* Semināru cikls (5 semināri) Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas produktiem pavāriem, viesu māju saimniecēm, konditoriem, profesionālo mācību iestāžu ēdināšanas pakalpojumu nodaļas skolotājām.
* Semināru cikls (6 semināri) Meistara diena topošajiem pavāriem un konditoriem profesionālās izglītības tehnikumos un vidusskolās, iesaistot mācību programmu īstenošanas vietas, kopā 10 (desmit) mācību iestāžu apmēram 600 audzēkņiem. (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Ogres tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Aizkraukles profesionālā vidusskola, Kandavas Lauksaimniecības tehnikums, Smiltenes tehnikums).
* Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā iekļautā produkta Jāņu siers reklamēšanas pasākumi:
- Jāņu siera skaistumplašu gatavošana,
- konkurss profesionālās izglītības iestāžu topošajiem pavāriem Jāņu vainagā - mans Jāņu siers (siera gatavošana),
- publicitātes nodrošināšana laikrakstā Latvijas Avīze, TV, žurnālā Praktiskais Latvietis, Siera kluba facebook profila lapā un mājas lapā.
* Svētku Latvijas novadu Siera diena organizēšana Jelgavā.
* Jaunu siera ēdienu recepšu veidošana, organizējot meistarklases (ārpus semināriem).
* Ceļojošo fotoizstāžu Piena upē siera ziedi iekārtošana Jaunpils vidusskolā, Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā, Aizputes vidusskolā. Sieru degustācijas, lekcijas.
* Dokumentālo filmu Mūžīgais piens Sviests prezentēšana Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā un Aizkraukles profesionālajā vidusskolā..
* Jaunrades literāro darbu (dzeja, miniatūras) konkursa Skaistākie vārdi par sieru! organizēšana bērniem un jauniešiem.
* Latvijas sieru popularizēšana Starptautiskos pasākumos (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums Starptautiskā konkursā Polijā).
* Sieru un piena produktu popularizēšana LLKC pasākumā Hanzas peronā, Rīgā.
* Divu dienu pieredzes un mācību brauciens pa Latgali.
* Sadarbībā ar Vidzemes TV dokumentālu filmu ĒdienKarte filmēšana, iesaistot Siera kluba biedrus, lai popularizētu piena produktus, galvenokārt sieru un biezpienu:
- Lieldienas (Smiltenes tehnikums un Smiltenes piena produkti),
- Jāņu siers (Ogres tehnikums un Rankas piens Jāņu siers),
- Sviesta gatavošana (Lazdonas piensaimnieks un restorāns EFEJA.
* Sadarbība ar medijiem (laikrakstiem, žurnāliem, TV, Latvijas Radio).
* Sadarbība ar biedrību Latgales Kulinārā mantojuma centrs:
- Kulinārā mantojuma recepšu apzināšana un vākšana visos reģionos, iesaistot profesionālā tīkla skolu un tehnikumu audzēkņus,
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla ideju popularizēšana, iesaistot tīklā jaunus biedrus.
* Biedrības Siera klubs mājas lapas www.sieraklubs.lv uzturēšana un regulāra, papildināšana.
* Biedrības Siera klubs FACEBOOK profila lapas uzturēšana un regulāra papildināšana.
Piezīme. Pielikumā raksti medijos un TV raidījumi.
Pielikums
* Dokumentāla filma Mirklis pirms Lieldienām,
* Dokumentāla filma Tā dzīvojam. Rankas Jāņu siers,
* Dokumentāla filma Lazdonas sviests,
* Dokumentāla filma Latvijas novadu Siera diena 2020,
Katra filma 20 min.
* TV reportāža Kuldīgas tehnikumā izzina piena produktus,
* TV reportāža Smiltenes tehnikumā Meistara diena,
* TV reportāža Jāņu siers saules ceļā,
* TV reportāža Latvijai mans Jāņu siers,
Reportāža 6 -10 min.
* TV Reportāžu kopums Novadu Garša Latvijā (TRIT skolotājas Inese
Bedeice, Irina Duvanova un Auces pavāre Ilva Liepniece).
* La Dolce Vita ar Roberto un Inesi Bedeici. Ēdienu gatavošana ar Straupes
un ELPA sieriem,
* La Dolce Vita ar Roberto un Ilvai Liepnieci. Ēdienu gatavošana ar
Smiltenes, Limbažu, Jaunpils, Rankas sieriem.
Raidījums 1 st.
Publikācijas laikrakstā Latvijas Avīze
* Biezpienam labs tirgus potenciāls,
* Jāņu siers sāk saules ceļu,
* Siers ar maģiju un sirds siltuma garšu,
* Sklandrausis kopā ar nēģiem. Kāpēc gan ne?
* Siera nevienam nepietrūks,
* Novadu garša Latvijā,
* Sērga iegriež eksportam.
Katrs raksts 1 lpp.
Publikācijas žurnālā Praktiskais Latvietis
* Lieldienu ēdieni (ar Smiltenes sieriem),
* Izsmalcināti ēdieni ar cieto sieru (ar Limbažu sieriem),
* Griķi? Kāpēc gan ne? (dažādi sieri),
* Biezpienu katru dienu (Jaunpils biezpiens),
* Ritulis dažādos ēdienos (Talsu sieri),
* Tortes dažādām gaumēm (Smiltenes Krēmsiers),
* Šķīvī dejo Kazdangas siers,
* Sviesta garša 10 pārvērtībās (Lazdona),
* Grilējamais siers (Jaunpils cepamsiers),
* Krāsu izvirdums,
* Ceļvedis siers pasaulē (Limbažu Grande Duro),
* Siers garšīgos ēdienos (Jaunpils sieru plates).
* Rada laimes sajūtu (Ēdieni ar Smiltenes Krēmsieru),
* Jāņu siers mūžīga vērtība (Jaunpils Jāņu siers).
Katrs materiāls uz 2 lpp.
Visi publicitātes materiāli ir www.sieraklubs.lv un Facebook lapā.
Reportāžas par Siera kluba pasākumiem bija arī reģionālajā presē:
Laikrakstos Ziemeļlatvija, Zemgale, Neatkarīgās Tukuma Ziņas, Kurzemnieks, Staburags, Stars, Dzirkstele un portālos LA.LV, Ogrenet.
Sieru popularizēšanai iztērēti EUR 4800,00.
|