|
Arī Smiltenes tehnikumā notika konkurss Eiropas Savienības Aizsargāto produktu reģistros iekļautie Latvijas īpašie produkti ēdienos. Piedalījās skolotāja Vita Audere un audzēkne Anda Priede. Tika gatavoti četri ēdieni, izmantojot Jāņu sieru, salināto rudzu rupjmaizi, Jāņu sieru , Latvijas lielos pelēkos zirņus un sklandraušus. Ēdienus vērtēja žūrija: Smiltenes piens valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova, Ranka piens ražošanas vadītāja Dace Biseniece, PKS Straupe ražošanas vadītājs Rolands Jomerts un Biznesa augstskolas Turība pasniedzēja Livija Brūvere. Žūrija gandarīta, ka kopā ar Latvijas īpašajiem labumiem tika izmantoti Smiltenes Krēmsiers, kūpinātā Provolone, biezpiens, sviests, Straupes un Rankas Jāņu sieri, Limbažu Grande Duro.
|
Smiltenes tehnikuma komandas gatavotie ēdieni:
- Jāņu siera uzkoda ar marinētu rabarberu uz salinātas rudzu rupjmaizes,
- žāvēta vistas girosa-pērļu grūbu salāti ar ceptu Jāņu sieru un creme freiche,
- cūkgaļas filejas medaljons ar Latvijas lielo pelēko zirņu pudiņu, glazētiem burkāniem un skābeņu mērci,
- rabarberu parfe ar brūkleņu mērci un salinātas rudzu rupjmaizes kraukšķi.
Receptes - interesantas, sarežģītas, modernas.
|