* Semināru cikls (5 semināri) „Veselība, labs izskats, harmonija – ar Latvijas produktiem” pavāriem, viesu māju saimniecēm, konditoriem,  profesionālo mācību iestāžu ēdināšanas  pakalpojumu nodaļas skolotājām.
* Semināru cikls (6 semināri)  „Meistara diena” topošajiem pavāriem un konditoriem profesionālās izglītības  tehnikumos un vidusskolās, iesaistot mācību programmu īstenošanas vietas, kopā 10  (desmit) mācību iestāžu  apmēram 600 audzēkņiem. (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Ogres tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Aizkraukles profesionālā vidusskola, Kandavas Lauksaimniecības tehnikums, Smiltenes tehnikums).
* Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā iekļautā produkta – Jāņu siers reklamēšanas pasākumi:
- Jāņu siera skaistumplašu gatavošana,
- konkurss profesionālās izglītības iestāžu topošajiem pavāriem „Jāņu vainagā - mans Jāņu siers” (siera gatavošana),
- publicitātes nodrošināšana laikrakstā „Latvijas Avīze”, TV, žurnālā „Praktiskais Latvietis”, „Siera kluba” facebook profila lapā un mājas lapā.
* Svētku ”Latvijas novadu Siera diena” organizēšana Jelgavā.
* Jaunu siera ēdienu recepšu veidošana, organizējot meistarklases (ārpus semināriem).
* Ceļojošo fotoizstāžu „Piena upē siera ziedi” iekārtošana Jaunpils vidusskolā, Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā, Aizputes vidusskolā. Sieru degustācijas, lekcijas.
* Dokumentālo filmu „Mūžīgais piens” „Sviests” prezentēšana Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā un Aizkraukles profesionālajā vidusskolā..
* Jaunrades literāro darbu (dzeja, miniatūras) konkursa „Skaistākie vārdi par sieru!” organizēšana bērniem un jauniešiem.
* Latvijas sieru popularizēšana Starptautiskos pasākumos (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums – Starptautiskā konkursā Polijā).
* Sieru un piena produktu popularizēšana LLKC pasākumā „Hanzas peronā”, Rīgā.
* Divu dienu pieredzes un mācību brauciens pa Latgali.
* Sadarbībā ar „Vidzemes TV” dokumentālu filmu „ĒdienKarte” filmēšana, iesaistot „Siera kluba” biedrus, lai popularizētu piena produktus, galvenokārt sieru un biezpienu:
- Lieldienas (Smiltenes tehnikums un Smiltenes piena produkti),
- Jāņu siers (Ogres tehnikums un „Rankas piens” Jāņu siers),
- Sviesta gatavošana (Lazdonas piensaimnieks un restorāns EFEJA.
* Sadarbība ar medijiem (laikrakstiem, žurnāliem, TV, Latvijas Radio).
* Sadarbība ar biedrību “Latgales Kulinārā mantojuma centrs”:
- Kulinārā mantojuma recepšu apzināšana un vākšana visos reģionos, iesaistot profesionālā tīkla skolu un tehnikumu audzēkņus,
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla ideju popularizēšana, iesaistot tīklā jaunus biedrus.
* Biedrības „Siera klubs” mājas lapas www.sieraklubs.lv uzturēšana un regulāra, papildināšana.
* Biedrības „Siera klubs” FACEBOOK  profila lapas uzturēšana un regulāra papildināšana.                                  

 

Piezīme.  Pielikumā raksti medijos un TV raidījumi.

                                                                                                            Pielikums

 

* Dokumentāla filma „Mirklis pirms Lieldienām”,
* Dokumentāla filma „Tā dzīvojam. Rankas Jāņu siers”,
* Dokumentāla filma „Lazdonas sviests”,
* Dokumentāla filma „Latvijas novadu Siera diena 2020”,
            Katra filma 20 min.
* TV reportāža „Kuldīgas tehnikumā izzina piena produktus”,
* TV reportāža „Smiltenes tehnikumā „Meistara diena”,
* TV reportāža „Jāņu siers – saules ceļā”,
* TV reportāža „Latvijai mans Jāņu siers”,
Reportāža 6 -10 min.
* TV Reportāžu kopums „Novadu Garša Latvijā (TRIT skolotājas Inese
Bedeice, Irina Duvanova un Auces pavāre Ilva Liepniece).
* La Dolce Vita ar Roberto un Inesi Bedeici. Ēdienu gatavošana ar Straupes
un ELPA sieriem,
* La Dolce Vita ar Roberto un Ilvai Liepnieci. Ēdienu gatavošana ar
Smiltenes, Limbažu, Jaunpils, Rankas sieriem.
Raidījums – 1 st.

 

                        Publikācijas laikrakstā „Latvijas Avīze”

* Biezpienam – labs tirgus potenciāls,
* Jāņu siers sāk saules ceļu,
* Siers ar maģiju un sirds siltuma garšu,
* Sklandrausis kopā ar nēģiem. Kāpēc gan ne?
* Siera nevienam nepietrūks,
* Novadu garša Latvijā,
* Sērga iegriež eksportam.
            Katrs raksts – 1 lpp.

 

                        Publikācijas žurnālā „Praktiskais Latvietis”

 

* Lieldienu ēdieni (ar Smiltenes sieriem),
* Izsmalcināti ēdieni ar cieto sieru (ar Limbažu sieriem),
* Griķi? Kāpēc gan ne? (dažādi sieri),
* Biezpienu – katru dienu (Jaunpils biezpiens),
* Ritulis dažādos ēdienos (Talsu sieri),
* Tortes dažādām gaumēm (Smiltenes Krēmsiers),
* Šķīvī dejo Kazdangas siers,
* Sviesta garša 10 pārvērtībās (Lazdona),
* Grilējamais siers (Jaunpils cepamsiers),
* Krāsu izvirdums,
* Ceļvedis siers pasaulē (Limbažu – Grande Duro),
* Siers garšīgos ēdienos (Jaunpils sieru plates).
* Rada laimes sajūtu (Ēdieni ar Smiltenes Krēmsieru),
* Jāņu siers – mūžīga vērtība” (Jaunpils Jāņu siers).
Katrs materiāls – uz 2 lpp.
Visi publicitātes materiāli ir www.sieraklubs.lv un Facebook lapā.

 

Reportāžas par „Siera kluba” pasākumiem bija arī reģionālajā presē:
Laikrakstos „Ziemeļlatvija”, „Zemgale”, „Neatkarīgās Tukuma Ziņas”, „Kurzemnieks”, „Staburags”, „Stars”, „Dzirkstele” un portālos „LA.LV”, „Ogrenet”.

Sieru popularizēšanai iztērēti EUR 4800,00.