Interesantākie brīži no februāra semināra
 „Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas produktiem”

 

Noslēdzies „Siera kluba” otrais seminārs. To varētu nosaukt par ēdienu dažādības, skaistuma un izsmalcinātības paraugstundu. Protams, viss sagatavotais bija ļoti garšīgs, taču akcents tika likts uz noformējumu un pasniegšanu. Mūsu jaunums - "Ziemīgā sieru plate" no baltas krāsas sieriem. Gatavoja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja Irina Duvanova. Pēc tam šefpavārs Tomass Godiņs cepa un greznoja „Jaunpils pienotavas”  "Cepamsieru", par kuru vislabākās atsauksmes. Tad - šefpavāres Astrīdas Čeppes uznāciens ar 9 veidu uzkodām, katras pamatā Krāslavas mājražotāju "Skudru gaļa" kūpinājumi. Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka pastāstīja par jaunajām maizes šķirnēm.Un atkal "uz skatuves" atgriezās Tomass, lai gatavotu varžu kājiņas un līdaku knēdeļus. Galvenais - dažādi noformētu.

Ziemīgā siera plate

„Gadalaiku siera plates”. Baudījām ziemīgo siera plati. Izmantotie sieri: Kanzdangas sieri (SIA ELPA), Baltais biezpiena siers (AS „Lazdonas piensaimnieks”), Guni, Svaigā  siera bumbas, Jaunpils Fetiņa (AS „Jaunpils pienotava”), Provolone, krēmsiers, Mazzarella (AS „Smiltenes piens”). Maize no SIA Bomja maiznīca „Lielezers”.

Jaunpils cepamsiers

Semināru varētu uzskatīt par „Jaunpils pienotava” ražotā gardā "Cepamsiera" dienu, jo daļu laika veltījām šim Jaunpils sieram:   bija stāsts par šo produktu, tad šķēles uz sausas pannas cepa brūnganas, pēc tam Tomass Godiņš no saldajiem sīpoliem, bumbieru čatnija, rukolas, piparmētrās marinētas melnās melones un sinepēm gatavoja izcilu mērci, to papildināja ar rudzu maizes un alus drupačām. Izveidojās lielisks savienojums, un visi ēda un slavēja.

Astrīdas Čeppes uzkodu „balle”

Seminārā bija skaista un garšīga kūpinājumu, sieru un citu Latvijas produktu uzkodu „balle”, kuru piedāvāja  šefpavāre Astrīda Čeppe. Netradicionāli salikumi. Netradicionāla pasniegšana (ne tikai uz šķīvjiem, bet, piemēram, kastītē, uz glāžu kājiņām u.c.). Kastaņu kūciņas ar šķiņķa krēmu un sīpolu marmelādi. Kartupeļu – Limbažu siers „Grande Duro” vafelītes ar biešu pesto un mājas desu. Rudzu maizes kanapē ar sālītu speķi, džinā marinētām bietēm, sarkano vīnogu sinepēm. Plaucētas mīklas kūciņas ar Smiltenes krēmsiera – mārrutku krēmu un kūpinātu karbonādi. Brokastu sviestmaize ar „Jaunpils pienotava” sieru „Pavasaris”, kūpinātu vistas krūtiņu, augļiem un melno pupiņu – šokolādes biezeni. Smilšu mīklas groziņi ar gaļas un „Smiltenes piens” krēmsiera pastētes bumbiņām garšaugu panējumā. Miltu un dažādu sēklu maize (pašcepta) ar kūpināta speķa smēriņu un „Jaunpils pienotava” kūpinātām mini Mozzarellām. Lapu mīklas groziņi ar čili – pupiņu salsu, cūkgaļas cauraudzi un smalki rīvētu „Limbažu siers” „Grande Duro”.

Tomasa Godiņa meistarklase

Lielā meistarklase, kuru vadīja šefpavārs Tomass Godiņs, bija akcentēta uz ēdiena noformējumu. Izvēlētie galvenie produkti -Latvijas līdakas un franču varžu kājiņas, ko Tomass papildināja ar dažādu krāsu izsmalcinātu garšu piedevām. Tie bija biezeņi : ziedkāpostu un vasabi, krāsnī ceptu batāšu un apelsīnu, kā arī ķiploku. Pie ēdieniem labi garšoja saldā krējuma un pētersīļu mērce. Seminārā izmantoti sieri no „Limbažu siers”, „Smiltenes piens”, „Jaunpils pienotava”, „ELPA” (Kazdanga), „Lazdonas piensaimnieks”. Krējums no SIA „ELPA”, sviests – AS „Smiltenes piens”. Saldēdiens: AS „Jaunpils pienotava” Panna cottas.

   
...............................................................................................................................................................................................................................................................