Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2021
PIKC „Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums”

21.septembrī Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika „Siera kluba” organizētais seminārs "Meistara diena", īstenojot  plašu programmu. Taču visvairāk atmiņā paliekošs lielais, krāšņais "Krāsainais sieru paklājs" , kurā satikās „Limbaži siers", „Smiltenes piens”,  „Talsu piensaimnieks”, „Lazdonas piensaimnieks”, „ELPA”, „Jaunpils pienotava” sieri, arī ogas, augļi, dārzeņi, maize, kūpinājumi un vairāk nekā desmit uzkodu veidi. Paklājā atveidots tilts pāri Ventai un uzraksts "Kuldīga", tātad - cildināta sava pilsēta. Patiesībā tā bija ar acīm  un muti baudāma glezna, kuras tapšanā ieguldīts milzīgs darbs. Tas bija brīnums, kuru semināra dalībnieki pētīja, fotografēja un  un tikai pēc vairākkārtējas mudināšanas uzdrošinājās izgaršot. Paklājā satikās visu novadu produkti, apvienojot interesantus stāstus par to ražotājiem un audzētājiem. Meistarklasi ēdienu gatavošanā vadīja lieliskais, atraktīvais pavārs Haralds Saušs. Viņš prot "pievilkt" klausītājus, "noturēt" un palaist  tikai tad , kad ēdieni ir gatavi. Haralds gatavoja  uzkodu - uz apceptas salinātas rupjmaizes uzbēra sarīvētu „Jaunpils pienotavas” sieru "Olimps”, uzlēja sarkanvīna un brūkleņu mērci, uzlika prāvu šķēli putraimdesas, rotāja ar rukolas lapiņām un vēlreiz  nežēloja sieru, šoreiz „Limbažu siera” "Grande Duro". Otrajā ēdienā bija zupa: vistas buljonā, kurā bija apcepti  seleriju kāti, burkāni, sīpoli, vārīja ZS „Kotiņi” šķeltos zirņus, tad pievienoja gatavo vistas gaļu, „Smiltenes piens” kausēto sieru "Azaids" un mazliet kariju. Zupa bija tik garda, ka katls iztukšojās pat ļoti ātri. Pamatēdienā  Haralds un audzēkņi cepa viesu mājas „Mazsālijas” audzētās foreles, gatavoja Holandes mērci un ziedkāpostu biezeni. Visu skaisti  servēja uz šķīvja un pārbēra ar SIA „Elpa” sarīvētu Kazdangas sieru. Desertā bija SIA „Elpa” biezpiena Karaliskā  kūka. Un pēc tam meitenes stāvēja rindā, lai ar Haraldu nofotografētos.