2.oktobrī biedrības Siera klubs radošā darbīgā komanda piedalījās SIA Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centrs organizētajā pasākumā Novadu Garša Latvijā, kas notika Rīgā atpūtas centrā Hanzas perons. Siera klubs dienas garumā organizēja Piena pieturu.
Piena pietura - kā jau no rīta piedien, savu uznācienu sāka ar Brokastīm. Smiltenes piens gardie sieri rindojās uz dažādām sviestmaizītēm. Tās čakli gatavoja un skaisti izkārtoja PIKC Kandavas Lauksaimniecības tehnikums audzēknes skolotājas Dzintras Znatnajas vadībā. Brokastu galdā bija vieta arī PKS Straupe biezpienam, kurš izstādē Riga food ieguva zelta medaļu. Biezpiens tika papildināts ar PKS Straupe krējumu un piedevām (zemenēm, gurķiem, zaļumiem). Pasākumu apmeklēja uzņēmuma komercdirektors Andris Rieksts un tirdzniecības vadītājs Ivo Apenītis.
Turpinājumā Siera klubs Piena pieturā piedāvāja PKS Straupe piena zupu. To vārīja Ogres tehnikuma skolotāja Zinaida Bāra un audzēkņi. Zupā izmantotas ZS Kotiņi pērļu grūbas, burkāni, rozīnes, labs papildinājums bija Straupes Jāņu siers. Mūsu piena zupa bija īstajā vietā un laikā. Skaists pārsteigums bija divas lielas sieru plates. Vienu no tām gatavoja Ilva Liepniece no Auces. Tā bija plate Ŗudens- krāšņa un krāsaina kā rudenim piestāv. Platē tikai Jaunpils pienotava sieri : Zelta, lielās un mazās Mozzarellas, Mūka, Mednieku, Spēkavīrs, Naskās bumbas. Ilva stāstīja, ka pārējie gardumi - rozītes, sēnītes, vāverītes ceptas ar Jaunpils Zelta sviestu. Ilva kārtējo reizi pārspēja pati sevi! Jaunpils sieri tiešām tika pacelti spožā rudens saulītē!
Otro sieru plati no SIA ELPA sieriem gatavoja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja Inese Bedeice. Plates tēma Baltā ziema, jo ziema tuvojas, un balti jo balti ir Elpa sieri, - tik piemēroti izvēlētai idejai. Tā bija īsta skaistumplate, tā sniedza baudu gan acīm, gan mūsu garšas kārpiņām.Pasākuma Novadu garša Latvijā noslēguma daļā Irina Duvanova, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja, rādīja sieru dekoratīvas griešanas māku - karvingu. Latvijā Irina ir vienīgā, kura tik perfekti prot strādāt ar sieriem šajā senajā tehnikā. Izmantoti Limbažu sieri Grande Duro, Sole Grossoun Holandes siers. Vai vajadzīgi komentāri? Šķiet, ka ne, visi skatītāji bija sajūsmā .par Irinas māku un mākslu. Daudzas reizes skanēja vārdi - cik skaisti! Siera klubs tika cildināts par dalību pasākumā laikrakstā Latvijas Avīze, ka arī ir uzņemta filma par visām aktivitātēm