Semināru cikls „Veselība, labs izskats, harmonija – ar Latvijas produktiem” 2020.

 

 

Sveiciens visiem, kurus interesē
„Siera kluba” semināri!

Ir jau viegli, nav jau grūti noorganizēt semināru, ja vien ir laba programma, un šī  labā programma tapusi jau sešpadsmito gadu. Šķiet visas tēmas, visi produkti, visi slavenie pavāri bijuši ar mums kopā auditorijās un virtuvēs. Tomēr – ne gluži viss ir apzināts un izsmelts.
„Veselība, labs izskats, harmonija  - ar Latvijas produktiem”, - daudzpusīgā, gardā, interesantā un gudrā semināru tēma, lai turpina ceļu arī 2020. gadā. Mācīsimies atpūšoties! Mācīsimies, gūstot prieku! Mācīsimies, radot arī trīs svētku dienas!


1
30.janvāris

Seminārs notiks RIMAN profesionālajā vidusskolā
Patversmes ielā 30, 3.korpuss, Rīgā.

10.00 Brokastis kopā ar mājražotāju Ilutu Straģi, Bauskas novads. Lekcija. Aitas piena 16 siera šķirņu degustācija. Cepsim grilsieru. Piedevā – avokado dažādi salāti, gatavo Aivars Varņeckis.
11.00 Pasaules vīnu izcilības pieturas punkti. Lekcija. Degustācija.
AS „Interbaltija AG” vīnzinis Uldis Grigalis.
12.30 „Brazīlijas virtuve”. Meistarklasi vadīs pavāre no Brazīlijas Vanesa Rufino.
15.30 Fantastiskā baklava – Turcijas nacionālais kulinārā mantojuma saldums no 40 filo mīklas plāksnītēm.


2
27. februāris

Seminārs notiks RIMAN profesionālajā vidusskolā
Patversmes ielā 30, 3.korpuss, Rīgā

Plkst. 10.00 Brokastīs AS „Jaunpils pienotava” JAUNUMS – cepamais siers. Sieru un kūpinājumu dekoratīvās ziemīgās plates. Kūpinājumi no Kuldīgas novada -  „Ērikas  un Ivara meistarstiķis”.
Plkst. 11.00 Tarte, torta un kišs – cepsim kopā ar SIA „Lanordija” produktu tehnoloģi, konsultanti, konditori  Mariku Bērziņu.
13.00 Sieru un kūpinājumu (mājražotāji „Skudru gaļa” no Krāslavas) netradicionālais pasniegšanas veids (uzkodas ar „smalkām” piedevām).
Meistarklasi vadīs šefpavāre Astrīda Čeppe.
12.30 Lielā meistarklase „Viena ēdiena noformējums 10 veidos jeb ēdiena mūsdienīgais ietērps”.
Vadīs šefpavārs Tomass Godiņš.
15.30 Uzņēmuma „TOP FOOD” kūpināto un svaigo sieru (siera bizes u.c.) degustācija.


3

26. marts

Seminārs notiks restorānā FERMA Valkas ielā 7. Rīgā.

10.00 Brokastis ar ES pārtikas kvalitātes īpašo shēmu produktiem.
AS „Smiltenes piens”  un AS „Jaunpils pienotava” jaunie deserti.
11.00 Kafija (nedaudz teorija, daudz – darbošanās: paši vārīsim, zīmēsim uz kafijas u.t.t.)
Meistarklasi vadīs barista Uldis Spogulis un kafijas pazinējs Māris Macuks.
12.00 Sirdij un dvēselei – tikšanās ar psihoterapeiti Ainu Poišu.
Lekcija „Mīlestībai vajag palīdzību”.
13.00 Pusdienas „Viss latvisks un īsts”, gatavo šefpavārs Māris Astičs ar savu komandu (pagaidām bez komentāriem pārsteiguma vārdā).Būs daudzas jaunas receptes!

Sertifikātu izsniegšana tiem, kuri piedalīsies 3 semināros.
Katru gadu mūsu semināristi, kuri apmeklēja seminārus janvārī, februārī un martā, saņēmuši vērtīgus bonusus (2019. gada aprīlī bija (bonusa) seminārs „Citāda konditoreja”, bet augustā ceļojām pa Zemgali, iepazīstot gan novadā ražotos sierus, gan Kulinārā mantojuma ēdienus un kultūras objektus.

Arī 2020. gada semināristiem būs divi bonusi: aprīlī seminārs par konditoreju (ja būs interese).
Ja būs interese, augustā 2 (divas)  dienas ceļosim pa Igauniju Viru reģionu (tajā atrodas Lielais Munameģis, vairāki kazu un govs piena ražotāji, ir lieliskas virtuves, interesanti kultūras objekti u.c.).

Lūdzu pieteikties uz janvāra, februāra un marta semināru ciklu līdz 2020. gada 21. janvārim, rakstot uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv
Par janvāra, februāra un marta katru semināru no personas dalības maksa EUR 55.00 (piecdesmit pieci eiro).

 

5


        Ticību, cerību, veselību!
   Panākumiem bagātu 2020. gadu!

 

 

 

V. Davidanova,
biedrības „Siera klubs”
valdes priekšsēdētāja