Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2020
PIKC „Smiltenes tehnikumā”

24. septembrī „Smiltenes tehnikums” notika „Siera klubs” organizētais
seminārs "Meistara diena". Pasākumu atklāja tehnikuma direktors Andris Miezītis. Piedalījās 100 audzēkņi un viesi – „Siera klubs” valdes locekļi , kā arī sadarbības partneri. Vispirms lekcijas, pēc tam visus uzrunāja  „Jaunpils pienotava” vadītājs  Viesturs Krilovs, „ELPA”  valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis, PKS „Straupe” valdes priekšsēdētājs  Imants Balodis, „Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova, Rīgas TRIT direktore Ilze Ločmane, Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante, „Kotiņi” šefpavāre Vija Kuļša. Tad „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova pastāstīja, kādas sieru šķirnes un citi produkti ir degustācijas galdā. Tas bija bagāts, krāšņi noformēts, apetīti rosinošs. Pēc degustācijas visi devās uz mācību virtuvi, kur notika meistarklase ēdienu gatavošanā.

Meistarklasē – jauni Latvijas produkti

Meistarklasi vadīja ZS „Kotiņi” šefpavāre Vija Kuļša.  Ēdienos izmantoja „Kotiņi” pērļu grūbas, pupas, dažādus miltus u.c. „Smiltenes piens” sieri "Granister" un "Smiltene", kā arī Krēmsiers, PKS  „Straupe” Jāņu siers, „Jaunpils pienotava” „Guni" un citi piena produkti lieliski saderēja ar „Kotiņi” labumiem. Pilnie katli un lielās pannas ātri iztukšojās, - viss visiem garšoja. Topošie pavāri atzina, ka viņiem zirņu humuss, pupu kotletes, grūbu un tomātu sulas zupa bija pārsteigums. Tāds ir „Siera klubs” uzstādījums – iepazīstināt ar Latvijas jauniem produktiem un netradicionālām garšām.