Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2020
PIKC „Ogres tehnikums

„Šodien Ogres tehnikumā notiek svētki”, tā 8. septembra rītā, atklājot pasākumu, sacīja tehnikuma direktore Ilze Brante. „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova  papildināja: gan svētki, gan radošais  un praktiskais   seminārs "Meistara diena", tīkama tikšanās ar interesantiem cilvēkiem - lektoriem, kopumā  zināšanu, plašas informācijas iegūšana. Pāri visam sieru, uzkodu degustācija, - kā vienmēr krāšņie galdi priecēja acis un vēderus. Fantastiska bija konditores Marikas Bērziņas-Frēlihas vadītā meistarklase. Marika strādāja ar ZS „Kotiņi” ražotiem produktiem, un, protams , seminārā piedalījās „Kotiņi” pārstāvji Vija Kuļša  un Rolands Keišs. Ar lielu uzmanību semināristi noklausījās arī  ZS "Celmi" saimnieces Ingas Celmas pieredzi uzņēmējdarbībā un baudīja viņas  sietos sierus.

   

Sieru pārpilnība
Semināristi nobaudīja 9 uzņēmumu : „Smiltenes piens”, „Jaunpils pienotava”, „Limbažu siers”, „ELPA”, „Siera ražotne”, PKS „Straupe”, AS "Cesvaines piens",  AS "Talsu piensaimnieks", ZS "Celmi" ražotās 16 sieru šķirnes un veidus. Izskatās, ka ZS „Kotiņi” sev atrada jaunu sadarbības partneri - „Ogres tehnikums”. Semināra noslēgumā - Latvijas Lauksaimniecības  Universitātes pasniedzējas Daces Kļavas lekcija par graudaugiem. Attēlā kopbildē „Siera klubs” 2020.gadā organizēto četru semināru profesionālā tīkla skolotājas ar sava darba rezultātu - sertifikātiem.

Gardumi, gardumi!
Kā gan mūsu semināros bez gardumiem – siera ēdieniem. Meistarklasi vadīja konditore Marika Bērziņa-Frēliha, izmantojot ZS „Kotiņi” dažādus -netradicionālus miltus un „Smiltenes piena”, „Straupes”, „Jaunpils pienotavas” sierus un citus piena produktus. Braunijs, rudzu miltu cepumi (piparkūkas), uzkodu plācenīši, trifeles, kēksiņi, - ak, cik gardi tie bija!