Darbīga, idejām piepildīta diena

 

11.februārī notika „Siera klubs” paplašināta valdes sēde ar plašu dienas kārtību. Tika pārrunāti 2020.gadā plānotie pasākumi, - to ne mazums. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma mācību restorānā visi jutāmies lieliski. Darbīgo gaisotni papildināja sieru plates, uzkodu krāšņums, lieliskās pusdienas. Fantastisks bija saldais galds.
Lūk, valdes sēdes dalībnieki: (sēž no kreisās) Signe Seile („Limbažu siers”), Vanda Davidanova („Siera klubs”), Ilze Ločmane un Silva Ozoliņa (Rīgas TRIT), (stāv) Armanda Auziņa (Ogres tehnikums), Viesturs Krilovs („Jaunpils pienotava”), Ritvars Roga (ELPA), Gita Mūrniece („Smiltenes piens”), Imants Balodis (PKS Straupe), Gundars Sisenis (ELPA).

Izskatījām 13 svarīgus jautājums: par jaunrades darbu konkursu "Skaistākie vārdi par sieru", par sadarbību ar profesionālās izglītības mācību iestādēm, par jauno pavāru konkursu "Manā Latvijā - mans siers", par dalību pasākumos "Novadu garša", Siera svētkiem, par mācību braucieniem uz ES valstīm u.c. Bija organizēta jauno siera šķirņu un veidu degustācija: klātesošie nobaudīja „Sierštelle” sieru ar kaņepju sēklām, „Jaunpils pienotavas” cepamsieru, „Trikātas pienotavas” kausēto zilā pelējuma sieru u.c.

Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotājas Inese Bedeice un Irina Duvanova steidza visu garšīgi sagatavot un glīti noformēt uz šķīvjiem. Kazdangas siera uzkoda : viegli grauzdēta sēkliņu maize, sviests, apelsīnu ievārījums, siera šķēlīte , dekors. Uzkoda ar „Trikātas pienotava” kausēto zilā pelējuma sieru: rudzu maizes šķēlīte, sviests, kūpinātas vistas ruletes šķēlīte, siera piciņa. „Jaunpils pienotava” jaunais produkts - cepamsiers, arī panna cota gardā un pievilcīgā dekorā. Skolotājām palīdzēja audzēkņi - jaunie pavāri. Kā pamatēdienu pasniedza Brazīlijas nacionālo gardumu „Fedžujada, kuru seminārā iemācīja gatavot pavāre Vanesa Rufino. Inese Bedeice šo ēdienu mazliet latviskoja, melnajām pupiņām pievienojot smalki rīvētu „Limbažu siers” ražoto „Grande Duro”. Bija lieliski!

Skaists un garšīgs bija saldais galds. Pat pārlieku bagāts! Rīgas TRIT skolotāja Ligita Šefere un jaunie konditori piedāvāja torti un trīs dažādu garšu ruletes, gatavotas ar „Smiltenes piens” krēmsieru. Arī cepumi kusa mutē. Mums tika dots uzdevums noteikt, kura rulete visgaršīgākā, - gribi vai negribi - visas nogaršojām. Nobaudījām arī brīnumgardo desertu, ko ražo „Jaunpils pienotava”- panna cottu ar ogu mērcīti. Paldies Rīgas TRIT vadībai par jauko uzņemšanu.

...............................................................................................................................................................................................................................................................