Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2020
PIKC „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”

15. oktobrī „Siera klubs” organizēja semināru „Meistara diena” Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā. Teorētiskā jeb lekciju daļa bija ļoti interesanta, daudzpusīga un vērtīga. Piedalījās  Ilze Zuimača, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas projektu vadītāja,  Raivis Bahšteins, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības  asociācijas lauksaimniecības politikas eksperts,  žurnāla BIOLOĢISKI galvenais redaktors,  Jānis Šolks, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības  valdes priekšsēdētājs, Kristīne Kristjansone, kooperatīva „Medotava” dalībniece, biškope,  Tomass Godiņš, restorāna „Vēl vairāk saules” šefpavārs, Vanda Davidanova, biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja, Livija Brūvere, Biznesa augstskolas „Turība” pasniedzēja.

Pēc lekcijām un diskusijām seminārfisti un viesi baudīja piena pauzes un sieru degustāciju galdā piedāvāto - uzkodas un dažādus  sierus. Pīrāgi, pupu kotletes, pankūkas ar Krēmsieru un šokolādes krēmu, siers ar medus un smiltsērkšķu marmelādi... Sieri no „Smiltenes piens”, „Jaunpils pienotava”, „Limbažu siers”, „ELPA”, „Talsu piensaimnieks” u.c.
Galdus rotāja tehnikuma skolotājas Irinas Duvanovas karvinga tehnikā grieztie Limbažu sieri. Krāšņums un lieliskas garšas saderēja kopā kā cimds ar roku.
„Siera klubs” pateicas Latvijas Maiznieku biedrībai un Guntai Dukai  par gardām maizītēm.
Semināra praktiskajā daļā izcilu meistarklasi vadīja restorāna „Vēl vairāk saules” šefpavārs Tomass Godiņš. Topa produkti bija sieri un bioloģiskie zaļie griķi (makaroni no griķiem, griķu milti, diedzēti griķi no ZS „Liepkalns”). Sieri  - no „Smiltenes piens”, „ELPA”, „Jaunpils pienotava”, „Siera ražotne”, “Trikātas pienotava”. Kā piedevas ēdieniem mango, apelsīnu, aprikožu marmelādes, ogas, bazilika mērce, saulē vītināti tomāti un citi smalki labumi. Bija ļoti garšīgi, sarežģīti, toties atmiņā paliekoši.