā lieliskajā meistarklasē var būt gandarīti, jo tika daudz kas iegūts un  apgūts. Paldies  „Smiltenes piens”,  „Jaunpils pienotavai” par sieriem, ZS „Kotiņi” par miltiem, „Straupei” par  sviestu, jo šie produkti bija vissvarīgākie. Lai par visu stāsta fotogrāfijas, vienīgi piebildīsim, fantastiskā siera kūka tapa no Smiltenes Krēmsiera un Stracciatellas. Arī „Siera klubs” ir gandarīs par izdevušos semināru.