Smiltenes tehnikumā – filma par  Lieldienām

 

Tas bija 9.marts. Mēs paspējām, un tajā saulainajā dienā pat iedomāties nevarējām, ka tehnikumā uz vairākām nedēļām iestāsies klusums.  Smiltenes tehnikuma virtuvē - mācību laboratorijā - valdīja pat ļoti aktīva rosība, jo  4.kursa jaunie pavāri nodaļas vadītājas Iras Gailes un skolotājas Ineses Veidemanes  vadībā gatavoja Lieldienu ēdienus un gaidīja ReTV televīziju (Valmiera).

Filmēja operators Klāvs Skrastiņš un intervēja žurnāliste Gunta Matisone.
Dokumentālā filma "ĒdienKarte" ēterā būs skatāma 4.aprīlī. „Būs pat ļoti interesanta,” uzskata „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova, kura arī todien apmeklēja Smiltenes tehnikumu, un vairākas receptes tapa pēc viņas ieteikuma. Bija sagādātas  zosu, pīļu, parasto vistu, cukurvistiņu, pērļu vistiņu, paipalu olas un AS „Smiltenes piens” lieliskās "Mozzarellas".
Ir ticējums, ka Lieldienu ēdieniem jābūt apaļiem, jo ir atgriezusies saulīte, uzplaukuši pūpoli. To jaunie pavāri centās ievērot, gatavojot Lieldienu rīta salātus, Lieldienu zaļo zupu, omleti, Lieldienu vainagu – kliņģeri. Visdažādākajos veidos pildīja olu pusītes, kēksiņus u.c. Dekorējumā izmantoja Smiltenes mini Mozzarellas, brīnišķīgās svaigā siera bumbiņas.
Protams, viss prasīja ne tikai darbu, bet arī satraukumu, taču rezultāts – lielisks. Tika uzklāts Lieldienu galds, un visi visu baudījām. Bija ļoti garšīgi! Ēdienu bildes un receptes būs nopublicētas žurnāla „Praktiskais Latvietis” svētku numurā, kā arī vietējā laikrakstā „Ziemeļlatvija”.

   
...............................................................................................................................................................................................................................................................