Pēc lekcijām un diskusijām seminārfisti un viesi baudīja piena pauzes un sieru degustāciju galdā piedāvāto - uzkodas un dažādus sierus. Pīrāgi, pupu kotletes, pankūkas ar Krēmsieru un šokolādes krēmu, siers ar medus un smiltsērkšķu marmelādi... Sieri no Smiltenes piens, Jaunpils pienotava, Limbažu siers, ELPA, Talsu piensaimnieks u.c.
Galdus rotāja tehnikuma skolotājas Irinas Duvanovas karvinga tehnikā grieztie Limbažu sieri. Krāšņums un lieliskas garšas saderēja kopā kā cimds ar roku.
Siera klubs pateicas Latvijas Maiznieku biedrībai un Guntai Dukai par gardām maizītēm.
Semināra praktiskajā daļā izcilu meistarklasi vadīja restorāna Vēl vairāk saules šefpavārs Tomass Godiņš. Topa produkti bija sieri un bioloģiskie zaļie griķi (makaroni no griķiem, griķu milti, diedzēti griķi no ZS Liepkalns). Sieri - no Smiltenes piens, ELPA, Jaunpils pienotava, Siera ražotne, Trikātas pienotava. Kā piedevas ēdieniem mango, apelsīnu, aprikožu marmelādes, ogas, bazilika mērce, saulē vītināti tomāti un citi smalki labumi. Bija ļoti garšīgi, sarežģīti, toties atmiņā paliekoši.
|