Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2021
PIKC „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”

Un sākas viss no gala, - šos  vārdus „Siera klubs” var attiecināt  uz semināriem "Meistara diena", kurus pieteicām 16. septembrī ar interesantu programmu Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā.  Noskatījāmies filmiņu pa Siera svētkiem, baudījām "Krāsaino sieru paklāju", topošie pavāri  noklausījās SIA „Elpa” valdes priekšsēdētāja Gundara Siseņa, SIA „Smiltenes piens” tirdzniecības daļas vadītājas Lindas Puķītes-Liniņas, „Siera kluba” vadītājas Vandas Davidanovas stāstījumus gan par sieriem, gan par Latvijas labumiem  kopumā, īpašu uzsvaru liekot uz vietējās pārtikas zīmolu "Novadu garša" un "Zaļā karotīte" produktiem. Degustācijas galdā bija „Smiltenes piens”, „Elpa”, „Jaunpils pienotava”, „Limbažu siers”, „Talsu piensaimnieks”  sieri un  Maiznieku biedrības uzņēmumu ceptās dažādās maizes. Paldies Zemkopības ministrijai, LLKC un Latvijas pārtikas uzņēmumu federācijai par atbalstu. Jauniešu, jo īpaši topošo pavāru vidū popularizēt Latvijā ražotos paaugstinātas kvalitātes produktus ir ļoti svarīgi. Pieaugot to atpazīstamībai, palielināsies to izmantošana.
Semināra "Meistara diena" otrā daļa bija meistarklase ēdienu gatavošanā , kuru vadīja šefpavāre Mārīte Spriņģe. Darbojās visi audzēkņi. Katram bija uzticēts darbiņš. Šmorējās  truši, vārījās ķirbji, kas pēc tam pārtapa krēmzupā, "pukstēja" bukstiņbiezputra no „Kotiņi” grūbām, tapa biezpiena un saldā krējuma deserts... Ēdienos vieta bija arī sieriem: „Smiltenes piens” kausētajam sieram  "Azaids" un Krēmsieram, „Elpa” Kazdangas sieram un Limbažu "Grande Duro". Rezultāts bija ļoti garšīgs. No Latvijas produktiem!