21.septembrī Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika Siera kluba organizētais seminārs "Meistara diena", īstenojot plašu programmu. Taču visvairāk atmiņā paliekošs lielais, krāšņais "Krāsainais sieru paklājs" , kurā satikās Limbaži siers", Smiltenes piens, Talsu piensaimnieks, Lazdonas piensaimnieks, ELPA, Jaunpils pienotava sieri, arī ogas, augļi, dārzeņi, maize, kūpinājumi un vairāk nekā desmit uzkodu veidi. Paklājā atveidots tilts pāri Ventai un uzraksts "Kuldīga", tātad - cildināta sava pilsēta. Patiesībā tā bija ar acīm un muti baudāma glezna, kuras tapšanā ieguldīts milzīgs darbs. Tas bija brīnums, kuru semināra dalībnieki pētīja, fotografēja un un tikai pēc vairākkārtējas mudināšanas uzdrošinājās izgaršot. Paklājā satikās visu novadu produkti, apvienojot interesantus stāstus par to ražotājiem un audzētājiem. Meistarklasi ēdienu gatavošanā vadīja lieliskais, atraktīvais pavārs Haralds Saušs. Viņš prot "pievilkt" klausītājus, "noturēt" un palaist tikai tad , kad ēdieni ir gatavi. Haralds gatavoja uzkodu - uz apceptas salinātas rupjmaizes uzbēra sarīvētu Jaunpils pienotavas sieru "Olimps, uzlēja sarkanvīna un brūkleņu mērci, uzlika prāvu šķēli putraimdesas, rotāja ar rukolas lapiņām un vēlreiz nežēloja sieru, šoreiz Limbažu siera "Grande Duro". Otrajā ēdienā bija zupa: vistas buljonā, kurā bija apcepti seleriju kāti, burkāni, sīpoli, vārīja ZS Kotiņi šķeltos zirņus, tad pievienoja gatavo vistas gaļu, Smiltenes piens kausēto sieru "Azaids" un mazliet kariju. Zupa bija tik garda, ka katls iztukšojās pat ļoti ātri. Pamatēdienā Haralds un audzēkņi cepa viesu mājas Mazsālijas audzētās foreles, gatavoja Holandes mērci un ziedkāpostu biezeni. Visu skaisti servēja uz šķīvja un pārbēra ar SIA Elpa sarīvētu Kazdangas sieru. Desertā bija SIA Elpa biezpiena Karaliskā kūka. Un pēc tam meitenes stāvēja rindā, lai ar Haraldu nofotografētos. |