15.septembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika Siera kluba organizētais seminārs "Meistara diena". Piedalījās 70 audzēkņi un pedagogi.
Secinājums : tās bija interesantas un bagātas stundas. Programmu var sadalīt 3 daļās. Vispirms 4 lekcijas jeb sarunas par sieru veselībā (Vanda Davidanova), par jaunākajām tendencēm konditorejā (konditore Airita Mieze), par Latvijā ražoto produktu atpazīstamākajiem zīmoliem (LLKC Kuldīgas biroja uzņēmējdarbības konsultante Linda Dūdiņa Holere), par ziediem ēdienos, noformējumā (pedagoģe un konditore Ina Krūze). Pēc tam sekoja sieru un uzkodu degustācija. Galdā: Jaunpils pienotava, Smiltenes piens, Talsu piensaimnieks, Rankas piens, PKS Straupe sieri, saderībā ar dažādiem citiem Latvijā ražotiem un audzētiem produktiem. Nedaudz lietainā dienā labi iederējās karsts buljons ar siltiem pīrādziņiem. Vanda Davidanova atgādināja, ka, neskatoties uz sieru cenu, jācenšas tos un biezpienu neizslēgt no ēdienkartes. Piens un tā produkti ir arī veselība: stipri kauli, kupli mati, spēcīga imunitāte, enerģija, skaista āda, redzīgas acis u.c.
Grupa topošo konditoru un Airita cepa vegāniskās picas. Tās bija brīnums! Kaut arī mēs neviens nebijām vegāns, izmantoja vegāniskos produktus Smiltenes piens jauno vegānu sieru un ZS Kotiņi miltus "Kaņepīte". Neaprakstāma garša! Tad sekoja Airitas meistarklase - topošie konditori gatavoja cepumus un siera kūku, kas tiešām kusa mutē. Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma tie jaunieši un pedagogi, kuri piedalījās konditores Airitas Miezes vadītajā lieliskajā meistarklasē var būt gandarīti, jo tika daudz kas iegūts un apgūts. Paldies Smiltenes piens, Jaunpils pienotavai par sieriem, ZS Kotiņi par miltiem, Straupei par sviestu, jo šie produkti bija vissvarīgākie. Lai par visu stāsta fotogrāfijas, vienīgi piebildīsim, fantastiskā siera kūka tapa no Smiltenes Krēmsiera un Stracciatellas. Arī Siera klubs ir gandarīs par izdevušos semināru.
|