Filmēja operators Klāvs Skrastiņš un intervēja žurnāliste Gunta Matisone.
Dokumentālā filma "ĒdienKarte" ēterā būs skatāma 4.aprīlī. Būs pat ļoti interesanta, uzskata Siera kluba vadītāja Vanda Davidanova, kura arī todien apmeklēja Smiltenes tehnikumu, un vairākas receptes tapa pēc viņas ieteikuma. Bija sagādātas zosu, pīļu, parasto vistu, cukurvistiņu, pērļu vistiņu, paipalu olas un AS Smiltenes piens lieliskās "Mozzarellas".
Ir ticējums, ka Lieldienu ēdieniem jābūt apaļiem, jo ir atgriezusies saulīte, uzplaukuši pūpoli. To jaunie pavāri centās ievērot, gatavojot Lieldienu rīta salātus, Lieldienu zaļo zupu, omleti, Lieldienu vainagu kliņģeri. Visdažādākajos veidos pildīja olu pusītes, kēksiņus u.c. Dekorējumā izmantoja Smiltenes mini Mozzarellas, brīnišķīgās svaigā siera bumbiņas.
Protams, viss prasīja ne tikai darbu, bet arī satraukumu, taču rezultāts lielisks. Tika uzklāts Lieldienu galds, un visi visu baudījām. Bija ļoti garšīgi! Ēdienu bildes un receptes būs nopublicētas žurnāla Praktiskais Latvietis svētku numurā, kā arī vietējā laikrakstā Ziemeļlatvija. |